Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
27.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κατά της “δαιμονοποίησης” του βόειου κιμά οι Καναδοί κτηνοτρόφοι

ΑρχικήPicksNews LineΚατά της "δαιμονοποίησης" του βόειου κιμά οι Καναδοί κτηνοτρόφοι
spot_img

Η ένωση κτηνοτρόφων του Καναδά αντιδρά στην ένταξη του βόειου κιμά στην ίδια “μοίρα” με τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα

Η ένωση Καναδών κτηνοτρόφων, Canadian Cattlemen’s Association, υπερασπίζεται πως ο κλάδος τους πρέπει να «αποκλειστεί» από τους  προτεινόμενους νέους κανονισμούς που κάνουν υποχρεωτική την ετικέτα προειδοποίησης για την υγεία στο συσκευασμένο βόειο κιμά.

- Advertisement -

Η Health Canada, κυβερνητικός οργανισμός για την προώθηση της υγείας, προτείνει την εισαγωγή υποχρεωτικής διατροφικής σήμανσης στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας για τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, ζάχαρη και κορεσμένα λιπαρά. Στόχος τους αποτελεί να παρέχουν στους καταναλωτές γρήγορες και εύκολες πληροφορίες διατροφής και να τους ενθαρρύνουν σε πιο υγιεινές επιλογές.

Αλλά η Canadian Cattlemen’s Association λέει ότι οι προτεινόμενοι κανονισμοί εξομοιώνουν τον απλό μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά με τα εξαιρετικά επεξεργασμένα πρόχειρα τρόφιμα. Σύμφωνα με την ένωση, ενώ ο κιμάς περιέχει κορεσμένα λιπαρά, είναι μια εξαιρετικά θρεπτική πηγή πρωτεΐνης και θρεπτικών συστατικών, αναφέρει η ιστοσελίδα CBC News. 

Η ένωση λέει ότι το βόειο κρέας είναι ένα πλήρες τρόφιμο που πρέπει να εξαιρείται από τους κανονισμούς, όπως άλλα κρέατα, γάλα, αυγά, λαχανικά και φρούτα. Ισχυρίζεται, επίσης, ότι ο κιμάς είναι μια από τις πιο προσιτές πηγές πρωτεΐνης και δεν πρέπει να δαιμονοποιείται, ειδικά σε μια περίοδο μεγάλης επισιτιστικής κρίσης.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού

Γιατί η Manchester United ψάχνει υπεύθυνο ασφάλειας τροφίμων; Το σωστό παράδειγμα ενός τεράστιου συλλόγου

Η σημασία της διατροφικής ασφάλειας στον επαγγελματικό αθλητισμό και ένα πρόσφατο περιστατικό που το επιβεβαιώνει
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα