Μετάβαση στο περιεχόμενο
Τρίτη, 18 Μαρτίου, 2025
13.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διεθνή: Ανάκληση κατεψυγμένων ψαριών λόγω απαγορευμένων αντιβιοτικών

ΑρχικήΝέαΔιεθνή: Ανάκληση κατεψυγμένων ψαριών λόγω απαγορευμένων αντιβιοτικών
spot_img

Η Ιρλανδική Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων – FSAI ανακοίνωσε εχθές 5 Μαΐου την ανάκληση κατεψυγμένων ψαριών, λόγω της παρουσίας απαγορευμένων ουσιών.

Ανακοινώθηκε από την FSAI η ανάκληση μιας παρτίδας κατεψυγμένων ψαριών Jona Red Tilapia με προέλευση το Βιετνάμ λόγω της παρουσίας πράσινου του μαλαχίτη και πράσινου του λευκομαλαχίτη.

- Advertisement -

Ο αριθμός της παρτίδας είναι VN/472/IV/169, με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 17/09/2023.

Φύση του κινδύνου

Το πράσινο του μαλαχίτη είναι ένα μη εγκεκριμένο κτηνιατρικό φάρμακο που δεν επιτρέπεται στα τρόφιμα στην ΕΕ. Αυτή η ουσία μπορεί να σχηματίσει πράσινο του λευκομαλαχίτη. Το πράσινο του μαλαχίτη χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν σε ορισμένες χώρες για τη θεραπεία παρασίτων και μυκητιασικών και βακτηριακών λοιμώξεων. Μολονότι παραβιάζουν το σημείο αναφοράς δράσης, τα εν λόγω ψάρια δεν ενέχουν οξύ κίνδυνο για την υγεία, αλλά ενδέχεται να υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εάν συνεχιστεί η κατανάλωση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι λιανοπωλητές κλήθηκαν να αφαιρέσουν την εν λόγω παρτίδα από τα σημεία πώλησης και να εμφανίσουν σχετική ειδοποίηση ανάκλησης στα καταστήματα όπου πωλήθηκε η επηρεαζόμενη παρτίδα.

Οι χονδρέμποροι/διανομείς θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τους πελάτες τους, να ανακαλέσουν την παρτίδα αυτή και να παράσχουν ειδοποίηση ανάκλησης σημείου πώλησης για τους πελάτες λιανικής πώλησης. Τα catering τέλος δεν πρέπει να χρησιμοποιούν την εμπλεκόμενη παρτίδα.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια – Σοκολάτες: Μετανάστευση βενζολίου, νιτρωδών και αμιδίων, από τη συσκευασία – Ευρήματα εργαστηριακής ανάλυσης

Μετανάστευση χημικών ενώσεων από συσκευασίες τροφίμων: Εκτίμηση των κινδύνων για την ασφάλεια τροφίμων και των επιπτώσεων στην υγεία

456 κρούσματα σαλμονέλας σε μικρά παιδιά από τα Kinder της Ferrero – Η εταιρεία γνώριζε μήνες πριν αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Νέα έρευνα για το ξέσπασμα σαλμονέλωσης σε πολλές χώρες δείχνει ότι η Ferrero γνώριζε για τη μόλυνση στο εργοστάσιο πολύ πριν τις τροφικές δηλητηριάσεις των παιδιών αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Καλλυντικά και είδη προσωπικής φροντίδας: Ο κίνδυνος από τη χρήση τους και η εξωσωματική γονιμοποίηση – Της Ελένης Τσαγκά

Γιατί τον τελευταίο καιρό ανακαλούνται τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς;
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα