Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διεθνή: ανάκληση προϊόντων από φιστίκι και σουσάμι λόγω σαλμονέλας

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΔιεθνή: ανάκληση προϊόντων από φιστίκι και σουσάμι λόγω σαλμονέλας
spot_img

Τα θετικά τεστ για σαλμονέλα προκάλεσαν δύο ανακλήσεις το Σαββατοκύριακο από την Καναδική Υπηρεσία Επιθεώρησης Τροφίμων (CFIA)   Η πρώτη  είναι για το   Halawa Pistachio Extra και η δεύτερη για τους σπόρους σουσαμιού.  Και στο δύο είδη εντοπίστηκε  μικροβιακή μόλυνση από σαλμονέλα και οι αρχές προειδοποίησαν το κοινό να μην τα καταναλώσει.

Τα προϊόντα φιστικιού παράγονται από την εταιρεία  Fandi Import Export Ltd. η οποία αφαίρεσε όλα τα ύποπτα προϊόντα της από την αγορά κυρίως της Αλμπέρτας όπου είχαν διανεμηθεί οι μεγαλύτερες ποσότητες. Π΄ροκειται για το AlBurj  Halawa Pistachio Extra που πωλείται σε συσκευασία των 400 και των 800 γρ.

Όσο για το σουσάμι, πρόκειται για μεγάλες ποσότητες σπόρων σουσαμιού που πωλούνται χύμα από τις 23 Αυγούστου μέχρι την ημερομηνία ανάκλησης πριν από 3 ημέρες. Επίσης ανακλήθηκε και σαλάτα που περιείχε μέσα αυτό το σουσάμι.

Πηγή: FSN

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο