Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου, 2024
10.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η γαλλική μπαγκέτα στον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO

ΑρχικήΝέαΗ γαλλική μπαγκέτα στον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO
spot_img

Στη Γαλλία παράγονται καθημερινά 16 εκατομμύρια τεμάχια, κάτι που αντιστοιχεί σε 6 δισεκατομμύρια μπαγκέτες τον χρόνο.

Στον Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO ανήκει από σήμερα η γαλλική μπαγκέτα, σύμβολο της Γαλλίας σε όλον τον κόσμο και βασικό κομμάτι της γαλλικής διατροφής για τουλάχιστον 100 χρόνια.

Η μπαγκέτα, που παρασκευάζεται από αλεύρι σίτου, νερό, μαγιά, αλάτι και λίγη γαλλική τεχνογνωσία, χρειάζεται να παραμείνει για διάστημα 15-20 ωρών σε θερμοκρασία μεταξύ 4-6 βαθμών Κελσίου.

Μύθος θέλει τη μπαγκέτα να κατασκευάζεται από τους αρτοποιούς του Ναπολέοντα Βοναπάρτη, που έδωσαν το μακρόστενο σχήμα για να διευκολύνουν τη μεταφορά της από τα στρατεύματα. Άλλος μύθος θέλει ως εφευρέτη της μπαγκέτας τον August Zang, έναν αρτοποιό από την Αυστρία.

Σήμερα η μπαγκέτα πωλείται για περίπου 1 ευρώ η μία. Παρά τη μείωση της κατανάλωσης, στη Γαλλία παράγονται καθημερινά 16 εκατομμύρια τεμάχια, κάτι που αντιστοιχεί σε 6 δισεκατομμύρια μπαγκέτες τον χρόνο, σύμφωνα με εκτίμηση της Fiducial το 2019.

Την ίδια ώρα, η Γαλλική Συνομοσπονδία Αρτοποιών αγωνίζεται για να προστατεύσει το μερίδιό της στην αγορά, που έχει κατακλυστεί από βιομηχανικά αρτοποιεία.

Αλλά και αν τα υλικά είναι πάντα τα ίδια, κάθε αρτοποιείο έχει το δικό του διακριτικό στυλ και κάθε χρόνο γίνονται διαγωνισμοί για την εύρεση της καλύτερης μπαγκέτας στη χώρα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Coca Cola: Ανάκληση 28 εκατομμυρίων αναψυκτικών λόγω σοβαρού κινδύνου – 80 επιθεωρητές εν δράσει

Η μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων 25 ετών στην Αυστρία που επηρέασε 18 χώρες.

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.

Κίνδυνος ασφυξίας από παιδικά ζελεδάκια! Πωλούνται και στην Ελλάδα

Η λίστα των προϊόντων που ανακαλούνται, μερικά από τα οποία πωλούνται και στην Ελλάδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο