Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

50 τροφικές δηλητηριάσεις από κεμπάπ στην Ουαλία – Ενώπιον του δικαστηρίου οι υπεύθυνοι του εστιατορίου

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια Τροφίμων50 τροφικές δηλητηριάσεις από κεμπάπ στην Ουαλία - Ενώπιον του δικαστηρίου οι υπεύθυνοι του εστιατορίου
spot_img

Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι ο κίνδυνος σιγκέλλωσης είναι υποτιμημένος.

50 πελάτες εστιατορίου κεμπάπ στην Ουαλία υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση, εκ των οποίων οι 11 χρειάστηκαν νοσοκομειακή περίθαλψη. Το περιστατικό συνέβη τον Φεβρουάριο του 2023 αλλά τώρα οι υπεύθυνοι του εστιατορίου οδηγήθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου. Οι δύο κατηγορούμενοι δήλωσαν την ενοχή τους για την κατηγορία της διάθεσης μη ασφαλών τροφίμων, αποτυχία εφαρμογής διαδικασιών ασφάλειας τροφίμων και αποτυχία εγγραφής νέων ιδιοκτητών στην επιχείρηση. Η υπόθεση αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβριο.

Όπως αποκαλύφθηκε για τη δηλητηρίαση ευθύνεται το παθογόνο shigella. Το κύριο σύμπτωμα της λοίμωξης είναι η διάρροια, που συχνά περιέχει αίμα, αλλά πολλοί εμφανίζουν επίσης πυρετό και πόνο στο στομάχι. Αν και η shigella δεν είναι απειλητική για τη ζωή, οι άνθρωποι συχνά νοσηλεύονται με αυτήν και τα συμπτώματα διαρκούν πέντε έως επτά ημέρες.  Η μόλυνση από Shigella μπορεί να εξαπλωθεί μέσω μολυσμένων τροφίμων, αλλά και μέσω της επαφής από άτομο σε άτομο όταν ένα μολυσμένο άτομο μολύνει επιφάνειες ή περνάει τα βακτήρια μέσω των χεριών του ενώ σύμφωνα με το ECDC, η σιγκέλλωση κολλάει και με την κατάποση υλικού μολυσμένου από κόπρανα, είτε μέσω των χεριών είτε σε αντικείμενα που έχουν έρθει σε επαφή με κόπρανα.

Στην Ελλάδα τα κρούσματα σιγκέλλωσης, ήταν εμφανώς αυξημένα το 2022, καθώς σύμφωνα με την αναφορά του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων , από τα 23 κρούσματα το 2021, ο αριθμός ανέβηκε στα 60 για το 2022. Αυξημένα είναι τα κρούσματα και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς από τα 2.263 επιβεβαιωμένα κρούσματα το 2021, φτάσαμε στα 4.149 το 2022.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο