Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
21.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

15 τροφικές δηλητηριάσεις από μολυσμένο παγωτό στο πεντάστερο ξενοδοχείο Grand Hyatt στο Χονγκ Κονγκ

ΑρχικήΝέαΔιεθνή15 τροφικές δηλητηριάσεις από μολυσμένο παγωτό στο πεντάστερο ξενοδοχείο Grand Hyatt στο Χονγκ Κονγκ
spot_img

Στα θύματα εντοπίστηκε το βακτήριο της σαλμονέλας.

Οι υγειονομικές αρχές του Χονγκ Κονγκ ερευνούν 15 τροφικές δηλητηριάσεις σε πελάτες του ξενοδοχείου Grand Hyatt που κατανάλωσαν παγωτό.

- Advertisement -

Τα θύματα έφαγαν παγωτό βανίλια σε τρία από τα εννέα εστιατόρια και τα τρία μπαρ που διαθέτει το πεντάστερο ξενοδοχείο. Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο  scmp.com το Κέντρο προστασίας της Υγείας δήλωσε ότι τα θύματα ανέπτυξαν κοιλιακό άλγος, πυρετό, ναυτία, έμετο και διάρροια περίπου 15 έως 65 ώρες μετά την κατανάλωση του εν λόγω φαγητού. Πρόκειται για εννέα άνδρες και οι έξι γυναίκες, ηλικίας τριών έως 42 ετών, με όλους να βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση μετά από ιατρική περίθαλψη. Τέσσερις από αυτούς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, αλλά αργότερα πήραν εξιτήριο.

Τα δείγματα κοπράνων έξι προσβεβλημένων ατόμων ήταν θετικά για σαλμονέλα κατά τον εργαστηριακό έλεγχο. Τέσσερα από τα απομονωμένα στελέχη Salmonella ανήκουν στην ίδια ομάδα Salmonella enteritidis.

Οι αρχές πήραν δείγματα από το φαγητό που προσφέρθηκε από τα τρία εστιατόρια οι εργασίες των οποίων ανεστάλησαν μέχρι νεωτέρας.

Μέχρι στιγμής, δεν βρέθηκε σαλμονέλα στα δείγματα παγωτού και ελαίου βανίλιας, περιβαλλοντικών δειγμάτων και δειγμάτων κοπράνων του προσωπικού που συλλέχθηκαν από τις σχετικές εγκαταστάσεις

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα γνωμοδότηση της EFSA για τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού στα τρόφιμα

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων επανεξετάζει τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού άλατος

Σεμινάριο cibumLEARNING: Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα Precautionary Allergens Labelling in food PAL Advanced Training Course

To cibum σας παρουσιάζει τo πρώτο σεμινάριο στην Ελλάδα με θέμα Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα / Precautionary Allergens Labelling in food

Και άλλο δημοφιλές ψάρι με υψηλά επίπεδα τοξικού υδραργύρου (και δεν είναι τόνος)

Συναγερμός για άλλο ένα ψάρι με υδράργυρο πάνω από τα όρια
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα