Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
22.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραγγείλετε πάγο στο αεροπλάνο

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΓιατί δεν πρέπει ποτέ να παραγγείλετε πάγο στο αεροπλάνο
spot_img

Ας ευχαριστηθούμε το ταξίδι χωρίς απρόοπτα!


Είναι πολύ γνωστό ότι τα αεροπλάνα είναι γεμάτα μικρόβια και η παραγγελία πάγου είναι ίσως ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

- Advertisement -

«Ο πάγος τοποθετείται σε ένα δίσκο με σέσουλα αλλά οι δίσκοι δεν καθαρίζονται και πολύ συχνά. Κάθε επιφάνεια στο αεροπλάνο αγγίζεται από εκατοντάδες ανθρώπους αλλά η καμπίνα επιβατών δυστυχώς, δεν απολυμαίνεται συχνά. Δεν έχουμε χρόνο ούτε να πλύνουμε τα χέρια μας κατά τη διάρκεια του σερβιρίσματος των ποτών», σχολίασε ένας χρήστης του Reddit που ισχυρίζεται ότι είναι αεροσυνοδός σε ένα viral thread.

Και δεν είναι μόνο η παγοθήκη βρώμικη, αλλά και ο ίδιος ο πάγος φτιάχνεται συνήθως από το νερό της βρύσης του αεροπλάνου, το οποίο δε φημίζεται και για την ποιότητά του. Μια μελέτη του 2019 έδειξε ότι 11 μεγάλες και 12 περιφερειακές αεροπορικές εταιρείες διαθέτουν νερό ακατάλληλο για πόση.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι αεροπορικές εταιρείες είναι υποχρεωμένες να απολυμαίνουν και να ξεπλένουν τη δεξαμενή νερού ενός αεροπλάνου μόνο τέσσερις φορές ετησίως – ή μία φορά ετησίως εάν την ελέγχουν κάθε μήνα. Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι επιβάτες δεν πρέπει να πίνουν «νερό που δεν είναι σε σφραγισμένο μπουκάλι, καφέ ή τσάι στο αεροπλάνο».

Τώρα, αν σώνει και ντε, θέλετε να απολαύσετε παγωμένο το ρόφημά σας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, οι επιστήμονες λένε ότι είναι ασφαλέστερο να το κάνετε με ένα δυνατό αλκοολούχο ποτό ή σόδα. Υπάρχει «συνεπής μείωση του βακτηριακού κινδύνου λόγω του αλκοόλ, του CO2, του pH και των αντιβακτηριακών συστατικών της βότκας, του ουίσκι, του Μαρτίνι, του τσαγιού ροδάκινου, του τονωτικού νερού και της κόκα κόλα», σύμφωνα με το «Travel + Leisure».

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού

Γιατί η Manchester United ψάχνει υπεύθυνο ασφάλειας τροφίμων; Το σωστό παράδειγμα ενός τεράστιου συλλόγου

Η σημασία της διατροφικής ασφάλειας στον επαγγελματικό αθλητισμό και ένα πρόσφατο περιστατικό που το επιβεβαιώνει
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα