Κυριακή, 13 Απριλίου, 2025
18.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Atlantic Bluefin Tuna: Το ψάρι των 3 εκατομμυρίων ευρώ!

ΑρχικήPicksNews LineAtlantic Bluefin Tuna: Το ψάρι των 3 εκατομμυρίων ευρώ!
spot_img

Ένα κοπάδι από τα πιο ακριβά ψάρια στον κόσμο έκανε την εμφάνισή του στις ακτές του St Ives στην Κορνουάλη με το φακό του Peter Nason, εθελοντή του National Coastwatch Institution να τα αποθανατίζει τη στιγμή που εκείνα έκαναν φιγούρες πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, προσφέροντας μια “αυτοσχέδια παράσταση” σε όσους βρίσκονταν στην ακτή.

Πρόκειται για τον “κυανόπτερο τόνο ατλαντικού” ή αλλιώς “τόνος με τα γαλάζια πτερύγια” (Atlantic Bluefin Tuna), γνωστός για τις φιγούρες του, αλλά ταυτόχρονα είναι ένα από τα πιο ακριβά ψάρια στον κόσμο που κοστίζει – χωρίς υπερβολή – εκατομμύρια λίρες!

- Advertisement -

Βέβαια, λόγω της ασυνήθιστα υψηλής τιμής του έχει κατηγοριοπιοηθεί ως είδος προς εξαφάνιση και απαγορεύεται η αλίευσή του. Ακόμα και αν κάποιος ψαράς τον πιάσει κατά λάθος στα δίχτυα του, πρέπει να το ξαναρίξει αμέσως στη θάλασσα.

Στο παρελθόν έχουν υπάρξει τέτοιες περιπτώσεις, όπως αυτή του David Edwards, ο οποίος είχε πιάσει έναν τέτοιο τόνο, με την αξία του να εκτιμάται περίπου στα 3 εκατομμύρια δολάρια, αλλά τον πέταξε πίσω στον ωκεανό.

“Είναι πολύ πιο συνηθισμένοι στον κόλπο Donegal, όπου κυνηγάνε ρέγγες. Είναι πιο ασυνήθιστοι εδώ, αλλά συνήθως είναι πολύ μεγαλύτεροι όταν εμφανίζονται. Αυτός είναι ο πρώτος που αλιεύτηκε νότια του κόλπου Donegal φέτος και ήταν πραγματικά ένα μεγάλο ψάρι”, δήλωσε ο Edwards μιλώντας στο ιρλανδικό Echo Live.

Και αν το παραπάνω νούμερο φαντάζει εξωπραγματικό, είναι πέρα για πέρα αληθινό αφού τον Ιανουάριο του 2019, ένας τόνος παρόμοιου μεγέθους είχε όντως πωληθεί για περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τη βρετανική Mirror.

Πηγή: ladbible

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ

Προσοχή – ΕΦΕΤ: «ΜΗΝ το φάτε» – Το ελληνικό κοτόπουλο που ανακαλείται από τα σουπερμάρκετ – Κίνδυνος δηλητηρίασης (Φωτο)

Ανάκληση κοτόπουλου ελληνικής εταιρείας μολυσμένου με το παθογόνο βακτήριο της σαλμονέλας
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα