Σχεδίασε ένα ειδικό κύπελλο που αψηφά την έλλειψη βαρύτητας, επιτρέποντας στους αστροναύτες να πίνουν καφέ όπως θα έπιναν στο σπίτι τους
Για πολλούς, η μέρα ξεκινά με την πρώτη γουλιά καφέ. Τι συμβαίνει όμως όταν βρίσκεστε σε τροχιά 400 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη, όπου η βαρύτητα αρνείται να σας αφήσει να απολαύσετε το αγαπημένο σας ρόφημα;
Ο αστροναύτης της NASA Ντον Πέτιτ που λαχταρούσε το πλούσιο άρωμα καφέ στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Σε αντίθεση με τη Γη, οι αστροναύτες βασίζονται σε σφραγισμένα σακουλάκια και καλαμάκια για να εμποδίσουν τα υγρά να επιπλέουν μακριά στη μικροβαρύτητα.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Lidl GB: “Μην το φάτε” – Άμεση ανάκληση περιζήτητου προϊόντος, λόγω επιμόλυνσης από επικίνδυνο παθογόνο
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Παραγγελίες Delivery: Οι σοβαρές επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων – Μελέτη
Σχεδίασε λοιπόν, το Capillary Cup, ένα ειδικό κύπελλο που αψηφά την έλλειψη βαρύτητας, επιτρέποντας στους αστροναύτες να πίνουν καφέ όπως θα έπιναν στο σπίτι τους, σύμφωνα με το Rochester Institute of Technology . Δείχνοντας την εφεύρεσή του σε viral βίντεο στο X (πρώην Twitter), ο Pettit φαίνεται να πίνει μια γουλιά και να απολαμβάνει τη στιγμή από το αιωρούμενο λευκό φλιτζάνι του.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ανάκληση συσκευασμένου σάντουιτς με επικίνδυνο συστατικό – Μπορεί να προκαλέσει απώλεια συνείδησης
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Φριτέζα αέρα: Κινδυνεύουμε από έκθεση σε καρκινογόνα PFAS από τις αντικολλητικές επιστρώσεις της;
«Το φλιτζάνι zero-g επιτρέπει σε κάποιον να μυρίσει τον καφέ του, κάτι που δεν μπορείς να κάνεις όταν πίνεις από ένα καλαμάκι από μια σακούλα καθώς η μυρωδιά είναι πιθανώς το 70% της απόλαυσης του καφέ», έγραψε σε άλλη ανάρτησή του.
Η καινοτομία του δεν είναι μόνο να κάνει τον διαστημικό καφέ πιο απολαυστικό αλλά και να συμβάλλει στην καλύτερη κατανόηση της δυναμικής των υγρών στη μικροβαρύτητα.