Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024
25.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Στo εστιατόριο Dignity Kitchen οι delivery είναι σε αναπηρικά αμαξίδια!

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΣτo εστιατόριο Dignity Kitchen οι delivery είναι σε αναπηρικά αμαξίδια!
spot_img

Το εστιατόριο που δημιουργήθηκε με γνώμονα την αξιοπρέπεια, για να αγκαλιάσει τη διαφορετικότητα.

   Η “Αξιοπρέπεια” είναι κινητήριος δύναμη για τον μηχανικό Koh Seng Choon από τη Σιγκαπούρη, ο οποίος θέλησε το 2006 να δημιουργήσει ένα εστιατόριο που θα σέβεται και θα αγκαλιάζει κάθε είδους αναπηρία. Το Dignity Kitchen ξεχωρίζει ως ένα μοναδικό εστιατόριο όπου οι περισσότεροι εργαζόμενοι είναι άτομα με αναπηρίες ή κοινωνικά μειονεκτήματα, παρέχοντάς τους την ευκαιρία να ζήσουν ουσιαστική ζωή. Το εστιατόριο έχει καταφέρει τα τελευταία σχεδόν 15 χρόνια, να εκπαιδεύσει πάνω από 400 άτομα στην προετοιμασία, το μαγείρεμα και τις δεξιότητες εξυπηρέτησης.

   Ο Choon αφού πρώτα είχε εργαστεί στην Ευρώπη, την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, επέστρεψε στη Σιγκαπούρη για να ξεκινήσει μια καριέρα ως σύμβουλος. Παρακινούμενος από την επιθυμία να βοηθήσει άτομα με αναπηρία, ξεκίνησε εθελοντική εργασία στην κοινότητα πριν ιδρύσει το Dignity Kitchen το 2006, αφού συνειδητοποίησε ότι τα άτομα με αναπηρία συχνά αμείβονταν χαμηλότερα ή δυσκολεύονταν πολύ να εξασφαλίσουν εργασία. Το Dignity Kitchen σχεδιάστηκε ως ένα εστιατόριο που συγκεντρώνει άτομα με ειδικές ανάγκες ως σεφ, σερβιτόρους, ακόμη και προσωπικό ντελίβερι. Ωστόσο επειδή αρχικά κανείς δεν θέλησε να επενδύσει στο έργο του, αποφάσισε να υποθηκεύσει την περιουσία του, ώστε τελικά να συγκεντρώσει περίπου 140.000 ευρώ για να χτίσει την πρώτη Κουζίνα Dignity το 2010, τέσσερα χρόνια αφότου συνέλαβε την ιδέα.

   Ωστόσο παρά την αυξανόμενη αποδοχή των ατόμων με αναπηρία στη Σιγκαπούρη, ο τομέας των τροφίμων παραμένει ευαίσθητος. “Ήμουν λίγο ιδεαλιστής. Νόμιζα ότι οι άνθρωποι θα αγόραζαν φαγητό από άτομα με ειδικές ανάγκες… Αλλά κανείς δεν το έκανε”, είπε ο Koh. «Οι άνθρωποι ήρθαν και είδαν «ψυχική υγεία» στα σήματα και γύρισαν μακριά». «Δεν θα αγοράζουν από άτομα με, για παράδειγμα, κηλίδες στα χέρια τους από αιμοκάθαρση ή έκζεμα», είπε ο Koh στο Tuoi Tre News. «Αυτή είναι η προέλευση του ονόματος Dignity. Θέλουμε να προσελκύουμε τους επισκέπτες με καλό φαγητό, όχι με φιλανθρωπία».

   Σύμφωνα με το TuoiTreNews που επισκέφθηκε το εστιατόριο, τα άτομα με αναπηρία που έρχονται στο Dignity Kitchen λαμβάνουν συνεντεύξεις και στη συνέχεια υποβάλλονται σε 22 ημέρες εκπαίδευσης στις διαδικασίες της κουζίνας και σε άλλες εργασίες πριν προσληφθούν.

   Τα επόμενα 10 χρόνια λειτουργίας το εστιατόριο έδειχνε σημάδια σταθεροποίησης, ωστόσο η πανδημία του 2020 μείωσε σημαντικά τη ζήτηση για υπηρεσίες φαγητού και επηρέασε σοβαρά την επιχείρησή. Έτσι ο Choon αποφάσισε να αλλάξει τον τρόπο εκπαίδευσης των εργαζόμενων, αναζητώντας εναλλακτικές πηγές εισοδήματος. Τον Απρίλιο του 2021 ξεκίνησε το Dignity on Wheels, που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούσαν ηλεκτρικά αναπηρικά καροτσάκια για να παραδίδουν φαγητό στους πελάτες σε ακτίνα 1 χιλιομέτρου από το εστιατόριο. Ως μηχανικός, ο Choon συνέχισε με άλλες τεχνολογικές καινοτομίες, όπως μια ρομποτική υπηρεσία σερβιτόρου.

   Με τις προσπάθειες της Σιγκαπούρης να παράγει τουλάχιστον το 30% της προσφοράς τροφίμων της σε τοπικό επίπεδο έως το 2030 και να ελαχιστοποιήσει τα απόβλητα, ο Choon στράφηκε σε πιο βιώσιμες λύσεις, αναγνωρίζοντας την αυξανόμενη σημασία της διαχείρισης των απορριμμάτων τροφίμων και της αστικής γεωργίας. Το εστιατόριο έχτισε μια μικρή φάρμα για να εκπαιδεύσει το προσωπικό στη φροντίδα των υδροπονικών λαχανικών.

   Συνειδητοποιώντας ότι δεν μπορούν όλοι να εκπαιδευτούν για δουλειές πωλήσεων, ο Koh ξεκίνησε το Dignity Mama. Αυτό το έργο περιλαμβάνει νέους με νευρολογικές διαταραχές όπως το σύνδρομο Down και τις μητέρες τους που πουλάνε μεταχειρισμένα βιβλία σε τοπικά νοσοκομεία. Η ιδέα είναι αυτοί οι νέοι να μάθουν βασικές επιχειρηματικές δεξιότητες παρέχοντας παράλληλα απασχόληση στις μητέρες τους. «Μια μητέρα δεν θα εγκαταλείψει ποτέ το παιδί της», είπε ο Koh στο Tuoi Tre News. Αρχικά, τα νοσοκομεία δεν ήταν πρόθυμοι για την ιδέα. Ωστόσο, μετά την προβολή του Dignity Kitchen σε ένα τοπικό τηλεοπτικό πρόγραμμα, τα νοσοκομεία άρχισαν να υποστηρίζουν το έργο.

    Βέβαια η πορεία του Choon προς την “αξιοπρέπεια” δεν ήταν εύκολη, ωστόσο επέμεινε στην αξία του να προσφέρει ίσες ευκαιρίες. “Υπήρχαν στιγμές που σκεφτόμουν να τα παρατήσω κάθε μέρα. Είμαι μηχανικός, δεν έχω εκπαιδευτεί σε υπηρεσίες αναπηρίας ή επιχειρηματικές δραστηριότητες. Αλλά συνέχισα να πηγαίνω για τους ανθρώπους εδώ”, είπε ο Choon στο TuoiTreNews.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μία “απαράδεκτη απορία”: Ενιαίος ή Σχεδόν Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων; Του Δρ. Φ. Γαΐτη

Ο Βιολόγος – Μικροβιολόγος τροφίμων και εργαζόμενος στον ΕΦΕΤ Δρ. Φραγκίσκος Γαΐτης σε άρθρο του στο cibum επιβεβαιώνει πως η πολιτεία δεν έχει (δυστυχώς) κατανοήσει το μέγεθος του προβλήματος της υποστελέχωσης του ΕΦΕΤ και των επικαλυπτόμενων αρμοδιοτήτων, οι συνέπειες των οποίων μπορεί να είναι τραγικές σε διάφορα επίπεδα.

Εγκρίθηκε στην ΕΕ το πρώτο ρινικό σπρέι αδρεναλίνης για επείγουσα θεραπεία αναφυλαξίας

Το Eurneffy (επινεφρίνη) είναι μια εναλλακτική λύση στα ενέσιμα σκευάσματα για τις αλλεργικές αντιδράσεις.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα