Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022
26.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δημιουργία ακαδημίας ιατρικής γεωργίας, υγείας και ευεξίας

ΑρχικήΝέαΔημιουργία ακαδημίας ιατρικής γεωργίας, υγείας και ευεξίας
spot_img

cibum team

 
  Δράσεις και έργα που σχετίζονται με τις βιολογικές επιστήμες και όχι μόνο, συμπεριλαμβάνονται στο μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σε συνεννόηση με την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας επιδιώκει την εμβάθυνση και την επιστημονική στήριξη σε θέματα βιολογικών επιστημών. Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη φαρμακευτική, ιατρική, βιολογία και γεωπονική, έχει ήδη ξεκινήσει ο σχεδιασμός δράσεων που σχετίζονται με τα φαρμακευτικά φυτά της Δυτικής Μακεδονίας, τις ιδιότητες, τις χρήσεις, τις εφαρμογές τους, την ανάδειξη και κατοχύρωσή τους.

Στο πλαίσιο της από κοινού συνεργασίας και με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, προωθείται η ιδέα ίδρυσης και λειτουργίας ακαδημίας ιατρικής γεωργίας, υγείας και ευεξίας. Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη, σκοπός της συνεργασίας αυτής είναι η αξιοποίηση της πανεπιστημιακής γνώσης σε συνδυασμό με τον τεράστιο πλούτο φαρμακευτικών φυτών και τη βιοποικιλότητα της Δυτικής Μακεδονίας, ώστε να δοθεί ώθηση στην παραγωγή τελικών προϊόντων υγείας, χρηστικών και καινοτόμων, αξιοποιώντας αρχικές πρώτες ύλες που ήδη παράγονται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Πηγή: ΑΠΕ

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Τέλος η “περίοδος χάριτος” για το διοξείδιο του τιτανίου – Πότε ένα τρόφιμο μπορεί να περιέχει το πρόσθετο;

Ο κανονισμός (ΕΕ) 2022/63 περιλάμβανε μια εξάμηνη μεταβατική περίοδο, ώστε να δοθεί χρόνος στις επιχειρήσεις τροφίμων να καταργήσουν σταδιακά τη χρήση αυτού του προσθέτου τροφίμων, η οποία έληξε στις 7 Αυγούστου 2022.

Ευρωπαϊκή Νομοθεσία: Νέα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα ωχρατοξίνης Α σε ορισμένα τρόφιμα

Δημοσιεύθηκε πρόσφατα ο νέος Κανονισμός (ΕΕ) 2022/1370 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1881/2006 όσον αφορά τα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα ωχρατοξίνης Α σε ορισμένα τρόφιμα.

Φακελάκι… μαγικό! Αναστέλλει την ωρίμανση φρούτων και λαχανικών και επιμηκύνει το χρόνο ζωής τους

Μια καινοτόμος λύση βασισμένη σε φυτικά συστατικά, έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα των ενεργών συσκευασιών σε φρούτα και λαχανικά.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα