Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κατά της “δαιμονοποίησης” του βόειου κιμά οι Καναδοί κτηνοτρόφοι

ΑρχικήPicksNews LineΚατά της "δαιμονοποίησης" του βόειου κιμά οι Καναδοί κτηνοτρόφοι
spot_img

Η ένωση κτηνοτρόφων του Καναδά αντιδρά στην ένταξη του βόειου κιμά στην ίδια “μοίρα” με τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα

Η ένωση Καναδών κτηνοτρόφων, Canadian Cattlemen’s Association, υπερασπίζεται πως ο κλάδος τους πρέπει να «αποκλειστεί» από τους  προτεινόμενους νέους κανονισμούς που κάνουν υποχρεωτική την ετικέτα προειδοποίησης για την υγεία στο συσκευασμένο βόειο κιμά.

Η Health Canada, κυβερνητικός οργανισμός για την προώθηση της υγείας, προτείνει την εισαγωγή υποχρεωτικής διατροφικής σήμανσης στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας για τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, ζάχαρη και κορεσμένα λιπαρά. Στόχος τους αποτελεί να παρέχουν στους καταναλωτές γρήγορες και εύκολες πληροφορίες διατροφής και να τους ενθαρρύνουν σε πιο υγιεινές επιλογές.

Αλλά η Canadian Cattlemen’s Association λέει ότι οι προτεινόμενοι κανονισμοί εξομοιώνουν τον απλό μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά με τα εξαιρετικά επεξεργασμένα πρόχειρα τρόφιμα. Σύμφωνα με την ένωση, ενώ ο κιμάς περιέχει κορεσμένα λιπαρά, είναι μια εξαιρετικά θρεπτική πηγή πρωτεΐνης και θρεπτικών συστατικών, αναφέρει η ιστοσελίδα CBC News. 

Η ένωση λέει ότι το βόειο κρέας είναι ένα πλήρες τρόφιμο που πρέπει να εξαιρείται από τους κανονισμούς, όπως άλλα κρέατα, γάλα, αυγά, λαχανικά και φρούτα. Ισχυρίζεται, επίσης, ότι ο κιμάς είναι μια από τις πιο προσιτές πηγές πρωτεΐνης και δεν πρέπει να δαιμονοποιείται, ειδικά σε μια περίοδο μεγάλης επισιτιστικής κρίσης.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο