Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
17.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κινητοποίηση στη Γαλλία για δημοφιλή αλλαντικά μολυσμένα με σαλμονέλα

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΚινητοποίηση στη Γαλλία για δημοφιλή αλλαντικά μολυσμένα με σαλμονέλα
spot_img

Παθογόνα βακτήρια σε 14 προϊόντα μίας εταιρείας αλλαντικών.

Πολλά προϊόντα της επωνυμίας Thierry Schweitzer, συμπεριλαμβανομένων των chipolatas και των ποικιλιών μπάρμπεκιου, ανακαλούνται από τη Γαλλική αγορά λόγω μόλυνσης με σαλμονέλα .

- Advertisement -

Η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων της χώρας Rappel Conso, είχε δημοσιεύσει πριν από τρεις ημέρες 4 ανακλήσεις προϊόντων της εταιρείας και σήμερα άλλες 12 για ισάριθμα προϊόντα μεταξύ των οποίων ζαμπόν, σαλάμια, και λουκάνικα. Στις ειδοποιήσεις περιλαμβάνονται και πληροφορίες για τις τροφικές δηλητηριάσεις που ενδεχομέως να προκύψουν από την κατανάλωση των μολυσμένων προϊόντων.

Η τροφιμογενής ασθένεια που προκαλείται από τη σαλμονέλα έχει ως αποτέλεσμα γαστρεντερικά προβλήματα (διάρροια, έμετος) αιφνίδιας έναρξης που συχνά συνοδεύεται από πυρετό και πονοκέφαλο που εμφανίζονται γενικά 6 έως 72 ώρες μετά την κατανάλωση μολυσμένων προϊόντων. Αυτά τα συμπτώματα μπορούν είναι πιο έντονα σε μικρά παιδιά, έγκυες γυναίκες, ανοσοκατεσταλμένα άτομα και ηλικιωμένους. Όοσι έχουν καταναλώσει αυτά τα προϊόντα και παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα κλήθηκαν να συμβολευτούν γιατρό και να ανημερώσουν για την κατανάλωση του αλλαντικού. Σε περίπτωση απουσίας συμπτωμάτων εντός 7 ημέρες μετά την κατανάλωση των προσβεβλημένων προϊόντων, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε και να συμβουλευτείτε γιατρό. Το μαγείρεμα στους +65°C οδηγεί  στην καταστροφή αυτών των βακτηρίων και στην αποτροπή των συνεπειών της τροφικής δηλητηρίασης.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καμπανάκι για τις παρενέργειες των φαρμάκων απώλειας βάρους: Οι αναφορές για ανεπιθύμητες ενέργειες αυξήθηκαν κατά 350%!

Φάρμακα GLP-1, όπως τα Ozempic, Wegovy και Mounjaro, βρίσκονται στο επίκεντρο προβληματισμού για την ασφάλεια των χρηστών

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα