Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου, 2024
17.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ουάου! Η Ινδία πρωτοπορεί στο θέμα των ετικετών στα τρόφιμα και θέτει σκληρούς κανόνες

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΟυάου! Η Ινδία πρωτοπορεί στο θέμα των ετικετών στα τρόφιμα και θέτει σκληρούς κανόνες
spot_img

Αποκλείονται εντελώς οι λέξεις “φυσικό”, “φρέσκο”, “αγνό”, “πρωτότυπο”, “παραδοσιακό”, “αυθεντικό”, “γνήσιο” και “πραγματικό”.

Προχωρημένη εμφανίζεται η Ινδία στο θέμα της διατύπωσης των ισχυρισμών στις ετικέτες των τροφίμων. Η Αρχή Ασφάλειας και Προτύπων Τροφίμων της Ινδίας (FSSAI) ζήτησε από τους κατασκευαστές τροφίμων να περιορίσουν τη χρήση της «φανταχτερής ονομασίας που περιέχει επίθετα» στις ετικέτες των τροφίμων, στις εμπορικές ονομασίες και στις διαφημίσεις. 

Έτσι απέκλεισε τις λέξεις “φυσικό”, “φρέσκο”, “αγνό”, “πρωτότυπο”, “παραδοσιακό”, “αυθεντικό”, “γνήσιο” και “πραγματικό”.  Το επιχείρημα της αρχής είναι πως αυτές οι λέξεις μπορεί να παραπλανήσουν τον καταναλωτή «ως προς τη φύση του τροφίμου».

Εάν οι εταιρείες θέλουν οπωσδήποτε να συμπεριλάβουν μία από αυτές τις λέξεις στην ετικέτα θα πρέπει να συνοδεύονται από αποποίηση ευθύνης. Δηλαδή να προσθέσουν στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας, το κείμενο: «Αυτό είναι μόνο ένα εμπορικό σήμα, ή φανταχτερό όνομα και δεν αντιπροσωπεύει την πραγματική φύση του τροφίμου» με μεγάλη γραμματοσειρά!

Οι νέοι κανονισμοί τέθηκαν σε ισχύ στις 13 Δεκεμβρίου.

Η αυστηρότητα της Αρχής Ασφάλειας και Προτύπων Τροφίμων της Ινδίας (FSSAI) αποδεικνύεται και από το γεγονός της υποχρεωτικής αναγραφής θερμίδων στα μενού των εστιατορίων που επιβλήθηκε τον Σεπτέμβριο και μάλιστα όποιος δεν συμμορφώνεται του κλείνουν το μαγαζί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο