Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
22 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Eνδιαφέρον από Αυστραλία για εξαγωγές Κρητικών προϊόντων

ΑρχικήΝέαEνδιαφέρον από Αυστραλία για εξαγωγές Κρητικών προϊόντων
spot_img

cibum team


Eνδιαφέρον από Αυστραλιανές επιχειρήσεις για Κρητικά προϊόντα με έμφαση στο ελαιόλαδο και το μέλι.

 Εθιμοτυπική επίσκεψη, στα γραφεία του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, πραγματοποίησε ο πρέσβης της Αυστραλίας, Αθανάσιος Σπύρου, ο οποίος επισκέπτεται το νησί στο πλαίσιο των εορτασμών της Μάχης της Κρήτης. Ο πρέσβης της Αυστραλίας συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Γιώργο Γιακουμάκη και τον οικονομικό του επόπτη, Γιώργο Πολιουδάκη, γιο του αείμνηστου Μάρκου Πολιουδάκη, συγγραφέα της Μάχης της Κρήτης, πρωτεργάτη της ανάπτυξης της Ελληνοαυστραλιανής φιλίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διερευνήθηκαν οι δυνατότητες ανάπτυξης επιχειρηματικών σχέσεων και πραγματοποίησης επενδύσεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος και γενικότερα η ενδυνάμωση των σχέσεων συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων του Ρεθύμνου και της Αυστραλίας. Ο πρέσβης της Αυστραλίας, αφού αναφέρθηκε στην ισχυρή φιλία των δυο λαών, η οποία αναπτύχθηκε στο πλαίσιο των κοινών αγώνων για ελευθερία, τόνισε το αυξανόμενο ενδιαφέρον Αυστραλιανών επιχειρήσεων για Κρητικά προϊόντα υψηλής ποιότητας. Έδωσε μάλιστα ιδιαίτερη έμφαση στη δυνατότητα προώθησης του Κρητικού ελαιόλαδου και μελιού στην Αυστραλιανή αγορά. Επίσης, αναφέρθη στην αυξητική πορεία του τουριστικού ρεύματος από την Αυστραλία, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί κατά τα προσεχή έτη.

Ο Γιώργος Γιακουμάκης ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της οικονομίας του Ρεθύμνου και τις σημαντικές ευκαιρίες, σε συγκεκριμένους τομείς της τοπικής επιχειρηματικότητας, στους οποίους θα μπορούσαν να υλοποιηθούν Ελληνο- Αυστραλιανές επιχειρηματικές συνεργασίες. Πρόσθεσε, επίσης, ότι η Διοίκηση του Επιμελητηρίου έχει την πρόθεση να στηρίξει πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην ανάπτυξη των συνεργασίων αυτών.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα