Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
21.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Έγκλημα τροφίμων: Προμήθευαν σουπερμάρκετ, με τρόφιμα που προορίζονταν για ζωοτροφές ή για απόρριψη – Σε δίκη η υπόθεση

ΑρχικήΝέαΑπάτη ΤροφίμωνΈγκλημα τροφίμων: Προμήθευαν σουπερμάρκετ, με τρόφιμα που προορίζονταν για ζωοτροφές ή για απόρριψη - Σε δίκη η υπόθεση
spot_img

Αποκαλύφθηκε ένα εκτεταμένο δίκτυο απάτης με τρόφιμα.

Μία εκτεταμένη επιχείρηση διατροφικής απάτης αποκαλύφθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τέσσερις άνδρες να κατηγορούνται για τη διάθεση ακατάλληλου κρέατος στην ανθρώπινη διατροφική αλυσίδα. Οι Mark Hooper, Azar Irshad και Ali Afzal ομολόγησαν την ενοχή τους, ενώ ο Anthony Fear, διευθυντής της Fears Animal Byproducts, αρνήθηκε τις κατηγορίες και οδηγήθηκε σε δίκη.

- Advertisement -

Η έρευνα ξεκίνησε όταν η αστυνομία του Southwark εντόπισε 1,9 τόνους ζωικών υποπροϊόντων κατηγορίας 3 σε μία παράνομη μονάδα τεμαχισμού κρέατος στο Λονδίνο. Το συγκεκριμένο κρέας, που προοριζόταν αποκλειστικά για τροφές κατοικιδίων ή για ασφαλή απόρριψη, παρανόμως επανεντασσόταν στην ανθρώπινη διατροφική αλυσίδα.

Η NFCU (Εθνική Μονάδα Εγκλημάτων Τροφίμων) ανέλυσε μεγάλο όγκο δεδομένων, αποκαλύπτοντας τις εγκληματικές σχέσεις μεταξύ των κατηγορουμένων. Η δίκη διήρκεσε πάνω από 11 εβδομάδες και στις 27 Μαρτίου 2025, οι ένορκοι έκριναν ένοχους τόσο τον Fear όσο και την επιχείρησή του για συνωμοσία με σκοπό την απάτη μέσω της διάθεσης ακατάλληλων τροφίμων στην αγορά.

Ο δικαστής Lucas εξήρε την ποιότητα και τον επαγγελματισμό της έρευνας, επαινώντας τον επικεφαλής ερευνητή της NFCU, Andrew Yeats.

Ο επικεφαλής της NFCU, Andrew Quinn, τόνισε ότι η επιτυχής δίωξη ήταν αποτέλεσμα σχολαστικής εξέτασης μεγάλου όγκου αποδεικτικών στοιχείων, υπογραμμίζοντας πως «η σοβαρότητα της καταδίκης θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για άλλους επίδοξους παραβάτες».

Η Natasha Ennin, εκπρόσωπος του Southwark Council, δήλωσε: «Αυτές οι παραβάσεις δείχνουν την κατάφωρη περιφρόνηση των νόμων για την ασφάλεια των τροφίμων και όλα αυτά για το κέρδος. Οι καταναλωτές εκτέθηκαν σε σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους».

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα γνωμοδότηση της EFSA για τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού στα τρόφιμα

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων επανεξετάζει τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού άλατος

Σεμινάριο cibumLEARNING: Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα Precautionary Allergens Labelling in food PAL Advanced Training Course

To cibum σας παρουσιάζει τo πρώτο σεμινάριο στην Ελλάδα με θέμα Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα / Precautionary Allergens Labelling in food

Και άλλο δημοφιλές ψάρι με υψηλά επίπεδα τοξικού υδραργύρου (και δεν είναι τόνος)

Συναγερμός για άλλο ένα ψάρι με υδράργυρο πάνω από τα όρια
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα