Δευτέρα, Ιανουάριος 13, 2025
8.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σαλάτα ρόκα ευθύνεται για το εθνικό ξέσπασμα σαλμονέλας στη Σουηδία με πάνω από 100 κρούσματα

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΣαλάτα ρόκα ευθύνεται για το εθνικό ξέσπασμα σαλμονέλας στη Σουηδία με πάνω από 100 κρούσματα
spot_img

102 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί σε λοίμωξη από τον ίδιο τύπο Salmonella Typhimurium.

Η επιδημία σαλμονέλας ξέσπασε τον Σεπτέμβριο στην Σουηδία και οι αρχές τότε υποψιάστηκαν ότι αιτία ήταν τρόφιμο με ευρεία διανομή στη χώρα, καθώς τα κρούσματα εντοπίστηκαν σε διάφορες περιοχές.

Τώρα που το ξέσπασμα πλησιάζει στο τέλος του, διαπιστώθηκε ότι μεταξύ 17 Σεπτεμβρίου και 19 Οκτωβρίου, 102 άτομα από 20 περιοχές της Σουηδίας αρρώστησαν και βρέθηκαν θετικά σε λοίμωξη από τον ίδιο τύπο Salmonella Typhimurium σύμφωνα με ενημέρωση από την Αρχή Δημόσιας υγείας, folkhalsomyndigheten. Οι ασθενείς είναι ηλικίας 4-87 ετών (μέση ηλικία 48 ετών) και η πλειοψηφία (64 άτομα) είναι γυναίκες. Οι περισσότεροι αρρώστησαν κατά το δεύτερο μισό του Σεπτεμβρίου.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι όσοι αρρώστησαν στο ξέσπασμα είχαν φάει ρόκα ή μια ανάμεικτη σαλάτα σε σακούλες.  Ωστόσο, η πηγή δεν ήταν δυνατό να επιβεβαιωθεί με μικροβιολογικές αναλύσεις στο προϊόν δεδομένου ότι πρόκειται για τρόφιμο με περιορισμένη διάρκεια ζωής και συνεπώς έχει ήδη αποσυρθεί από τα ράφια. Οι εργασίες για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με το τι έχουν φάει τα επιβεβαιωμένα κρούσματα επιδημίας πριν αρρωστήσουν έγιναν μέσω συνεντεύξεων και συλλογής ερωτηματολογίων.

 
Καμπύλη νοσηρότητας για τα κρούσματα επιδημίας με Salmonella Typhimurium (n=95), 27-10-2022.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η δυσάρεστη “έκπληξη” που κρύβουν τα συκωτάκια – Ανατροπή στα έως τώρα δεδομένα φέρνει νέα έρευνα

Σχεδόν τα μισά από τα συκωτάκια από μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο και αρνί που αναλύθηκαν ήταν μολυσμένα με Campylobacter - Ποιο είδος είναι το πιο μολυσμένο.

Επανάσταση στην αντιμετώπιση των βιοφίλμ σε μονάδες επεξεργασίας – Επιστήμονες εντόπισαν τον “αδυσώπητο” εχθρό τους

Επιστήμονες ανακάλυψαν φυσική ουσία που εμποδίζει τον σχηματισμό βιοφίλμ.

Ποιο λάδι έχει τις περισσότερες δηλητηριώδεις μυκοτοξίνες – Ανάλυση 250 δειγμάτων

Για πρώτη φορά, έχουν θεσπιστεί από την ΕΕ ανώτατα...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο