Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ευρωπαϊκή επιδημία σαλμονέλας από κοτόπουλο: Aυξάνονται τα κρούσματα

ΑρχικήPicksNews LineΕυρωπαϊκή επιδημία σαλμονέλας από κοτόπουλο: Aυξάνονται τα κρούσματα
spot_img

132 τα κρούσματα στη Βρετανία.

Στα 132 αυξήθηκαν τα κρούσματα σαλμονέλας στη Βρετανία από 81, όταν ξέσπασε η επιδημία τον περασμένο Νοέμβριο. Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων είχε ενημερώσει τότε για «Ένα ξέσπασμα που προκαλείται από τη Salmonella Mbandaka ST413 έχει εξελιχθεί σε επτά χώρες της ΕΕ/ΕΟΧ, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ.». Μάλιστα το ECDC δεν είχε αποκλείει το ενδεχόμενο να εμφανιστούν νέα κρούσματα και επιβεβαιώθηκε.

Σε ανάλυση αλληλουχίας ολόκληρου γονιδιώματος διαπιστώθηκε σύνδεση μεταξύ έτοιμου προς μαγείρεμα στήθους κοτόπουλου που κατασκευάζεται στην Ουκρανία και διακινείται μέσω προμηθευτή από την Ολλανδία, και των κρουσμάτων στη Φινλανδία, την Εσθονία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Το ύποπτο τρόφιμο που έχει ήδη αποσυρθεί προοριζόταν μόνο για καταστήματα εστίασης.

Στα τέλη του 2022, η Φινλανδία είχε 89 περιπτώσεις, ενώ λίγοι ασθενείς ζούσαν επίσης στην Τσεχία, την Εσθονία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιρλανδία, την Ολλανδία και το Ισραήλ. Τα έτοιμα προς κατανάλωση προϊόντα κοτόπουλου (RTE) ή το φρέσκο ​​κρέας κοτόπουλου, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται σε σάντουιτς, λέγεται ότι είναι τα πιθανά οχήματα μόλυνσης.

Σύμφωνα με αξιολόγηση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) «Μέχρι τις 8 Νοεμβρίου 2022, έχουν αναφερθεί 196 κρούσματα στην Τσεχία, την Εσθονία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιρλανδία, την Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ. Δεκαεννέα περιπτώσεις έχουν νοσηλευτεί και πέντε περιπτώσεις είχαν σηψαιμία. υπήρξε ένα θανατηφόρο κρούσμα στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Κατανομή επιβεβαιωμένων και πιθανών κρουσμάτων, έως τις 8 Νοεμβρίου 2022

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο