Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
9.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καταδικάστηκε chef για τον θάνατο μία γυναίκας και τη δηλητηρίαση 31 ατόμων από πίτα!

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΚαταδικάστηκε chef για τον θάνατο μία γυναίκας και τη δηλητηρίαση 31 ατόμων από πίτα!
spot_img

Ένα δείπνο της εκκλησίας σε παμπ του Northamptonshire στο Ηνωμένο Βασίλειο, κατέληξε σε τραγωδία, όταν ένας άνθρωπος πέθανε και 31 άλλοι υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση αφού έφαγαν μια πίτα βοσκού γεμάτη με πρόχειρα παρασκευασμένο κιμά, που είχε προετοιμάσει ένας “βιαστικός” σεφ.

Η Ελίζαμπεθ Νιούμαν, 92 ετών, έκανε επανειλημμένα εμετό αφού έφαγε την πίτα και πέθανε ενώ άλλοι ενορίτες αρρώστησαν, με πολύ δυσάρεστα συμπτώματα όπως αναφέρει η Guardian, και τρεις από τους παρευρισκόμενους τη γλίτωσαν μόνο επειδή ήταν χορτοφάγοι, σύμφωνα με το δικαστήριο του Reading crown.

Ο μάγειρας, John Croucher, ο οποίος εκείνη την εποχή ήταν επικεφαλής σεφ στο Crewe Arms στο χωριό Northamptonshire του Hinton-in-the-Hedges, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών, με αναστολή, αφού παραδέχθηκε την κατηγορία της παραβίασης των κανονισμών περί τροφίμων.

Υπερασπιζόμενος τον εαυτό του στο δικαστήριο, ο Croucher, 40 ετών, δήλωσε: «Λυπάμαι που το λέω, , αλλά νομίζω ότι βιαζόμουν.” Είπε ότι εργαζόταν σε κουζίνες για 20 χρόνια και τώρα λόγω αυτου του γεγονότος έγινε “καλύτερος σεφ”!

Πρόσθεσε: “Η μεταμέλεια είναι υποτιμημένη. Αυτό είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Εξαιτίας αυτού, είμαι καλύτερος σεφ και είναι κρίμα που το κόστος έπρεπε να είναι αυτό που ήταν.”

Η δικαστής, Sarah Campbell, δήλωσε: «Στις 8 Οκτωβρίου 2018, 35 χωρικοί πήγαν στο Crewe Arms για ένα γεύμα. Τριάντα δύο άνθρωποι έφαγαν την πίτα του βοσκού. Ένα υγιές άτομο πέθανε από γαστρεντερική αιμορραγία που προκλήθηκε από έμετο. Καμία ποινή που θα επιβάλω δεν μπορεί να αντικατοπτρίζει την απώλεια που προκλήθηκε στην οικογένεια.

“Ο Croucher ήταν ο σεφ εκείνο το βράδυ. Ο κιμάς δεν μαγειρεύθηκε σωστά και τοποθετήθηκε σε ένα τηγάνι με παγωμένο νερό. Ο σεφ έπρεπε να φύγει, οπότε έβαλε τον κιμά σε μεμβράνη και τον τοποθέτησε στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Αφού το άφησε, το μαγείρεψε ξανά και πρόσθεσε ζεστό πουρέ πατάτας. Δεν το θερμομέτρησε όταν το σέρβιρε.”

Το δικαστήριο πληροφορήθηκε ότι τα μέλη του εκκλησιάσματος της Αγίας Τριάδας δεν ήθελαν αντίποινα εναντίον της παμπ, του ιδιοκτήτη της, Neil Billingham, ή του Croucher, ο οποίος δεν εργάζεται πλέον εκεί.

Ωστόσο, ο δικαστής εξέφρασε ανησυχίες για το ιστορικό της παμπ, αναφέροντας: “Το Crewe Arms είναι μια σημαντική παμπ για την τοπική κοινότητα. Έχω διαβάσει πολλές αναφορές από μέλη της κοινότητας. Όλοι είπαν ότι αυτό ήταν ένα λάθος που έγινε μια φορά, αλλά κοιτάζοντας τα στοιχεία αυτό δεν αποτελεί όντως ένα λάθος της μιας φοράς.

“Η παμπ θα έπρεπε να έχει λάβει μέτρα για να βελτιωθεί. Οι επιθεωρήσεις το 2015 του έδωσαν τρία αστέρια και το 2017 του έδωσαν μόνο ένα αστέρι.»

Υπερασπιζόμενος τον Billingham και την εταιρεία του, την Bobcat Pub Co, ο Κρίστοφερ Χόπκινς είπε στο δικαστή: «Θα δείτε ότι ο Billingham πήγε στους κατοίκους της περιοχής που νόσησαν λίγο αργότερα, ζητώντας συγγνώμη για το περιστατικό. Μου ζήτησε επίσης να εκφράσω τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια Neuman εκ μέρους του.”

Ο Billingham, από το Νορθάμπτον, ο οποίος παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες για παραβίαση των κανονισμών περί τροφίμων, τιμωρήθηκε με πρόστιμο 9.000 λιρών (10.524€) και καταδικάστηκε να πληρώσει δικαστικά έξοδα ύψους 1.000 λιρών (1.169,40€). Στην εταιρεία του επιβλήθηκε πρόστιμο σχεδόν 3.000 λιρών (3.508,21€).

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο