Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
22.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αγορά αυγών: Τι πρέπει να προσέχετε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ στις αυγοθήκες – Το “σημάδι”  για να μην τα αγοράσετε

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑγορά αυγών: Τι πρέπει να προσέχετε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ στις αυγοθήκες - Το "σημάδι"  για να μην τα αγοράσετε
spot_img

Πριν τα βάλετε στο καλάθι αγορών σας, αφιερώστε λίγο χρόνο για να ελέγξετε το εσωτερικό του κουτιού.

Γνωρίζατε όμως ότι ακόμη και ένα μικρό ελάττωμα στη συσκευασία των αυγών μπορεί να αποτελέσει μεγάλο κίνδυνο για την υγεία; Πριν τα βάλετε στο καλάθι αγορών σας, αφιερώστε λίγο χρόνο για να ελέγξετε το εσωτερικό του κουτιού. Εάν παρατηρήσετε ορισμένα σημάδια, είναι καλύτερο να αφήσετε τη συσκευασία πίσω στο ράφι. Για παράδειγμα: Αν παρατηρήσετε ένα ραγισμένο αυγό ή ίχνη βρωμιάς στο κουτί, είναι καλύτερο να επιλέξετε άλλη συσκευασία.

- Advertisement -

Τι πρέπει να ελέγξετε;

Αν όλα τα αυγά είναι ολόκληρα και άθικτα, αν δεν υπάρχει ρωγμή ή ίχνος από ασπράδι αυγού στο κουτί και εάν τα αυγά είναι βρώμικα ή έχουν ασυνήθιστη οσμή. Όπως προειδοποιεί ο ειδικός Σλοβένος κτηνίατρος Δρ. Dejan Krnjaić, οι καταναλωτές δεν αρκεί απλώς να πάρουν ένα αυγό από ένα χαλασμένο κουτί και να το αντικαταστήσουν με ένα άλλο, αλλά θα πρέπει να επιστρέψουν ολόκληρη τη συσκευασία. Αυτό αποτρέπει την εξάπλωση βακτηρίων και πιθανές μολύνσεις.

Μία από τις μεγαλύτερες απειλές από την κατανάλωση μολυσμένων αυγών είναι η σαλμονέλα – ένα βακτήριο που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά πεπτικά προβλήματα, πυρετό και εξάντληση. Εκτός από τη σαλμονέλα, τα αυγά μπορεί να περιέχουν και άλλα βακτήρια, όπως το καμπυλοβακτηρίδιο, το οποίο προκαλεί γαστρεντερικές λοιμώξεις. Αν τα αυγά είναι εμφανώς χαλασμένα, έχουν περίεργη μυρωδιά ή εμφάνιση, μην τα καταναλώσετε.

Για να αποφύγετε κινδύνους για την υγεία, ακολουθήστε μερικές απλές συμβουλές:

  • Ελέγχετε πάντα ότι όλα τα αυγά είναι ολόκληρα και καθαρά
  • Μετά την αγορά, φυλάξτε τα στο ψυγείο σε σταθερή θερμοκρασία.
  • Αποφύγετε τα αυγά με σπασμένα τσόφλια ή ύποπτη εμφάνιση
spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα γνωμοδότηση της EFSA για τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού στα τρόφιμα

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων επανεξετάζει τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού άλατος

Σεμινάριο cibumLEARNING: Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα Precautionary Allergens Labelling in food PAL Advanced Training Course

To cibum σας παρουσιάζει τo πρώτο σεμινάριο στην Ελλάδα με θέμα Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα / Precautionary Allergens Labelling in food

Και άλλο δημοφιλές ψάρι με υψηλά επίπεδα τοξικού υδραργύρου (και δεν είναι τόνος)

Συναγερμός για άλλο ένα ψάρι με υδράργυρο πάνω από τα όρια
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα