Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
21 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αστροναύτης της NASA σχεδίασε κύπελλο μηδενικής βαρύτητας για να απολαύσει τον καφέ του στο διάστημα (βίντεο)

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΑστροναύτης της NASA σχεδίασε κύπελλο μηδενικής βαρύτητας για να απολαύσει τον καφέ του στο διάστημα (βίντεο)
spot_img

Σχεδίασε ένα ειδικό κύπελλο που αψηφά την έλλειψη βαρύτητας, επιτρέποντας στους αστροναύτες να πίνουν καφέ όπως θα έπιναν στο σπίτι τους

Για πολλούς, η μέρα ξεκινά με την πρώτη γουλιά καφέ. Τι συμβαίνει όμως όταν βρίσκεστε σε τροχιά 400 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη, όπου η βαρύτητα αρνείται να σας αφήσει να απολαύσετε το αγαπημένο σας ρόφημα;

- Advertisement -

Ο αστροναύτης της NASA Ντον Πέτιτ που λαχταρούσε το πλούσιο άρωμα καφέ στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Σε αντίθεση με τη Γη, οι αστροναύτες βασίζονται σε σφραγισμένα σακουλάκια και καλαμάκια για να εμποδίσουν τα υγρά να επιπλέουν μακριά στη μικροβαρύτητα.

Σχεδίασε λοιπόν, το Capillary Cup, ένα ειδικό κύπελλο που αψηφά την έλλειψη βαρύτητας, επιτρέποντας στους αστροναύτες να πίνουν καφέ όπως θα έπιναν στο σπίτι τους, σύμφωνα με το Rochester Institute of Technology . Δείχνοντας την εφεύρεσή του σε viral βίντεο στο X (πρώην Twitter), ο Pettit φαίνεται να πίνει μια γουλιά και να απολαμβάνει τη στιγμή από το αιωρούμενο λευκό φλιτζάνι του.

«Το φλιτζάνι zero-g επιτρέπει σε κάποιον να μυρίσει τον καφέ του, κάτι που δεν μπορείς να κάνεις όταν πίνεις από ένα καλαμάκι από μια σακούλα καθώς η μυρωδιά είναι πιθανώς το 70% της απόλαυσης του καφέ», έγραψε σε άλλη ανάρτησή του.

Η καινοτομία του δεν είναι μόνο να κάνει τον διαστημικό καφέ πιο απολαυστικό αλλά και να συμβάλλει στην καλύτερη κατανόηση της δυναμικής των υγρών στη μικροβαρύτητα.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σεμινάριο cibumLEARNING: Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα Precautionary Allergens Labelling in food PAL Advanced Training Course

To cibum σας παρουσιάζει τo πρώτο σεμινάριο στην Ελλάδα με θέμα Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα / Precautionary Allergens Labelling in food

Και άλλο δημοφιλές ψάρι με υψηλά επίπεδα τοξικού υδραργύρου (και δεν είναι τόνος)

Συναγερμός για άλλο ένα ψάρι με υδράργυρο πάνω από τα όρια
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα