Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024
18.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διαδικτυακό σεμινάριο IFST: εναλλακτικές λύσεις κρέατος από… μυκοπρωτεΐνη!

ΑρχικήΝέαΔιαδικτυακό σεμινάριο IFST: εναλλακτικές λύσεις κρέατος από… μυκοπρωτεΐνη!
spot_img

cibum team

   Οι εναλλακτικές λύσεις κρέατος αυξάνονται συνεχώς. Δεν είναι πλέον απλά προϊόντα για χορτοφάγους. Ο αριθμός όσων  προτιμούν το εναλλακτικό κρέας, αυξάνεται ραγδαία και για άλλους λόγους όπως η υγεία και η βιωσιμότητα. Μία από τις διαφορές μεταξύ εναλλακτικών προϊόντων κρέατος που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά, είναι η πηγή των πρωτεϊνών τους. Συνηθισμένη πηγή είναι τα φυτά, αλλά μπορεί να είναι μύκητες. Μύκητες; Ναι, η ζύμωση ενός μύκητα παράγει μυκοπρωτεΐνη που είναι το κύριο συστατικό που χρησιμοποιείται σε όλα τα προϊόντα Quorn. Οι  κλινικές δοκιμές έχουν δείξει πιθανές επιπτώσεις στην υγεία από τις μυκοπρωτεΐνες, όπως η βελτίωση της κλινικής κατάστασης των ασθενών με καρδιαγγειακές παθήσεις και ο διαβήτης τύπου 2.

Στο Quadram Institute Bioscience, μελετήθηκαν οι βιοχημικοί μηχανισμοί με τους οποίους η μυκοπρωτεΐνη μπορεί να βελτιώσει τα αποτελέσματα της υγείας. Ως εκ τούτου, πραγματοποιήθηκαν φυσικοχημικές και δομικές έρευνες της μυκοπρωτεΐνης σε διαφορετικά στάδια προσομοίωσης γαστρεντερικής πέψης. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην απελευθέρωση θρεπτικών ουσιών κατά την πέψη και την αλληλεπίδραση της μήτρας μυκοπρωτεΐνης με πεπτικά συστατικά όπως ένζυμα και χολικά άλατα. Αυτή η έρευνα είναι σημαντική για την προώθηση της ιατρικής γνώσης και την ανάπτυξη στρατηγικών που μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο ασθενειών που σχετίζονται με τα τρόφιμα.

Το διαδικτυακό σεμινάριο θα διεξαχθεί την 1η Ιουλίου και έχει θέμα την ιστορία και την κατασκευή της μυκοπρωτεΐνης και την ενσωμάτωσή της σε προϊόντα Quorn. Και ποιες είναι οι επιπτώσεις στην υγεία της μυκοπρωτεΐνης; Ο Raffaele Colosimo, διδακτορικός φοιτητής στο Quadram Institute Bioscience, θα εξηγήσει την έρευνά του που εξετάζει τους μηχανισμούς πίσω από τα οφέλη για την υγεία της μυκοπρωτεΐνης, που περιλαμβάνουν μειωμένη απόκριση ινσουλίνης και μειωμένη χοληστερόλη.

Επίσης θα αναλυθούν:  Εναλλακτικές πηγές κρέατος, παραγωγή μυκοπρωτεϊνών και η επιστημονική έρευνα πίσω από τη μυκοπρωτεΐνη.

Μπορούν να το παρακολουθήσουν, επαγγελματίες τροφίμων, φοιτητές πανεπιστημίων, ακαδημαϊκοί και όποιος ενδιαφέρεται για την επιστήμη και την κατασκευή υποκατάστατων κρέατος.

Θα μιλήσουν Δρ Anabel Mulet-Cabero, Ερευνητής Επιστήμονας, Quadram Institute, χημικός Πανεπιστήμιο Jaume, MSc στο University of Reading (ΗΒ). Ομιλητής: Holly Roper, Υπεύθυνος Επικοινωνιών Υγείας & Διατροφής, Quorn Foods.

Holly Roper, Υπεύθυνη Επικοινωνιών Υγείας & Διατροφής, Quorn Foods.

Raffaele Colosimo, PhD Student, Quadram Institute

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ 

Δείτε επίσης:

Που οφείλεται η μεγάλη μείωση των τροφικών δηλητηριάσεων. 

Επικίνδυνες για τον εγκέφαλο, βρεφικές τροφές στις ΗΠΑ. Υψηλά επίπεδα αρσενικού. 

Επιστήμη: Βρέθηκε γονίδιο σε πουλερικά που ενισχύει την άμυνα στο Campylobacter

Τα προϊόντα υδροπονικών καλλιέργειων λύση στις τροφικές δηλητηριάσεις 

Ε.Ε. : Δημιουργία σήματος για την καλή διαβίωση των ζώων στις φάρμες εκτροφής 

Μόσχα: απαγορεύεται η είσοδος σε εστιατόρια και μπαρ στους ανεμβολίαστους 

Επιστήμονες τροφίμων: Πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου 

Έρευνα: η Νικοτιναμίδη προκαλεί ανοσία στις καλλιέργειες δημητριακών από μυκητιασικές ασθένειες 

EFSA: Νέα τρόφιμα – NOVEL FOOD – όροι και διαδικασίες αξιολόγησης και έγκρισης 

Βανιλίνη από ανακύκλωση συσκευασιών PET, με την βοήθεια E. coli 

Alert: Σειρά κρουσμάτων σαλμονέλωσης από πεπόνια σε 12 Ευρωπαϊκές χώρες 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο συνειδητοποιημένος καταναλωτής και οι παραπλανητικές ετικέτες τροφίμων

Τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας.

Μαζική τροφική δηλητηρίαση στην Ηλεία – 37 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας

Τα θύματα έφαγαν βραστό κρέας και γλυκά σε πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου.

Έχετε φριτέζα αέρα; Νέα μελέτη λέει ότι είναι χειρότερη από το τηγάνι!

Εκπομπές σωματιδίων και πτητικές οργανικές ενώσεις που παράγονται από οικιακή φριτέζα αέρα.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα