Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ιταλία: Πέντε νεκροί από μη παστεριωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα!

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΙταλία: Πέντε νεκροί από μη παστεριωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα!
spot_img

Σοβαρή εστία Streptococcus zooepidemicus στην κεντρική Ιταλία – 37 ασθενείς – Πέντε άνθρωποι πέθαναν.

Από το Νοέμβριο του 2021 έως τον Μάιο του 2022, οι Ιταλικές αρχές εντόπισαν 37 κλινικές περιπτώσεις λοιμώξεων από το υποείδος Streptococcus zooepidemicus στην κεντρική Ιταλία εκ των οποία 23 χρειάστηκε να νοσηλευτούν. Οι επιδημιολογικές έρευνες και η αλληλούχιση ολόκληρου του γονιδιώματος έδειξαν ότι πηγή της εστίας ήταν μη παστεριωμένα φρέσκα γαλακτοκομικά προϊόντα. Η ηλικία των ασθενών ήταν από  6-98 ετών, 16 άνδρες και 21 γυναίκες. Η Μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Emerging Infectious Diseases.

Σύμφωνα με την Ομάδα εργασίας που περιλαμβάνει γιατρούς, κτηνιάτρους, επιδημιολόγους, επιστήμονες και μικροβιολόγους 7 περιπτώσεις παρουσίασαν από μηνιγγίτιδα έως σήψη. Η μόλυνση του ανθρώπου συμβαίνει γενικά μέσω άμεσης επαφής με μολυσμένα ζώα ή με κατανάλωση μολυσμένου μη παστεριωμένου γάλακτος ή άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων.

Κατά τη διάρκεια Νοεμβρίου 2021–Φεβρουάριος 2022, το S. equi subsp. εντοπίστηκε σε 18 νοσηλευόμενους ασθενείς που διέμεναν στην περιοχή εντός της επαρχίας της Πεσκάρα. Στους ασθενείς παρατηρήθηκε ένα ευρύ φάσμα κλινικών εκδηλώσεων, όπως σηψαιμία, φαρυγγίτιδα, αρθρίτιδα, ραγοειδίτιδα και ενδοκαρδίτιδα.

Πέντε από αυτούς τους ασθενείς πέθαναν από σοβαρή μηνιγγίτιδα.  Η επιδημιολογική ανάλυση έδειξε ότι 31 ασθενείς κατανάλωναν μαλακά ή ημίμαλακα τυριά που αγόρασαν από τοπικούς παραγωγούς ή εμπόρους. Επιθεωρήθηκαν συνολικά 8 τοπικοί υπεύθυνοι επιχειρήσεων γαλακτοκομικών τροφίμων. Δείγματα ακατέργαστου γάλακτος χύμα (από αγελάδες και πρόβατα), φρέσκο ​​τυρί από μη παστεριωμένο και παστεριωμένο γάλα και νερό ελήφθησαν από κάθε χειριστή και στάλθηκαν στο Istituto Zooprofilattico Sperimentale, Teramo, για ανίχνευση βακτηρίων. Το μικρόβιο εντοπίστηκε σε γάλα από αγελάδα με μαστίτιδα.

Με βάση τις επιδημιολογικές και εργαστηριακές αναλύσεις, οι τοπικές αρμόδιες αρχές έλαβαν μέτρα για τον περιορισμό και την πρόληψη του S. equi subsp. zooepidemicus. Όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα ανακλήθηκαν από την αγορά και, τα τυριά που είχαν ωριμάσει καταστράφηκαν ενώ οι τοπικές αρχές ζήτησαν παστερίωση του γάλακτος που προοριζόταν για την παραγωγή τυριού.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο