Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι τα προσβεβλημένα άτομα έχουν τυπικά συμπτώματα σαλμονέλωσης
Μια μεγάλης κλίμακας επιδημία σαλμονέλας έπληξε μια μονάδα εκπαίδευσης συνοριοφυλάκων στο Kętrzyn, στη βορειοανατολική Πολωνία, στέλνοντας 76 εκπαιδευόμενους στο νοσοκομείο.
Η εγκατάσταση Kętrzyn, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Πολωνίας με τη Ρωσία, είναι ένα από τα τρία κέντρα εκπαίδευσης συνοριοφυλάκων στη χώρα και αυτή τη στιγμή υποστηρίζει περίπου 300 αξιωματικούς που εκπαιδεύονται. Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι τα προσβεβλημένα άτομα έχουν τυπικά συμπτώματα σαλμονέλωσης, όπως διάρροια, έμετο, πόνο στο στομάχι και πυρετό. Οι αρχικές έρευνες έχουν εξαλείψει το μολυσμένο νερό ως πιθανή πηγή της επιδημίας.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Το φυτοφάρμακο που προκαλεί Πάρκινσον – Χιλιάδες αγωγές κατά της παρασκευάστριας εταιρείας που προσπάθησε να κρύψει τα στοιχεία
Ο Ταγματάρχης Mirosława Aleksandrowicz, μιλώντας για τη μονάδα συνοριακής φρουράς Warmia-Masuria, επιβεβαίωσε ότι οι ασθενείς διανεμήθηκαν σε πολλά περιφερειακά νοσοκομεία σε Giżycko, Bartoszyce, Pisz, Ostróda, Biskupiec και Elbląg. Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα μετά από επίσημη καταγγελία για κίνδυνο για τη ζωή ή την υγεία. Επί του παρόντος, δεν έχει αναφερθεί κανένα κρούσμα πέρα από το εκπαιδευτικό κέντρο Kętrzyn.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | «Μην τις φάτε» – Ανακαλούνται χοιρινές μπριζόλες από μεγάλο σούπερ μάρκετ λόγω θειωδών – Σοβαρός κίνδυνος για την υγεία
Σε μια δήλωση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η πολωνική συνοριακή φρουρά ανέφερε ότι συνολικά 150 άτομα έχουν αναφέρει συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης. Η υπηρεσία έχει ενημερώσει τόσο τον διοικητή της εθνικής συνοριακής φρουράς όσο και τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοίκησης. Οι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι κανένας από τους πληγέντες αστυνομικούς δεν αντιμετωπίζει απειλητικές για τη ζωή του καταστάσεις.
*Το Cibum είναι εξειδικευμένο site ασφάλειας τροφίμων και απευθύνεται στον κλάδο και στους επαγγελματίες τροφίμων, όπως και σε συνειδητοποιημένους καταναλωτές. Το παρόν άρθρο έχει σκοπό να προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες στους επιστήμονες τροφίμων και επαγγελματίες που σχεδιάζουν τα συστήματα και μέτρα ασφάλειας τροφίμων των επιχειρήσεων τροφίμων. Τα συμβάντα ασφάλειας τροφίμων σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο αποτελούν πολύτιμα εισερχόμενα δεδομένα στην ανάλυση επικινδυνότητας της διαδικασίας διαχείρισης τροφίμων (HACCP) που υποχρεούται να συντάσσει και να διατηρεί βάση νόμου, κάθε επιχείρηση τροφίμων.