Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024
24.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Enterprise Greece: Ένταξη προγράμματος Προώθησης Κατεψυγμένων Αλιευμάτων στο ΕΠ «ΑΛΙΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2014-2020»

ΑρχικήΝέαEnterprise Greece: Ένταξη προγράμματος Προώθησης Κατεψυγμένων Αλιευμάτων στο ΕΠ «ΑΛΙΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2014-2020»
spot_img

cibum team

H Enterprise Greece ανακοίνωσε την έγκριση του προγράμματος της με αντικείμενο την Προώθηση Κατεψυγμένων Αλιευμάτων, ύψους 2.307.800 ευρώ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΛΙΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2014-2020». Το πρόγραμμα θα διαρκέσει έως το τέλος του 2023 και είναι 100% χρηματοδοτούμενο από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους.

   Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση, το χρηματοδοτικό πρόγραμμα Προώθησης Κατεψυγμένων Αλιευμάτων έρχεται να συμπληρώσει το ευρύτερο  στρατηγικό πρόγραμμα ενίσχυσης των ελληνικών εταιριών από την Enterprise Greece, το οποίο απαρτίζεται από 3 βασικές κατηγορίες υπηρεσιών:

   1/ Ενημέρωση και πληροφόρηση

   2/ προβολή και δικτύωση και

   3/ εκπαίδευση και προσωποποιημένη συμβουλευτική

   Το χρηματοδοτικό πακέτο, το οποίο αφορά κυρίως σε δράσεις μάρκετινγκ και συμμετοχής σε εκθέσεις, εντάσσεται στις υπηρεσίες «Προβολή και Δικτύωση» του οργανισμού, και έρχεται να ενισχύσει το στόχο αύξησης των εξαγωγών του κλάδου κατά 19,4%, όπως έχει ορισθεί από το πρόγραμμα.

   Ο Ξενοφών-Σπύρος Λουράντος, ειδικός σύμβουλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Κατεψυγμένων Τροφίμων (ΠΑΣΕΚΤ), δήλωσε: «Ευχαριστούμε θερμά την Enterprise Greece για τον σχεδιασμό, υποβολή και έγκριση του προγράμματος. Θα βοηθήσει σημαντικά την ανάπτυξη του κλάδου Κατεψυγμένων Αλιευμάτων, που έχει προχωρήσει σε νέες σημαντικές επενδύσεις, προσλήψεις προσωπικού εν μέσω πανδημίας. Είμαστε στη διάθεση του Οργανισμού για να συμβάλουμε στην άμεση υλοποίηση των Δράσεων Προώθησης».           

   Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση της κατανάλωσης και των εξαγωγών των ελληνικών κατεψυγμένων αλιευμάτων μέσα από ένα καινοτόμο προωθητικό πρόγραμμα στην Ευρώπη και σε τρίτες χώρες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλαπλές δράσεις επικοινωνίας και αξιοποιεί όλα τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία. Πιο συγκεκριμένα, οι δράσεις αφορούν σε:

   – σχεδιασμό και υλοποίηση προγράμματος marketing (above the line),

   – σχεδιασμό-ανάπτυξη, διαχείριση ψηφιακών καναλιών επικοινωνίας    (digital above the line),

   – σχεδιασμό-υλοποίηση προγράμματος δημοσίων σχέσεων και εκπαίδευσης (below the line),

   – συμμετοχή σε κλαδικές εκθέσεις/εκδηλώσεις (physical-digital above the line)

   – ιδεασμό-οργάνωση-παραγωγή-προώθηση οπτικοακουστικών παραγωγών.

   Με την ολοκλήρωση του προγράμματος αναμένεται:

  1. Αύξηση της κατανάλωσης, των εξαγωγών και διείσδυση των κατεψυγμένων αλιευμάτων σε νέες αγορές.
  2. Καθιέρωση των ελληνικών κατεψυγμένων αλιευμάτων στη συνείδηση των καταναλωτών.
  3. Ενίσχυση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης μέσω συστηματικών και στοχευμένων ενεργειών marketing και ενημέρωσης για την ποιότητα και τη διατροφική́ αξία των προϊόντων.
  4. Διείσδυση σε περισσότερα σημεία λιανικής πώλησης.

   Παρόμοιο πρόγραμμα προώθησης κατεψυγμένων αλιευτικών προϊόντων (του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΑΛΙΕΙΑΣ 2007-2013), είχε υλοποιήσει η Enterprise Greece με επιτυχία και το 2013-15, με εγκεκριμένο προϋπολογισμό (1.250.000 ευρώ).
Πηγή: ΑΠΕ


Δείτε:
Μισθός ξενοδοχοϋπαλλήλων: 792€ ο χαμηλότερος. Αναλυτικά οι μισθοί 

Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Επίδομα 534 €. Τι δικαιούνται οι εποχικοί εργαζόμενοι είτε προσληφθούν είτε όχι  

Ποια είναι η βιταμίνη που βοηθά στη σύλληψη και «πολεμά» την υπογονιμότητα 

VEGAN: Εγκρίθηκε το πρώτο κοτόπουλο εργαστηρίου 

Επιστήμη: Βρέθηκε γονίδιο σε πουλερικά που ενισχύει την άμυνα στο Campylobacter 

H πιστοποίηση ποιότητας προϊόντων της ΕΕ. Ετικέτες ποιότητας. ΠΟΠ, ΠΓΕ, ΕΠΙΠ, βιολογικά. 

Κατακτά και την γαλλική αγορά η ελληνική Stevia. Η Stevia Hellas επεκτείνει τις εξαγωγές στο εξωτερικό. 

Επιστήμονες τροφίμων: Πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου 

Euro … μπάρμπεκιου: Ελληνική συμμετοχή με burger μουσακά! 

Το δικό σου super food μπορεί για μένα να είναι junk food 

FAO: Ο δείκτης τιμών τροφίμων εκτινάχθηκε στο υψηλότερο δεκαετίας 

IFST: Διαδικτυακό σεμινάριο «αισθήσεις και αντίληψη φαγητού» 

EFSA: «ΟΧΙ» στο διοξείδιο του τιτανίου και στις ζωοτροφές 

Alert: Σειρά κρουσμάτων σαλμονέλωσης από πεπόνια σε 12 Ευρωπαϊκές χώρες 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ασφάλεια τροφίμων στο σπίτι: Τα σημαντικότερα βήματα για τη πρόληψη τροφικών λοιμώξεων

Οι ανανεωμένες οδηγίες οικιακής ασφάλειας τροφίμων από το Ινστιτούτο Αξιολόγησης Κινδύνων της Γερμανίας.

Μπλε γάντι σε πίτα από σουβλάκι στον Πειραιά – Η απίθανη αντίδραση του σουβλατζίδικου

Νέα καταγγελία στο Cibum για ξένο σώμα σε τρόφιμα, αυτή τη φορά στον Πειραιά.

Το ντοκιμαντέρ ασφάλειας τροφίμων “Poisoned” κέρδισε βραβείο ΕΜΜΥ

Το βραβείο επιβεβαιώνει πως το θέμα ασφάλειας τροφίμων έχει παγκόσμιο αντίκτυπο.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο