Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Lidl CZ: Στην κατηγορία “τρόφιμα κακής ποιότητας” δημοφιλές αλλαντικό

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνLidl CZ: Στην κατηγορία "τρόφιμα κακής ποιότητας" δημοφιλές αλλαντικό
spot_img

Οι αρχές της Τσεχίας ανακάλεσαν ζαμπόν από τα Lidl λόγω χαμηλής ποιότητας.

Στην κατηγορία «τρόφιμα χαμηλής ποιότητας» στην ιστοσελίδα της Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων της Τσεχίας, μπήκε το ζαμπόν που πωλείται από την αλυσίδα σουπερμάρκετ Lidl. Μετά από επιθεώρηση διαπιστώθηκε ότι «η περιεκτικότητα του προϊόντος σε λιπαρά ήταν υψηλότερη από αυτή που αναγράφεται στη συσκευασία».

Πρόκειται για το “Χοιρινό ζαμπόν Dulano καπνιστό 95% κρέας XXL” των 400 γρ με αριθμό παρτίδας KEM0006126667 που παράγεται από την The Family Butchers, Germany. Το δείγμα εντοπίστηκε από τον επίσημο έλεγχο της Κρατικής Επιθεώρησης Γεωργίας και Τροφίμων της Τσεχίας στις 29 Μαΐου και η ανακοίνωση ανάκλησης δημοσιεύτηκε σήμερα.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό κανονισμό, ο ισχυρισμός ότι ένα τρόφιμο είναι χαμηλό σε λιπαρά και οποιοσδήποτε ισχυρισμός που ενδέχεται να έχει το ίδιο νόημα για τον καταναλωτή, μπορεί να γίνει μόνο όταν το προϊόν δεν περιέχει περισσότερα από 3 g λίπους ανά 100 g για τα στερεά ή 1,5 g λίπους ανά 100 ml για υγρά (1,8 g λιπαρών ανά 100 ml για ημιαποβουτυρωμένο γάλα).

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο