Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Απάτη Τροφίμων: Άδεια μπουκάλια ακριβού ουίσκι πωλούνται στο διαδίκτυο

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑπάτη Τροφίμων: Άδεια μπουκάλια ακριβού ουίσκι πωλούνται στο διαδίκτυο
spot_img

Η άνθιση της βιομηχανίας whiskey σε παράλληλη τροχιά με την απάτη – Πως να μην παραπλανηθείτε από πλαστό whiskey.

   Καθώς τα τελευταία χρόνια η βιομηχανία whiskey βρίσκεται σε άνθιση, παρατηρείται και μία αύξηση στις άπατες παγκοσμίως. Αυθεντικά μπουκάλια premium επωνυμιών whiskey όπως οι Pappy Van Winkle, Old Fitzgerald και Macallan, πωλούνται στο διαδίκτυο και εγκληματικές ομάδες τα αγοράζουν και τα χρησιμοποιούν για να τα γεμίζουν με φθηνότερο whiskey και τα πωλούν σε δημοφιλείς ιστότοπους όπως το eBay σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times. 

   Σύμφωνα με το WhiskeyRiders, οι παραχαράκτες αγοράζουν μπουκάλια που πωλούνται έως και 380 δολάρια και έπειτα τα γεμίζουν με φθηνό ποτό και τα πωλούν στο πενταπλάσιο της αρχικής τιμής τους. “Μέρος του προβλήματος είναι η κουλτούρα που βλέπω γύρω από το μπέρμπον, όπου έχει να κάνει με το να καυχιέσαι και να μπορείς να βάλεις στο Instagram ένα μπουκάλι που μόλις αγόρασες”, δήλωσε ο συγγραφέας και παραγωγός του Χόλιγουντ και συλλέκτης whiskey, Adam Hertz στο Inside Edition τον Μάιο. “Οι περισσότεροι άνθρωποι που βλέπω να καταλήγουν με πλαστά ποτά,  φταίνε εν μέρει οι ίδιοι. Κάθε καλός απατεώνας ξέρει πώς να εκμεταλλευτεί την απληστία κάποιου”, συνέχισε.

   Στο τέλος του 2021, τα αποστακτήρια Buffalo Trace και Michter’s προειδοποίησαν για μια σειρά απάτης bourbon και πρόσφεραν συμβουλές για να αποφύγετε την απάτη. Σύμφωνα με το New York Times ωστόσο, αυτό είναι ένα ζήτημα που λίγοι παραγωγοί whiskey είναι πρόθυμοι να παραδεχθούν δημόσια, με το φόβο μην ενθαρρύνουν περισσότερο το φαινόμενο.

To Forbes παραθέτει τρεις συμβουλές για να καταλάβετε όταν πρόκειται για πλαστό whiskey.

  1. Εμπιστευτείτε τον πωλητή

    Το διαδίκτυο παρέχει πρόσβαση σε οποιονδήποτε πωλητή, αξιόπιστο και μη, να εκθέσει τα προϊόντα του και παράλληλα παρέχει πρόσβαση στους αγοραστές σε οποιοδήποτε από αυτά τα κανάλια αγορών. Ελέγξτε προσεκτικά από ποιον αγοράζετε και σιγουρευτείτε ότι πρόκειται για ειδικό στην κατηγορία. Ακόμη και μεγάλες εταιρίες όμως που δεν ειδικεύονται στα οινοπνευματώδη ποτά, μπορεί να μην διαθέτουν τους κατάλληλα εκπαιδευμένους ειδικούς για να ελέγξουν αυτά τα προϊόντα. Ακόμη διασταυρώστε όπου είναι δυνατό, προηγούμενες εμπειρίες με τον πωλητή καθώς εάν σε μια γρήγορη αναζήτησή τα σχόλια είναι κατά βάση αρνητικά, αξίζει να προβληματιστείτε.

2. Ελέγξτε προσεκτικά τις λεπτομέρειες

   Είναι γνωστό πως στη βιομηχανία wiskey οι κανονισμοί είναι αρκετά αυστηροί, ωστόσο κατηγορίες όπως το ιαπωνικό ουίσκι δεν έχουν αυτούς τους κανόνες για να προστατευτούν. Ελέγξτε προσεκτικά λεπτομέρειες όπως αριθμούς φιαλών και βαρελιών, καθώς ένα μεμονωμένο βαρέλι πρέπει να έχει αριθμό βαρελιού ή και χάρτινο ίχνος, ενώ σε μία παρτίδα πρέπει να αναφέρεται ο αριθμός των φιαλών. Ακόμη η προέλευση και η διαδικασία θα πρέπει να είναι εμφανή στα χαρακτηριστικά αλλιώς είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι παραχάραξης. Εναλλακτικά απευθυνθείτε σε ένα ειδικό πριν προβείτε σε διαδικτυακή παραγγελία προϊόντος που σας φαίνεται ύποπτο. “Δεν υπάρχει διαφάνεια στις λεπτομέρειες; Μην αγοράζετε”.

3. Η προέλευση είναι το κλειδί

   Κυρίως σε ιαπωνικές κατηγορίες, που υπάρχει μια έλειψη κανόνων και πολλές περιγραφές μπορεί να είναι παραπλανητικές, αναζητήστε δημοφιλή ονόματα αποστακτηρίων, όπως το Ichiro’s Malt & Grain από το δημοφιλές αποστακτήριο Chichibu που δηλώνει ξεκάθαρα ότι περιέχει ιαπωνικό ουίσκι και ουίσκι σιτηρών από αλλού. Το νέο blended ουίσκι Ao της Suntory χρησιμοποιεί τις πέντε μεγάλες περιοχές παραγωγής ουίσκι στον κόσμο. Εάν πρόκειται για ένα single malt ή single βαρέλι από τους γνωστούς Ιάπωνες κατασκευαστές ουίσκι, είστε ασφαλείς. Αν είναι blended ουίσκι και μια άγνωστη εταιρεία το εμφιαλώνει και το προωθεί, ελέγξτε ξανά με έναν ειδικό στο ουίσκι.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο