Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024
22.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανθυγιεινά και επικίνδυνα τα σχολικά γεύματα στις ΗΠΑ – Καταναλωτές ζητούν να αφαιρεθούν τα Lunchables λόγω τοξικών ρύπων

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑνθυγιεινά και επικίνδυνα τα σχολικά γεύματα στις ΗΠΑ - Καταναλωτές ζητούν να αφαιρεθούν τα Lunchables λόγω τοξικών ρύπων
spot_img

Βαρέα μέταλλα και τοξικοί ρύποι σε δημοφιλή συσκευασμένα σχολικά γεύματα στις ΗΠΑ.

   Σχεδόν 50.000 υπογραφές έχουν παραδώσει στο Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA), οργανώσεις μεταξύ των οποίων και η Consumer Reports, καλώντας τον οργανισμό να αφαιρέσει τα κιτ φαγητού Lunchables της Kraft Heinz από το Εθνικό Πρόγραμμα Μεσημεριανού Τροφίμων στα Σχολεία, λόγω υψηλών επιπέδων μολύβδου και καδμίου. Το Consumer Reports εξέτασε προηγουμένως 12 εκδόσεις Lunchables και παρόμοιων κιτ και διαπίστωσαν επίσης ότι όλα εκτός από ένα βρέθηκαν θετικά σε φθαλικές ενώσεις, χημικές ουσίες που βρίσκονται στο πλαστικό και έχουν συνδεθεί με αναπαραγωγικά προβλήματα, διαβήτη και ορισμένους καρκίνους.

Το δημοφιλές στις ΗΠΑ συσκευασμένο παιδικό γεύμα Lunchables δημιουργήθηκε το 1985 προκειμένου να διευκολύνει τις εργαζόμενες μητέρες που δεν είχαν χρόνο να προετοιμάσουν μεσημεριανό γεύμα για τα παιδιά τους. Το γεύμα περιλαμβάνει κρέας, κράκερ αντί για ψωμί προκειμένου να έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στο ψυγείο και τυρί της Kraft, αλλά προσφέρει 30 διαφορετικούς συνδυασμούς ποικιλίας γευμάτων, οι οποίοι περιλαμβάνουν κράκερ, πίτσες, κοτομπουκιές, μικρά χοτ ντογκ, μικρά μπιφτέκια, νάτσος, subs και wraps. 

   Επί του παρόντος, το USDA επιτρέπει δύο κιτ για μεσημεριανό γεύμα να σερβίρονται σε σχεδόν 30 εκατομμύρια παιδιά μέσω του Εθνικού Προγράμματος για Μεσημεριανό γεύμα στο Σχολείο. Για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του προγράμματος, η Kraft Heinz πρόσθεσε περισσότερα δημητριακά ολικής αλέσεως στα κράκερ και περισσότερη πρωτεΐνη στα κιτ Lunchables που σχεδιάστηκαν για σχολεία σε σύγκριση με τις εκδόσεις που πωλούνται στα κατάστημα.

   Ενώ κανένα από τα κιτ που ελέγχθηκαν δεν υπερέβαινε κανένα ομοσπονδιακό όριο, πέντε από τα 12 προϊόντα που δοκιμάστηκαν θα εκθέσουν κάποιον στο 50% ή περισσότερο του μέγιστου επιτρεπόμενου επιπέδου της Καλιφόρνια για μόλυβδο ή κάδμιο. Δεν υπάρχουν ομοσπονδιακά όρια για τα βαρέα μέταλλα όπως ο μόλυβδος ή το κάδμιο στα περισσότερα τρόφιμα. Η ομάδα εξέτασε επίσης τουλάχιστον έναν τύπο φθαλικού άλατος σε κάθε κιτ δειγματοληψίας, εκτός από την Lunchables Extra Cheesy Pizza. Οι φθαλικές ενώσεις είναι γνωστοί ενδοκρινικοί διαταράκτες, ενώσεις που μπορεί να μιμούνται ή να παρεμβαίνουν σε ορμόνες στο σώμα, γεγονός που μπορεί να συμβάλει σε αυξημένο κίνδυνο αναπαραγωγικών προβλημάτων, παχυσαρκίας, διαβήτη, καρδιαγγειακών παθήσεων και ορισμένων μορφών καρκίνου.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Α. Ζαμπέλας (ΕΦΕΤ) για τις ετικέτες τροφίμων: “Η γνώση είναι δύναμη”

Αποκλειστική συνέντευξη του προέδρου του ΕΦΕΤ, Αντώνη Ζαμπέλα για την εκστρατεία «Safe2Eat» που στόχο έχει την προστασία των καταναλωτών από λάθος επιλογές.

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: «Ναι» στη χρήση των όρων μπιφτέκι και μπριζόλα στα προϊόντα φυτικής προέλευσης

Οι όροι που παραδοσιακά συνδέονται με το κρέας δεν μπορούν να αποκλειστούν από την περιγραφή των vegan προϊόντων, έκρινε το δικαστήριο

Νοθευμένο το 80% του μελιού – Μελισσοκομικά site διαφημίζουν φρουκτόζη που δεν ανιχνεύεται στους ελέγχους!

Η νοθεία μελιού έχει γίνει επιστήμη! Κώδωνας κινδύνου από τους Ευρωπαίους μελισσοκόμους.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο