Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου, 2024
17.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γρίπη των πτηνών: Νέο “καμπανάκι” από τον FDA για το γάλα

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΓρίπη των πτηνών: Νέο "καμπανάκι" από τον FDA για το γάλα
spot_img

Οι νέες συστάσεις του Ο Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών στη επιστολή του προς όλες τις πολιτείες, για το μη παστεριωμένο γάλα.

Σε συνέχεια της προηγούμενης σχετικής ενημέρωσης, ο FDA εξέδωσε στις 6 Ιουνίου 2024 επιστολή προς όλες τις πολιτείες σχετικά με την πώληση και την κατανάλωση μη παστεριωμένου γάλακτος, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων εργασιών του οργανισμού για την προστασία της υγείας τόσο των ανθρώπων όσο και των ζώων κατά τη διάρκεια της επιδημίας του ιού της γρίπης των πτηνών υψηλής παθογονικότητας (H5N1) σε γαλακτοπαραγωγά βοοειδή.

Ενώ η εισαγωγή στο διαπολιτειακό εμπόριο μη παστεριωμένου γάλακτος για ανθρώπινη κατανάλωση απαγορεύεται σύμφωνα με την αρμοδιότητα του FDA, ορισμένες πολιτείες επιτρέπουν την ενδοπολιτειακή (εντός των συνόρων της πολιτείας) πώληση του συγκεκριμένου γάλακτος, σε πολλές διαφορετικές δομές.

Ο FDA επιθυμεί να συνεργαστεί με τους ρυθμιστικούς εταίρους για τη μείωση της έκθεσης στον H5N1 σε ανθρώπους και ζώα κατά τη διάρκεια αυτής της επιδημίας στα γαλακτοπαραγωγά βοοειδή. Η επιστολή του οργανισμού προς όλους τους πολιτειακούς εταίρους παρέχει συστάσεις που συμβάλλουν στη μείωση των κινδύνων έκθεσης στον H5N1, που συνδέεται με την κατανάλωση μη παστεριωμένου γάλακτος.

Οι μακροχρόνιες συστάσεις του FDA σχετικά με την κατανάλωση μη παστεριωμένου γάλακτος συνιστούν ότι θεωρείται τρόφιμο υψηλού κινδύνου, επειδή έχει τη δυνατότητα να μολυνθεί με παθογόνους μικροοργανισμούς που προκαλούν ασθένειες και έχει συνδεθεί με πολλά κρούσματα τροφιμογενών ασθενειών στο παρελθόν.

Με βάση την περιορισμένη έρευνα και τις διαθέσιμες πληροφορίες, δεν είναι γνωστό προς το παρόν αν ο ιός της γρίπης των πτηνών στα γάλα μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο μέσω της κατανάλωσης μη παστεριωμένου γάλακτος και προϊόντων που παρασκευάζονται από μολυσμένες αγελάδες.

Η παστερίωση είναι μια αποδεδειγμένη διαδικασία με μακρά ιστορία στην προστασία της δημόσιας υγείας και είναι εξαιρετικά αποτελεσματική στην εξάλειψη των κινδύνων που συνδέονται με την κατανάλωση μη παστεριωμένου γάλακτος.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο