Σάββατο, 13 Αυγούστου, 2022
25.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Eνδιαφέρον από Αυστραλία για εξαγωγές Κρητικών προϊόντων

ΑρχικήΝέαEνδιαφέρον από Αυστραλία για εξαγωγές Κρητικών προϊόντων
spot_img

cibum team


Eνδιαφέρον από Αυστραλιανές επιχειρήσεις για Κρητικά προϊόντα με έμφαση στο ελαιόλαδο και το μέλι.

 Εθιμοτυπική επίσκεψη, στα γραφεία του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, πραγματοποίησε ο πρέσβης της Αυστραλίας, Αθανάσιος Σπύρου, ο οποίος επισκέπτεται το νησί στο πλαίσιο των εορτασμών της Μάχης της Κρήτης. Ο πρέσβης της Αυστραλίας συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Γιώργο Γιακουμάκη και τον οικονομικό του επόπτη, Γιώργο Πολιουδάκη, γιο του αείμνηστου Μάρκου Πολιουδάκη, συγγραφέα της Μάχης της Κρήτης, πρωτεργάτη της ανάπτυξης της Ελληνοαυστραλιανής φιλίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διερευνήθηκαν οι δυνατότητες ανάπτυξης επιχειρηματικών σχέσεων και πραγματοποίησης επενδύσεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος και γενικότερα η ενδυνάμωση των σχέσεων συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων του Ρεθύμνου και της Αυστραλίας. Ο πρέσβης της Αυστραλίας, αφού αναφέρθηκε στην ισχυρή φιλία των δυο λαών, η οποία αναπτύχθηκε στο πλαίσιο των κοινών αγώνων για ελευθερία, τόνισε το αυξανόμενο ενδιαφέρον Αυστραλιανών επιχειρήσεων για Κρητικά προϊόντα υψηλής ποιότητας. Έδωσε μάλιστα ιδιαίτερη έμφαση στη δυνατότητα προώθησης του Κρητικού ελαιόλαδου και μελιού στην Αυστραλιανή αγορά. Επίσης, αναφέρθη στην αυξητική πορεία του τουριστικού ρεύματος από την Αυστραλία, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί κατά τα προσεχή έτη.

Ο Γιώργος Γιακουμάκης ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της οικονομίας του Ρεθύμνου και τις σημαντικές ευκαιρίες, σε συγκεκριμένους τομείς της τοπικής επιχειρηματικότητας, στους οποίους θα μπορούσαν να υλοποιηθούν Ελληνο- Αυστραλιανές επιχειρηματικές συνεργασίες. Πρόσθεσε, επίσης, ότι η Διοίκηση του Επιμελητηρίου έχει την πρόθεση να στηρίξει πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην ανάπτυξη των συνεργασίων αυτών.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

“Πόλεμος” για το βαλσάμικο ξύδι: Η Ιταλία θα μηνύσει τη Σλοβενία!

Η Ιταλία κινεί διαδικασίες για να μονοπωλήσει και να διεκδικήσει την αυθεντικότητα του παραδοσιακού ξιδιού της και να υπερασπιστεί τον όρο «βαλσάμικο ξύδι της Μόντενα».

Η EFSA διατυπώνει συστάσεις για τη βελτίωση της καλής διαβίωσης των εκτρεφόμενων χοίρων

Η EFSA δημοσίευσε επιστημονική γνώμη σχετικά με την καλή μεταχείριση των χοίρων στην εκμετάλλευση, η πρώτη από τις διάφορες γνωμοδοτήσεις σχετικά με την καλή μεταχείριση των ζώων που θα εκδοθεί το επόμενο έτος στο πλαίσιο της στρατηγικής «Από το αγρόκτημα στο πιάτο».

Η σηψαιμία μπορεί να είναι μια δαπανηρή συνέπεια των τροφιμογενών ασθενειών – Στην κορυφή Shigella και Τοξόπλασμα

Μερικές φορές οι τροφιμογενείς λοιμώξεις από βακτήρια, ιούς ή παράσιτα μπορούν να οδηγήσουν σε σήψη, οδηγώντας σε σοβαρές και δυνητικά θανατηφόρες επιπλοκές.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα