cibum team
Αν και τα εμβόλια έναντι της νόσου COVID-19 φαίνεται ότι μειώνουν την πιθανότητα να νοσήσει κάποιος από τη νόσο κανένα εμβόλιο δεν είναι 100% αποτελεσματικό. Άρα μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να ασθενήσει κάποιος από το νέο κορωνοϊό παρόλο που έκανε το εμβόλιο, καθώς χρειάζονται μερικές εβδομάδες για να μπορέσει να αναπτύξει ανοσία και να είναι προστατευμένος μετά τη χορήγηση του εμβολίου. Όσοι νοσήσουν από COVID-19 παρά το ότι έχουν εμβολιαστεί, η νόσηση μπορεί να είναι λιγότερο σοβαρή. Τι γίνεται λοιπόν σε αυτή την περίπτωση; Πρέπει να ακολουθηθούν οι διαδικασίες καραντίνας; Μπορεί να επιστρέψει στην δουλειά του, ή υποχρεώνεται να μπει σε καραντίνα για δύο εβδομάδες; Και τι πρέπει να κάνει ο εμβολιασμένος που ήρθε σε επαφή με κρούσμα;
Τι πρέπει να κάνει κάποιος που έχει εμβολιαστεί και ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένη λοίμωξη
Τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα ή άτομα με επιβεβαιωμένη λοίμωξη από SARS-CoV-2 τους προηγούμενους 6 μήνες που είχαν έκθεση υψηλού κινδύνου σε ασθενή με COVID-19 και παραμένουν ασυμπτωματικά, δεν χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα, γιατί ο κίνδυνος λοίμωξης είναι πολύ χαμηλός.
Τα άτομα αυτά πρέπει να είναι σε αυτοπαρακολούθηση (καθημερινή θερμομέτρηση, επαγρύπνηση για εμφάνιση συμπτωμάτων) για 14 ημέρες μετά την έκθεση και να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής απόστασης
Επιστρέφουν στη δουλειά όσοι εμβολιασμένοι είναι θετικοί στο test;
Αν και δεν υπάρχει γραπτή οδηγία του ΕΟΔΥ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το cibum με τον Εθνικό οργανισμό Δημόσιας Υγείας η απάντηση είναι πως όχι. Οι εμβολιασμένοι ή όσοι έχουν αναρρώσει σε προηγούμενο χρόνο από τον COVID 19, και το αποτέλεσμα του μοριακού test είναι θετικό, δεν μπορούν νε επιστρέψουν στη εργασία τους και επιβάλλεται να μπουν σε καραντίνα, για 10 ημέρες. Επιπλέον θα πρέπει να γίνει ιχνηλάτηση των επαφών τους εντός και εκτός χώρου εργασίας.
Δείτε επίσης:
Τα φαγητά της κατοχικής Αθήνας ήταν και light και vegan!
Μπορεί να απολυθεί εργαζόμενος που δεν θέλει να εμβολιαστεί;
Νοθεία φέτας: Πρόστιμο «μαμούθ» στην «ΟΜΗΡΟΣ» από το ΥπΑΑΤ. Η απάντηση της εταιρείας
Δημήτρης Ζώτος: Ο ζαχαροπλάστης της Σαντορίνης που έκανε γνωστά τα τοπικά γλυκά, σε όλο τον πλανήτη.
Οι κίνδυνοι που κρύβει το αλεύρι. Τι πρέπει να γνωρίζετε
«Ο Νίκος ο γλύκας»: Πώς να διαλέγετε καρπούζι
Η αναγκαιότητα της αποταμίευσης: Ένας δύσκολος δρόμος με πολλαπλά οφέλη
Επιστήμονας τροφίμων: ο αφανής «ήρωας» ενός δύσκολου αγώνα
Έρευνα ΒΕΑ: οι επιπτώσεις της πανδημίας στις επιχειρήσεις
Ελβετία: δημοψήφισμα για τη χρήση συνθετικών φυτοφαρμάκων
Ε.Ε.: τα vegan προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιούν όρους γαλακτοκομικών προϊόντων
Δείτε: Τα εστιατόρια του μέλλοντος. Η επανάσταση του drive-thru