Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου, 2024
13.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ασφάλεια Τροφίμων

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια Τροφίμων

Διεθνή: Ανακαλούνται παπαρουνόσποροι λόγω παρουσίας Salmonella

Ένα συστατικό πολύ δημοφιλές στην παραγωγή αρτοσκευασμάτων, ανακαλείται στο εξωτερικό.

Ο πιο ασφαλής τρόπος για να βράσετε και να βάψετε αυγά

Ποιες είναι οι πιο κατάλληλες και ασφαλείς μπογιές αυγών

Διεθνή: 50 κρούσματα Trichinella – Μπερδεύουν τα συμπτώματα με αυτά του Covid!

Η τριχινέλλωση, ή τριχίνωση, είναι μια ασθένεια που μεταδίδεται με την κατανάλωση ωμού ή ανεπαρκώς ψημένου χοιρινού κρέατος που είναι μολυσμένο με το παράσιτο Trichinella

Nestle: Έρευνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας – έφοδος στο εργοστάσιο στη Γαλλία για τα θανατηφόρα κρούσματα E.coli

Πάνω από 70 μολύνσεις και πιθανόν 2 θάνατοι από κατεψυγμένη πίτσα - εντοπίστηκαν τρωκτικά στον χώρο παραγωγής

Διεθνή: Ανακαλείται γεύμα σε 2 χώρες της Ευρώπης λόγω παρουσίας πλαστικών κομματιών

Η πιθανή παρουσία μικρών κομματιών πλαστικού καθιστά αυτό το προϊόν μη ασφαλές για κατανάλωση.

Kinder – σαλμονέλα: Μεγαλώνει η λίστα των κρουσμάτων – Νέα ενημέρωση από τις Βελγικές αρχές

Οι λεπτομερείς αναλύσεις DNA δειγμάτων από τους ασθενείς, ανεβάζουν κατακόρυφα τα κρούσματα

Γιατί το ελαιόλαδο υπερέχει έναντι των σπορελαίων – Του Ιωάννη Τσάκνη*

Ο Καθηγητής και Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Τροφίμων, Ιωάννης Τσάκνης, εξηγεί γιατί το ελαιόλαδο υπερέχει έναντι των σπορελαίων για την προώθηση της υγείας αλλά και της... τσέπης μας

Ο… “Ρατατούι” βολτάρει συχνά σε επιχειρήσεις τροφίμων της Βρετανίας

Ροκανισμένες από ποντίκια συσκευασίες τροφίμων και περιττώματα δίπλα σε βρεφικά προϊόντα!

H Ευρωπαίοι υποστηρίζουν τη νομιμοποίηση προϊόντων κάνναβης

Περισσότερο από το ήμισυ του πληθυσμού της ΕΕ τάσσεται υπέρ των νόμιμων, ρυθμιζόμενων από την κυβέρνηση πωλήσεων προϊόντων κάνναβης σε ενήλικες, σύμφωνα με δημοσκόπηση...

Γονιδιακά επεξεργασμένες αγελάδες εξασφάλισαν την έγκριση του FDA σε χρόνο-ρεκόρ

Αν και η τεχνολογία πίσω από τη γενετική τροποποίηση υπάρχει από τη δεκαετία του 1980, η σύνθεση των γενετικά τροποποιημένων (ΓΤ) ζώων διατροφής έχει περιοριστεί σε ένα μόνο ταχέως αναπτυσσόμενο ψάρι και σε έναν υποαλλεργικό χοίρο.

Food Label: Οι προειδοποιήσεις στα αλκοολούχα μπουκάλια κάνουν το ποτό απωθητικό

Σύμφωνα με μελέτη όταν υπάρχουν προειδοποιήσεις για την υγεία, οι καταναλωτές χαρακτηρίζουν τα αλκοολούχα ποτά ως "κοινωνικά απαράδεκτα"

Στον “τοίχο” η Ferrero για τα μολυσμένα Kinder – Σε ποιο ερώτημα των αρχών δεν μπορεί να δώσει απάντηση

Συνολικά έχουν αναφερθεί 156 κρούσματα Salmonella σε 10 χώρες της ΕΕ και στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) και την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA).

Σαλμονέλα σε σοκολάτα: Μια ενδιαφέρουσα ιστορική αναδρομή

Οι τροφιμογενείς λοιμώξεις από σοκολάτα τα τελευταία 30 χρόνια ανά τον κόσμο - Αιτίες και προφυλάξεις

Squid game..changer στη συσκευασία: Νέο θερμορυθμιστικό υλικό εμπνευσμένο από καλαμάρια

Από τη διατήρηση των ζεστών ροφημάτων, μέχρι τις εφαρμογές σε οικιακές τέντες, το νέο, εμπνευσμένο από κεφαλόποδα υλικό, υπόσχεται πολλά.

Μελέτη: Ο SARS-CoV-2 παραμένει μολυσματικός σε κρέατα, γαλοπούλα, τυρί και φρέσκα προϊόντα για έως και 21 ημέρες

Η πρώτη αξιολόγηση της επιβίωσης του SARS-CoV-2 σε ευρείες κατηγορίες τροφίμων

Το Wine Fraud μπορεί να αντιμετωπιστεί με τεχνολογία πυρηνικού μαγνητικού συντονισμού – NMR

Το κρασί, ως προϊόν υψηλής ποιότητας, είναι ευάλωτο σε πολλούς τύπους απάτης με οικονομικά κίνητρα (economically motivated fraud - EMF).

Νέα ετικέτα “Χωρίς αντιβιοτικά – No Antibiotics Ever” για πουλερικά εγκρίνεται στις ΗΠΑ

Η υπερβολική και ακατάλληλη χρήση αντιβιοτικών στην κτηνοτροφία επιταχύνει τη μικροβιακή αντοχή στον άνθρωπο, η οποία χαρακτηρίστηκε «μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις δημόσιας υγείας της εποχής μας» από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Διεθνή: Λουκέτα σε επιχειρήσεις τροφίμων – Οι αρχές βρήκαν μέχρι αρουραίους σε πατατάκια!

Τα απίστευτα ευρήματα της αρχής ασφάλειας τροφίμων της Ιρλανδίας

Υδράργυρος σε ψάρια και αλάτι: Νέος Κανονισμός για τα μέγιστα επιτρεπτά όρια από την ΕΕ

Δημοσιεύθηκε ο νέος Κανονισμός (ΕΕ) 2022/617 όσον αφορά τα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα υδραργύρου στα ψάρια και το αλάτι, που τροποποιεί το παράρτημα του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1881/2006.

ΕΕ: Δημοσιεύθηκε νέο πιστοποιημένο υλικό αναφοράς για υπολείμματα φυτοφαρμάκων στο σιτάρι

Το νέο CRM θα επιτρέψει στα εργαστήρια να επικυρώσουν τις μεθόδους μέτρησης σύμφωνα με κατευθυντήρια γραμμή που παρέχει η Γενική Διεύθυνση Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.

Μήνυση στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για τη μη απαγόρευση των φθαλικών ενώσεων

Οι φθαλικές ενώσεις διαρρέουν από τις συσκευασίες και άλλα προϊόντα στα τρόφιμα και τα ποτά.

O ένας και μοναδικός τρόπος να αποφύγουμε τις βλαβερές ουσίες που υπάρχουν στο φαγητό μας – Του Δρ. Φ. Γαΐτη

Το αδιέξοδο ταξίδι στην αναζήτηση του απολύτως ασφαλούς τροφίμου.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο