Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
8.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Είναι επικίνδυνοι οι ηλεκτρικοί βραστήρες; – Έλεγχοι από δυο διαπιστευμένα εργαστήρια

ΑρχικήΝέαΕίναι επικίνδυνοι οι ηλεκτρικοί βραστήρες; - Έλεγχοι από δυο διαπιστευμένα εργαστήρια
spot_img

Συνεργατική εκστρατεία ελέγχου ηλεκτρικών βραστήρων μεταξύ ALVA και ILNAS.

Η αγορά του ηλεκτρικού βραστήρα έχει αναπτυχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και οι κατασκευαστές συνεχίζουν να προσφέρουν καινοτομίες σε αυτό το είδος προϊόντων. Οι ηλεκτρικοί βραστήρες είναι σήμερα πολύ πιο δημοφιλείς από τους παραδοσιακούς βραστήρες, λόγω της εξοικονόμησης χρόνου στην κουζίνα, του μοντέρνου σχεδιασμού τους και των διαφόρων λειτουργιών τους. Για την κατασκευή τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφορα υλικά, όπως γυαλί, ανοξείδωτο ατσάλι ή πλαστικό.

Η δημοτικότητα αυτών των προϊόντων οδήγησε τις δύο δημόσιες διοικήσεις, την Υπηρεσία Κτηνιατρικών και Τροφίμων του Λουξεμβούργου (ALVA) και το Ινστιτούτο Τυποποίησης, Διαπίστευσης, Ασφάλειας και Ποιότητας Προϊόντων και Υπηρεσιών του Λουξεμβούργου (ILNAS), να πραγματοποιήσουν από κοινού μια εθνική εκστρατεία για την επαλήθευση τη συμμόρφωση αυτών των προϊόντων.

Αφενός, η ILNAS εξέτασε το σκέλος που στοχεύει στην ηλεκτρική ασφάλεια ενώ η ALVA έλεγξε πρώτα τη μετανάστευση ορισμένων ουσιών στο νερό.

Για να πραγματοποιηθεί αυτή η καμπάνια, πάρθηκαν 10 διαφορετικοί ηλεκτρικοί βραστήρες από φυσικά καταστήματα. Η επαλήθευση της συμμόρφωσης αυτών των 10 δειγμάτων επικεντρώθηκε τόσο στη λεγόμενη διοικητική πτυχή όσο και στη λεγόμενη τεχνική πτυχή. Οι τεχνικές δοκιμές ILNAS πραγματοποιήθηκαν από διαπιστευμένο γαλλικό εργαστήριο δοκιμών, αυτές του ALVA έγιναν από επίσημο γερμανικό εργαστήριο το οποίο είναι επίσης διαπιστευμένο.

Από τα 10 δείγματα που ελέγχθηκαν, διαπιστώθηκε ότι 8 υπόκεινταν σε μία ή περισσότερες μη συμμορφώσεις. Καθώς επρόκειτο μόνο για μικρές μη συμμορφώσεις, τα εν λόγω προϊόντα δεν ενέχουν κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλεια του χρήστη.

Για τα δείγματα για τα οποία διαπιστώθηκαν μη συμμορφώσεις, έγινε αναφορά από την ILNAS αντίστοιχα από την ALVA προς τους οικονομικούς φορείς ώστε να λάβουν διορθωτικά μέτρα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο