Σάββατο, 2 Νοεμβρίου, 2024
22.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η γαλλική μπαγκέτα στον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO

ΑρχικήΝέαΗ γαλλική μπαγκέτα στον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO
spot_img

Στη Γαλλία παράγονται καθημερινά 16 εκατομμύρια τεμάχια, κάτι που αντιστοιχεί σε 6 δισεκατομμύρια μπαγκέτες τον χρόνο.

Στον Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO ανήκει από σήμερα η γαλλική μπαγκέτα, σύμβολο της Γαλλίας σε όλον τον κόσμο και βασικό κομμάτι της γαλλικής διατροφής για τουλάχιστον 100 χρόνια.

Η μπαγκέτα, που παρασκευάζεται από αλεύρι σίτου, νερό, μαγιά, αλάτι και λίγη γαλλική τεχνογνωσία, χρειάζεται να παραμείνει για διάστημα 15-20 ωρών σε θερμοκρασία μεταξύ 4-6 βαθμών Κελσίου.

Μύθος θέλει τη μπαγκέτα να κατασκευάζεται από τους αρτοποιούς του Ναπολέοντα Βοναπάρτη, που έδωσαν το μακρόστενο σχήμα για να διευκολύνουν τη μεταφορά της από τα στρατεύματα. Άλλος μύθος θέλει ως εφευρέτη της μπαγκέτας τον August Zang, έναν αρτοποιό από την Αυστρία.

Σήμερα η μπαγκέτα πωλείται για περίπου 1 ευρώ η μία. Παρά τη μείωση της κατανάλωσης, στη Γαλλία παράγονται καθημερινά 16 εκατομμύρια τεμάχια, κάτι που αντιστοιχεί σε 6 δισεκατομμύρια μπαγκέτες τον χρόνο, σύμφωνα με εκτίμηση της Fiducial το 2019.

Την ίδια ώρα, η Γαλλική Συνομοσπονδία Αρτοποιών αγωνίζεται για να προστατεύσει το μερίδιό της στην αγορά, που έχει κατακλυστεί από βιομηχανικά αρτοποιεία.

Αλλά και αν τα υλικά είναι πάντα τα ίδια, κάθε αρτοποιείο έχει το δικό του διακριτικό στυλ και κάθε χρόνο γίνονται διαγωνισμοί για την εύρεση της καλύτερης μπαγκέτας στη χώρα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αντίστροφη μέτρηση για τα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Όλα είναι έτοιμα για την τελετή απονομής που θα γίνει το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2024 στo πλαίσιο της Food & Drinks by Detrop της HELEXPO στη Θεσσαλονίκη

Ισχυρισμοί σε τρόφιμα: Ψήφισμα “καταπέλτης” από την ΕΕ για την παραπλάνηση των καταναλωτών – Περιορισμός του “χωρίς προσθήκη ζάχαρης”

Σε ψήφισμά της η ΕΕ ζητά την άμεση εφαρμογή του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1924/2006 για τους ισχυρισμούς διατροφής και υγείας που διατυπώνονται στα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο