Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου, 2024
15 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ελλείψεις επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων και στη Βρετανία – Καμπανάκι κινδύνου από FSS και FSA

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΕλλείψεις επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων και στη Βρετανία – Καμπανάκι κινδύνου από FSS και FSA
spot_img

Οι ελλείψεις προσωπικού για τους ελέγχους στο σύστημα τροφίμων, δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο.

Η Food Standards Scotland (FSS) και η Food Standards Agency (FSA) κάλεσαν την κυβέρνηση να συνεργαστεί με τις ρυθμιστικές αρχές για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων ελλείψεων βασικών επαγγελματιών στο σύστημα τροφίμων. Οι πιθανές επιπτώσεις αυτών των ελλείψεων επισημαίνονται στην ετήσια έκθεσή τους «Τα Τρόφιμα μας», η οποία είναι μια αξιολόγηση βασισμένη σε στοιχεία των προτύπων τροφίμων σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο για το 2023.

Τα πρότυπα τροφίμων παρέμειναν σταθερά το 2023, παρά τις πιέσεις, όπως ο πληθωρισμός και η έλλειψη εργατικού δυναμικού. Ωστόσο, η έκθεση εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ανθεκτικότητα του συστήματος τροφίμων του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένων των συνεχιζόμενων ελλείψεων σε βασικά επαγγέλματα που απαιτούνται για τη διατήρηση της ασφάλειας των τροφίμων.

Μετά από μια μακροπρόθεσμη μείωση των αριθμών, η πίεση στο εργατικό δυναμικό των τοπικών αρχών των υπαλλήλων περιβαλλοντικής υγείας και κα ιτων επιθεωρητών συνεχίζεται, με σημαντική καθυστέρηση στον αριθμό των επιχειρήσεων τροφίμων που αναμένουν επιθεώρηση.

Η έκθεση διαπιστώνει επίσης ότι εαν δεν εξασφαλιστούν πόροι για κρατικούς κτηνιάτρους υπάρχει αυξημένος κίνδυνος διακοπής της αλυσίδας κρέατος του Ηνωμένου Βασιλείου τα επόμενα χρόνια λόγω ελλείψεων προσωπικού, καθώς και αυξανόμενου κόστους που θα μετακυλίεται σε επιχειρήσεις και καταναλωτές.

Η FSS και η FSA καλούν την κυβέρνηση, τη βιομηχανία και τις ρυθμιστικές αρχές να ενισχύσουν εκείνα τα μέρη του συστήματος τροφίμων που έχουν παρακμάσει. Χωρίς την τεχνογνωσία αυτών των βασικών επαγγελματιών, υπάρχει πραγματικός κίνδυνος να επιδεινωθούν τα πρότυπα στις επιχειρήσεις τροφίμων, θέτοντας τους ανθρώπους σε μεγαλύτερο κίνδυνο ασθένειας και διακινδυνεύοντας την απώλεια της εμπιστοσύνης στο σύστημα τροφίμων μας.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Δηλητηρίαση από κολοκυθάκια – Τι είναι η κουκουρβιτακίνη που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο

Η λήψη ακριβούς ιατρικού ιστορικού μπορεί να σώσει ασθενείς σε περιπτώσεις τροφικής δηλητηρίασης

Φριτέζες αέρα: Έκτακτη προειδοποίηση για κίνδυνο τροφικών δηλητηριάσεων

Εκτός από κινδύνους πυρκαγιάς και εγκαυμάτων οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν και κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τα λάθη των αρχών που πληρώνει η Βιομηχανία Τροφίμων –  Νέα ακύρωση ανάκλησης

Που οφείλονται οι λάθος ανακλήσεις τροφίμων - Νέα ανάκληση της... ανάκλησης!
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο