Κυκλοφόρησε το επίσημο τρέιλερ του “Poisoned”.
Το «Poisoned: The Dirty Truth About Your Food», ένα ντοκιμαντέρ βασισμένο στο μπεστ σέλερ του 2013 του Jeff Benedict, «Poisoned: The True Story of the Deadly E. coli Outbreak that Changed the Way Americans Eat» αποκαλύπτει πώς δεκαετίες απάθειας και κακοποίησης έχουν αφήσει την αμερικανική προσφορά τροφίμων και τους καταναλωτές της ευάλωτους σε θανατηφόρα παθογόνα όπως π.χ. Ε. coli και σαλμονέλα. Το ντοκιμαντέρ έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο φετινό φεστιβάλ Tribeca στις ΗΠΑ από τις 7 έως τις 18 Ιουνίου ενώ θα βγει στον αέρα του Netflix στις αρχές Αυγούστου.
Το Poisoned εξιστορεί το θανατηφόρο ξέσπασμα του Jack in the Box E. coli το 1993. Αυτό που σόκαρε ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν πως πολλοί από τους ασθενείς ήταν κάτω από 10 ετών, ενώ 4 παιδιά ηλικίας από 17 μηνών ως και 6 ετών έχασαν τη ζωή τους. Από τα συνολικά 732 κρούσματα, τα 178 αντιμετώπισαν σοβαρά και μακροχρόνια προβλήματα υγείας, όπως νεφρική και εγκεφαλική βλάβη. Για αυτό και θεωρείται ένα από τα σοβαρότερα ξεσπάσματα τροφικής δηλητηρίασης στη σύγχρονη ιστορία. Ακολούθησαν εκατοντάδες αγωγές και μηνύσεις από τα θύματα κατά της Jack-in-the-Box, με γνωστότερη αυτή της 9χρονης τότε Brianne Kiner, η οποία επέζησε από το ξέσπασμα, αλλά με τις πιο σοβαρές και μόνιμες βλάβες, όπως άσθμα και εγκεφαλική και νεφρική βλάβη από το αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο (HUS), που προκάλεσε την ανάγκη για μεταμόσχευση. Η Kiner, σύμφωνα με το Food Safety News, είχε κερδίσει σε διακανονισμό 15,8 εκατ. δολάρια.
Η ταινία παρουσίαζει την εξέλιξη και την ιστορία του συστήματος προμήθειας τροφίμων της Αμερικής, καθώς και τις ανείπωτες ιστορίες των θυμάτων τροφικών δηλητηριάσεων και θα φέρει στο επίκεντρο ποινικές διώξεις υψηλού προφίλ για τους υπεύθυνους.
Τα τροφιμογενή παθογόνα σκοτώνουν χιλιάδες ανθρώπους στις ΗΠΑ κάθε χρόνο. Το ντοκιμαντέρ Poisoned σε σκηνοθεσία Stephanie Soechtig είναι μια έκκληση για δράση για τους αξιωματούχους που έχουν τη δύναμη να μετριάσουν αυτόν τον κίνδυνο.