Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
28.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ελληνικό μέλι: Αυστηρότεροι έλεγχοι – Πάταξη νοθείας και ελληνοποιήσεων

ΑρχικήΝέαΕλληνικό μέλι: Αυστηρότεροι έλεγχοι - Πάταξη νοθείας και ελληνοποιήσεων
spot_img

Ευρεία σύσκεψη στο ΥΠΑΑΤ με υπηρεσιακούς παράγοντες, επιστημονικούς και παραγωγικούς φορείς και επαγγελματίες του κλάδου.

Κινήσεις για την προάσπιση του ελληνικού μελιού και την αντιμετώπιση του προβλήματος της νοθείας και των «ελληνοποιήσεων», προανήγγειλε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου, κατά την ευρεία σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες, επιστημονικούς και παραγωγικούς φορείς και επαγγελματίες του κλάδου.

- Advertisement -

   «Υπάρχει ξεκάθαρη πολιτική βούληση για την πάταξη των κυκλωμάτων νοθείας και ελληνοποιήσεων», σημείωσε ο κ. Κεδίκογλου ζητώντας την εξέταση του ενδεχόμενου αυστηροποίησης του πλαισίου ποινών και κυρώσεων.

   Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, «στόχος της πρωτοβουλίας του Υφυπουργού, είναι η θωράκιση της ελληνικής μελισσοκομίας από παράνομες συμπεριφορές, η κατάθεση και επεξεργασία προτάσεων για τη βελτιστοποίηση του συστήματος ελέγχου της παραγωγής και η αναζήτηση τρόπων αποτελεσματικής στήριξης του προϊόντος και των παραγωγών, στο πλαίσιο της διαρκούς επαφής που επιδιώκει με εκπροσώπους του μελισσοκομικού τομέα για την επίλυση των ζητημάτων του κλάδου και της ανάδειξης της αξίας του ελληνικού μελιού».

   Μεταξύ άλλων ο αρμόδιος υφυπουργός επισήμανε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων και συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Εμπορίου, συνδράμει στην προσπάθεια προστασίας της ελληνικής μελισσοκομίας και πάταξης των παράνομων πρακτικών.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού

Γιατί η Manchester United ψάχνει υπεύθυνο ασφάλειας τροφίμων; Το σωστό παράδειγμα ενός τεράστιου συλλόγου

Η σημασία της διατροφικής ασφάλειας στον επαγγελματικό αθλητισμό και ένα πρόσφατο περιστατικό που το επιβεβαιώνει
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα