Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου, 2024
17.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εστίαση: 95,7% αυξήθηκε το Νοέμβριο ο τζίρος των επιχειρήσεων της εστίασης σε σχέση με το 2020

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΕστίαση: 95,7% αυξήθηκε το Νοέμβριο ο τζίρος των επιχειρήσεων της εστίασης σε σχέση με το 2020
spot_img

Σημαντική αύξηση κατά περίπου 78,3 εκατ. ευρώ σημείωσε τον περασμένο Νοέμβριο ο τζίρος των επιχειρήσεων της χώρας που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού (παροχή καταλύματος), ενώ επίσης μεγάλη ήταν η αύξηση του τζίρου στις επιχειρήσεις της εστίασης.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΑΤ για τις επιχειρήσεις του κλάδου υπηρεσιών εστίασης με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Νοέμβριος 2021 ανήλθε σε 115.707.850 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 95,7% σε σχέση με τον Νοέμβριο 2020, όπου είχε ανέλθει σε 59.128.712 ευρώ.

Για τις επιχειρήσεις των Περιφερειακών Ενοτήτων με συνεισφορά στον συνολικό κύκλο εργασιών το 2020 μεγαλύτερη από 1%, η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων (603,2%) και η μικρότερη (29,3%) καταγράφηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, ενώ μείωση (12,8%) σημειώθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας.

Για τις επιχειρήσεις του κλάδου καταλυμάτων με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Νοέμβριο 2021 ανήλθε σε 118.795.969 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 166,9% σε σχέση με τον Νοέμβριο 2020, όπου είχε ανέλθει σε 40.515.640 ευρώ.

Για τις επιχειρήσεις των Περιφερειακών Ενοτήτων με συνεισφορά στον συνολικό κύκλο εργασιών το 2020 μεγαλύτερη από 1%, η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου (468,7%) και η μικρότερη αύξηση (49,7%) καταγράφηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Κω.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο