Μετάβαση στο περιεχόμενο
Δευτέρα, 17 Μαρτίου, 2025
20.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διπλασιασμός της κατανάλωσης μη αλκοολούχας μπύρας στη Γερμανία- Πτώση της μπύρας με αλκοόλ!

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΔιπλασιασμός της κατανάλωσης μη αλκοολούχας μπύρας στη Γερμανία- Πτώση της μπύρας με αλκοόλ!
spot_img

Οι εναλλακτικές, μη αλκοολούχες μπύρες, γίνονται όλο και πιο δημοφιλής, μιας και την περασμένη 10ετία οι πωλήσεις τους αυξήθηκαν κατά 97% φτάνοντας τα 474 εκατομμύρια λίτρα το 2022.

Ενδιαφέρον προκαλούν τα στοιχεία για την γερμανική κατανάλωση μπύρας, αφού στην πρωτεύουσα του ζύθου πλέον φαίνεται να αποκτά αυξανόμενο ενδιαφέρον η μπύρα χωρίς αλκοόλ.

- Advertisement -

Η μπύρα παραμένει βασικό στοιχείο στη γερμανική διατροφή, μιας και το πρώτο εξάμηνο του 2023, οι γερμανικές ζυθοποιίες πούλησαν συνολικά 4,2 δισεκατομμύρια λίτρα μπύρας, το 82% εκ των οποίων εντός των συνόρων τους.

Όμως, μακροπρόθεσμα, οι πωλήσεις των γερμανικών εταιρειών παραγωγής μπύρας πέφτουν, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα από την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της Γερμανίας.

Χαρακτηριστικά,  σε σύγκριση με πριν από 10 χρόνια, οι πωλήσεις του πρώτου εξαμήνου του 2023 μειώθηκαν κατά περισσότερο από 12%, ενώ είναι σημαντικά υψηλότερες τους καλοκαιρινούς μήνες σε σύγκριση με τον υπόλοιπο χρόνο.

Οι εναλλακτικές, μη αλκοολούχες μπύρες, σύμφωνα με τα στοιχεία, γίνονται όλο και πιο δημοφιλής, μιας και την περασμένη 10ετία οι πωλήσεις τους αυξήθηκαν κατά 97% φτάνοντας τα 474 εκατομμύρια λίτρα το 2022.

Από την άλλη, η χρόνια παράδοση της Γερμανίας- η μπύρα με αλκοόλ- φαίνεται πως χάνει ελαφρώς την αίγλη της, παρουσιάζοντας μια μικρή πτώση.

Η αυξημένη γεύση για μη αλκοολούχα μπύρα ταιριάζει με μια ευρύτερη τάση ελαφρώς μείωσης της κατανάλωσης αλκοόλ στη χώρα. Ωστόσο, ο μέσος Γερμανός καταναλώνει περίπου 10 λίτρα μπύρας το χρόνο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), οπότε οι Γερμανοί παραμένουν ένας από τους λαούς με τη μεγαλύτερη κατανάλωση μπύρας παγκοσμίως και δεν πρόκειται να χάσουν σύντομα το ρεκόρ τους.

Πηγή: Euractiv

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

456 κρούσματα σαλμονέλας σε μικρά παιδιά από τα Kinder της Ferrero – Η εταιρεία γνώριζε μήνες πριν αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Νέα έρευνα για το ξέσπασμα σαλμονέλωσης σε πολλές χώρες δείχνει ότι η Ferrero γνώριζε για τη μόλυνση στο εργοστάσιο πολύ πριν τις τροφικές δηλητηριάσεις των παιδιών αλλά δεν ενημέρωσε τις Αρχές

Καλλυντικά και είδη προσωπικής φροντίδας: Ο κίνδυνος από τη χρήση τους και η εξωσωματική γονιμοποίηση – Της Ελένης Τσαγκά

Γιατί τον τελευταίο καιρό ανακαλούνται τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς;

Τούρτες στα ελληνικά ζαχαροπλαστεία: Γιατί έχουν την ίδια (άνοστη) γεύση

Απογοήτευση από τις τούρτες που μας "σερβίρουν" τα ελληνικά ζαχαροπλαστεία
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα