Το αρτοποιείο Winkler Bakery γράφει τη δική του ιστορία, καθώς παραμένει ανοιχτό από το 1807 και διατηρεί αναλλοίωτες πολλές παραδοσιακές, γλυκές συνταγές.
Το 1807, την περίοδο που ο Ναπολέων οδήγησε τις γαλλικές δυνάμεις σε μια νίκη επί της ρωσικής αυτοκρατορίας, ένας αρτοποιός ονόματι Christian Winkler αγόρασε ένα αρτοποιείο σε μια πόλη που ήταν τότε γνωστή ως Σέιλεμ, στη Βόρεια Καρολίνα. Ενώ αυτό είναι κάτι που φαίνεται αρκετά απλό, το αρτοποιείο ήταν εξαρχής προορισμένο να γράψει ιστορία με το δικό του τρόπο.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Food and Wine, οι απόγονοι του Winkler συνέχισαν να λειτουργούν αυτό το αρτοποιείο μέχρι το 1926. Σήμερα, το εμβληματικό αρτοποιείο εξακολουθεί να παραμένει ανοιχτό, υπό την ιδιοκτησία του Old Salem Museum and Gardens.
Αλλά ο λόγος που το αρτοποιείο έχει κερδίσει τη θέση του στην ιστορία δεν αφορά μόνο στα πολλά χρόνια λειτουργίας του, αλλά και στο ότι διατηρεί πολλές από τις λιχουδιές του σταθερή αξία μέσα στο χρόνο.
Συγκεκριμένα, φτιάχνει ένα πολύ ιδιαίτερο μπισκότο, χρησιμοποιώντας την ίδια συνταγή με τον ίδιο τον Winkler, η οποία αναπτύχθηκε πριν από περισσότερα από 200 χρόνια! Πρόκειται για τα μπισκότα Μοραβίας (μελόψωμο) με μπαχαρικά με τζίντζερ, τα οποία αποτελούν ένα διεθνώς αναγνωρισμένο χριστουγεννιάτικο must.
Δεν είναι, όμως μόνο η συνταγή. Το αρτοποιείο Winkler Bakery χρησιμοποιεί ακόμα και τις ίδιες μεθόδους ψησίματος με τον Wrinkler, τις οποίες αναπαριστά σε ξυλόφουρνο με ιστορική ακρίβεια, όπως ακριβώς θα έκανε το προσωπικό στις αρχές του 1800. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο Food and Wine, η φωτιά ανάβει γύρω στις 7 και μισή το πρωί, φτάνοντας στους 700 βαθμούς, ενώ οι ίδιοι οι αρτοποιοί φτάνουν στο κατάστημα 5-6 το ξημέρωμα.