Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διεθνή: ανάκληση προϊόντων από φιστίκι και σουσάμι λόγω σαλμονέλας

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΔιεθνή: ανάκληση προϊόντων από φιστίκι και σουσάμι λόγω σαλμονέλας
spot_img

Τα θετικά τεστ για σαλμονέλα προκάλεσαν δύο ανακλήσεις το Σαββατοκύριακο από την Καναδική Υπηρεσία Επιθεώρησης Τροφίμων (CFIA)   Η πρώτη  είναι για το   Halawa Pistachio Extra και η δεύτερη για τους σπόρους σουσαμιού.  Και στο δύο είδη εντοπίστηκε  μικροβιακή μόλυνση από σαλμονέλα και οι αρχές προειδοποίησαν το κοινό να μην τα καταναλώσει.

Τα προϊόντα φιστικιού παράγονται από την εταιρεία  Fandi Import Export Ltd. η οποία αφαίρεσε όλα τα ύποπτα προϊόντα της από την αγορά κυρίως της Αλμπέρτας όπου είχαν διανεμηθεί οι μεγαλύτερες ποσότητες. Π΄ροκειται για το AlBurj  Halawa Pistachio Extra που πωλείται σε συσκευασία των 400 και των 800 γρ.

Όσο για το σουσάμι, πρόκειται για μεγάλες ποσότητες σπόρων σουσαμιού που πωλούνται χύμα από τις 23 Αυγούστου μέχρι την ημερομηνία ανάκλησης πριν από 3 ημέρες. Επίσης ανακλήθηκε και σαλάτα που περιείχε μέσα αυτό το σουσάμι.

Πηγή: FSN

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο