Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
23.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πώς θα καταλάβετε εάν τα αυγά σας έχουν χαλάσει χωρίς να τα σπάσετε

ΑρχικήΝέαΠώς θα καταλάβετε εάν τα αυγά σας έχουν χαλάσει χωρίς να τα σπάσετε
spot_img

Τα ωμά αυγά ενέχουν υψηλότερο κίνδυνο επικίνδυνων βακτηρίων, όπως η σαλμονέλα , τα οποία μπορούν να προκαλέσουν τροφιμογενείς ασθένειες

Τα αυγά αποτελούν βασικό τρόφιμο στην κουζίνα και πάντα φροντίζουμε να υπάρχουν κάποια στο ψυγείο.
Συχνά, εξαντλούνται γρήγορα, αλλά τι γίνεται με εκείνες τις φορές που δεν είστε σίγουροι πόσο καιρό έχουν μείνει στο ψυγείο; Λήγουν τα αυγά — και πώς ξέρετε αν έχουν χαλάσει;

- Advertisement -

Τα ωμά αυγά ενέχουν υψηλότερο κίνδυνο επικίνδυνων βακτηρίων, όπως η σαλμονέλα , τα οποία μπορούν να προκαλέσουν τροφιμογενείς ασθένειες, επομένως εάν ανησυχείτε ότι τα αυγά σας έχουν λήξει, μην τα χρησιμοποιείτε σε αυγολέμονο και άλλες συνταγές όπου το αυγό δεν είναι μαγειρεμένο. 

Μήπως το αυγό σας έμαθε να επιπλέει στο νερό;

Η δοκιμή με το νερό είναι ένα πολύ εύκολο κόλπο για να καταλάβουμε αν τα αυγά μας είναι ακόμη ασφαλή για κατανάλωσης. Γεμίζουμε ένα μπολ ή ένα ποτήρι με 10 εκατοστά κρύο νερό και να τοποθετούμε απαλά τα αυγά μέσα.

Σε μερικά δευτερόλεπτα έχουμε το αποτέλεσμα!

Βρώσιμα: Τα πολύ φρέσκα αυγά θα βυθιστούν στο κάτω μέρος και θα ξαπλώσουν στα πλάγια. Εάν ένα αυγό μείνει στο κάτω μέρος, αλλά στο μικρό του άκρο, είναι ασφαλές να καταναλωθεί – απλώς δεν είναι και τόσο φρέσκο. Αυτά τα «πιο ώριμα» αυγά είναι τόσο θρεπτικά και νόστιμα όσο και τα πιο φρέσκα αντίστοιχά τους.

Για πέταμα: Τα αυγά που επιπλέουν στην επιφάνεια του νερού είναι πολύ παλιά για να φαγωθούν και πρέπει να απορριφθούν. Υπάρχει ένας απλός λόγος για τον οποίο τα αυγά που έχουν λήξει επιπλέουν στο νερό: Αυτό συμβαίνει επειδή τα βακτήρια στο αυγό μπορούν να παράγουν αέρια, που κάνουν το αυγό να επιπλέει στην επιφάνεια.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καμπανάκι για τις παρενέργειες των φαρμάκων απώλειας βάρους: Οι αναφορές για ανεπιθύμητες ενέργειες αυξήθηκαν κατά 350%!

Φάρμακα GLP-1, όπως τα Ozempic, Wegovy και Mounjaro, βρίσκονται στο επίκεντρο προβληματισμού για την ασφάλεια των χρηστών

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα