Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
17 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Απονεμήθηκαν οι Χρυσοί Σκούφοι 2021. Ποιο εστιατόριο κατέκτησε την κορυφή

ΑρχικήΝέαΑπονεμήθηκαν οι Χρυσοί Σκούφοι 2021. Ποιο εστιατόριο κατέκτησε την κορυφή
spot_img

cibum team

Στη «Μεγάλη Βρετανία» έγινε χθες η τελετή απονομής των Χρυσών σκούφων στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας. Η τελετή είχε «χρώμα επανάστασης» καθώς εμπνεύστηκε από την επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση του ’21, Και ήταν αφιερωμένη στις μεγαλύτερες επαναστάσεις στην ιστορία της γαστρονομίας.  

 Την κορυφή του διαγωνισμού κατέκτησε το εστιατόριο του Έκτορα Μποτρίνι το κερκυραϊκό «Etrusco» το οποίο αναδείχθηκε για ένατη συνεχή χρονιά το καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας. Τη δεύτερη θέση μοιράστηκαν τρία αθηναϊκά εστιατόρια, το «Botrini’s», η «Σπονδή» και το «Varoulko Seaside», και το «Fresco» από τη Χαλκιδική.
Συνολικά, 23 εστιατόρια βραβεύτηκαν με Χρυσό Σκούφο από όλη την Ελλάδα ενώ την τιμητική διάκριση Top Notch η οποία καθιερώθηκε πέρυσι, κατέκτησαν 31 εστιατόρια. Η διάκριση Top Notch απονέμεται στα εστιατόρια που έχουν μεν αξιοσημείωτες επιδόσεις, επαγγελματική δεξιότητα και χρησιμοποιούν ποιοτικές πρώτες ύλες αλλά που δεν έχουν καταφέρει ακόμα να αξιολογηθούν με το πολυπόθητο 15/20 για να βραβευτούν με Χρυσό Σκούφο.

Τρεις ήταν οι νέες είσοδοι στους Χρυσούς Σκούφους («Hervé», «Santoro» και «The Ziller’s»)ενώ απονεμήθηκε επίσης το Βραβείο Κοινού στο εστιατόριο «Apiri» του Ηρακλείου Κρήτης. Συνολικά βραβεύτηκαν 55 εστιατόρια, σε μια χρονιά που οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερα δύσκολες για τα εστιατόρια, λόγω πανδημίας.

 Την τελετή παρουσίασε ο Γιάννης Στάνκογλου και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των υπουργείων Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Τουρισμού, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων. Παρόντες στην ήταν, μεταξύ άλλων, οι υπουργοί, Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός, ο αναπλ. υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, οι υφυπουργοί Παιδείας & Θρησκευμάτων Άγγελος Συρίγος και Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, δήμαρχοι, προσωπικότητες των Τεχνών και των Γραμμάτων και διακεκριμένοι επιχειρηματίες.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα