Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Delivery σε ποδοσφαιρικούς αγώνες – Πώς να αποφύγετε το… οφσάιντ στην ασφάλεια τροφίμων

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνDelivery σε ποδοσφαιρικούς αγώνες – Πώς να αποφύγετε το… οφσάιντ στην ασφάλεια τροφίμων
spot_img

Οδηγίες για να αποφύγετε την τροφική δηλητηρίαση παρακολουθώντας αγώνες στην τηλεόραση.

Όλα τα μεγάλα και μικρά ποδοσφαιρικά παιχνίδια που σέβονται τον εαυτό τους, συνοδεύονται από πίτσες, μπύρες, σουβλάκια και σνακ. Εάν πρόκειται για σνακ μεγάλος πρωταγωνιστής στο τραπεζάκι μπροστά από την τηλεόραση είναι τα πατατάκια σύμφωνα με έρευνα της instacart, για το τι τρώνε οι τηλεθεατές τη μεγάλη βραδιά του super Bowl στις ΗΠΑ. Όσο για τα fast food η πίτσα τα σουβλάκια και οι φτερούγες κοτόπουλου έχουν την τιμητική τους, αλλά για να τα απολαύσετε χωρίς κίνδυνο ασφάλειας τροφίμων, πρέπει να τηρηθούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Για να αποφευχθούν δυσάρεστες εκπλήξεις, οι αρχές των ΗΠΑ εξέδωσαν οδηγίες στους φιλάθλους που θα παρακολουθήσουν τα παιχνίδια από το σπίτι, με αφορμή την έναρξη του Super Bowl στις 11 Φεβρουαρίου.

Είτε παραγγέλνετε delivery είτε ετοιμάζετε και σερβίρετε φαγητό στους επισκέπτες, η Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων (FSIS) του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) έχει κάποια σχέδια για να αποτρέψει το «Super Bowl» σας από τροφιμογενείς ασθένειες.

“Τα πάρτι Super Bowl είναι μια διασκεδαστική στιγμή για τους ανθρώπους να χαλαρώσουν και να απολαύσουν το μεγάλο παιχνίδι, αλλά η ασφάλεια των τροφίμων πρέπει να παραμείνει κορυφαία προτεραιότητα”, δήλωσε ο υφυπουργός Ασφάλειας Τροφίμων του USDA, Δρ. Emilio Esteban. «Απλά βήματα, όπως το να μην αφήνετε φαγητό έξω σε θερμοκρασία δωματίου για περισσότερο από δύο ώρες ή να διατηρείτε τα ζεστά φαγητά ζεστά και τα κρύα φαγητά κρύα, μπορούν να σας βοηθήσουν να κρατήσετε τους φίλους και την οικογένειά σας ασφαλείς».

Παραδόσεις και Φαγητό σε πακέτο

Εάν παραγγείλετε σε πακέτο νωρίτερα την ημέρα πριν από το μεγάλο παιχνίδι, βεβαιωθείτε ότι κάποιος είναι εκεί για να προμηθευτεί το φαγητό έγκαιρα. Τοποθετήστε όλα τα τρόφιμα που δεν καταναλώνονται αμέσως στο ψυγείο. Όταν αποθηκεύετε τα υπολείμματα, χωρίστε τα σε μικρότερες μερίδες και τοποθετήστε τα σε μικρά, ρηχά δοχεία. Τα ευπαθή τρόφιμα που έχουν παραμείνει σε θερμοκρασία δωματίου πρέπει να καταναλώνονται εντός δύο ωρών από το μαγείρεμα.

Μείνετε στη Ζώνη, όχι στην Επικίνδυνη Ζώνη

Εάν σερβίρετε φαγητό σε ομάδες, ακολουθήστε τον κανόνα των δύο ωρών. Όταν τα ευπαθή τρόφιμα βρίσκονται στην Επικίνδυνη Ζώνη (θερμοκρασίες μεταξύ 4ο C και 60ο C) για περισσότερες από δύο ώρες, τα βακτήρια μπορούν να πολλαπλασιαστούν γρήγορα. Το κρέας και τα πουλερικά πρέπει να διατηρούνται στο ψυγείο ή να καταψύχονται εντός δύο ωρών από τη στιγμή που θα παραμείνουν σε πάγκο στην Επικίνδυνη Ζώνη. Αν θέλετε να απολαύσετε το μεγάλο παιχνίδι και να σερβίρετε φαγητό περισσότερο από δύο ώρες, κρατήστε τα ζεστά φαγητά ζεστά και τα κρύα, κρύα. Τα ζεστά φαγητά πρέπει να διατηρούνται στους 60ο C ή παραπάνω. Τα κρύα τρόφιμα πρέπει να διατηρούνται στους 4ο C ή χαμηλότερα. Για να τα διατηρήσετε κρύα, τα σερβίρετε σε μικρότερες μερίδες και τα ξαναγεμίζετε ή τοποθετήστε τα τρόφιμα σε δοχεία και βάλτε στο ψυγείο.

Μην αφήνετε τα υπολείμματα να κάθονται στο περιθώριο

Τα υπολείμματα του Super Bowl θα είναι ασφαλή για τρεις έως τέσσερις ημέρες στο ψυγείο. Ζεστάνετε τα υπολείμματα στην ασφαλή εσωτερική θερμοκρασία των 75ο C, όπως μετράται με ένα θερμόμετρο τροφίμων. Ζεστάνετε υγρά τρόφιμα όπως σούπες και σάλτσες μέχρι να βράσουν. Η δοκιμή του φαγητού για να διαπιστωθεί η ασφάλειά του είναι επικίνδυνη. Σε περίπτωση αμφιβολίας, πετάξτε το!

Να θυμάστε πάντα τα τέσσερα βήματα για την ασφάλεια των τροφίμων

  • Καθαρισμός – Πλένετε τα χέρια σας για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την προετοιμασία του γεύματος. Καθαρίζετε και απολυμαίνετε τις επιφάνειες συχνά με σαπούνι, νερό και απολυμαντικό. Σε μια πρόσφατη μελέτη του USDA , το 96% των προσπαθειών πλυσίματος των χεριών απέτυχε λόγω της έλλειψης όλων των απαραίτητων βημάτων .
  • Ξεχωρίστε Χρησιμοποιήστε ξεχωριστές σανίδες κοπής: μία για ωμό κρέας και πουλερικά και άλλη για φρούτα και λαχανικά. Κρατήστε τα ωμά τρόφιμα χωριστά από τα έτοιμα προς κατανάλωση τρόφιμα και σκεύη.
  • Μαγείρεμα— Μαγειρέψτε το κρέας και τα προϊόντα πουλερικών σε μια ασφαλή εσωτερική θερμοκρασία χρησιμοποιώντας ένα θερμόμετρο τροφίμων.
  • Ψύξη— Τοποθετήστε τα τρόφιμα που δεν καταναλώνονται πλέον στο ψυγείο ή στην κατάψυξη εντός δύο ωρών από τη στιγμή που θα παραμείνουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο