Παθογόνα βακτήρια σε 14 προϊόντα μίας εταιρείας αλλαντικών.
Πολλά προϊόντα της επωνυμίας Thierry Schweitzer, συμπεριλαμβανομένων των chipolatas και των ποικιλιών μπάρμπεκιου, ανακαλούνται από τη Γαλλική αγορά λόγω μόλυνσης με σαλμονέλα .
Η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων της χώρας Rappel Conso, είχε δημοσιεύσει πριν από τρεις ημέρες 4 ανακλήσεις προϊόντων της εταιρείας και σήμερα άλλες 12 για ισάριθμα προϊόντα μεταξύ των οποίων ζαμπόν, σαλάμια, και λουκάνικα. Στις ειδοποιήσεις περιλαμβάνονται και πληροφορίες για τις τροφικές δηλητηριάσεις που ενδεχομέως να προκύψουν από την κατανάλωση των μολυσμένων προϊόντων.
Η τροφιμογενής ασθένεια που προκαλείται από τη σαλμονέλα έχει ως αποτέλεσμα γαστρεντερικά προβλήματα (διάρροια, έμετος) αιφνίδιας έναρξης που συχνά συνοδεύεται από πυρετό και πονοκέφαλο που εμφανίζονται γενικά 6 έως 72 ώρες μετά την κατανάλωση μολυσμένων προϊόντων. Αυτά τα συμπτώματα μπορούν είναι πιο έντονα σε μικρά παιδιά, έγκυες γυναίκες, ανοσοκατεσταλμένα άτομα και ηλικιωμένους. Όοσι έχουν καταναλώσει αυτά τα προϊόντα και παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα κλήθηκαν να συμβολευτούν γιατρό και να ανημερώσουν για την κατανάλωση του αλλαντικού. Σε περίπτωση απουσίας συμπτωμάτων εντός 7 ημέρες μετά την κατανάλωση των προσβεβλημένων προϊόντων, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε και να συμβουλευτείτε γιατρό. Το μαγείρεμα στους +65°C οδηγεί στην καταστροφή αυτών των βακτηρίων και στην αποτροπή των συνεπειών της τροφικής δηλητηρίασης.