Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
19 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εστίαση: 95,7% αυξήθηκε το Νοέμβριο ο τζίρος των επιχειρήσεων της εστίασης σε σχέση με το 2020

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΕστίαση: 95,7% αυξήθηκε το Νοέμβριο ο τζίρος των επιχειρήσεων της εστίασης σε σχέση με το 2020
spot_img

Σημαντική αύξηση κατά περίπου 78,3 εκατ. ευρώ σημείωσε τον περασμένο Νοέμβριο ο τζίρος των επιχειρήσεων της χώρας που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού (παροχή καταλύματος), ενώ επίσης μεγάλη ήταν η αύξηση του τζίρου στις επιχειρήσεις της εστίασης.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΑΤ για τις επιχειρήσεις του κλάδου υπηρεσιών εστίασης με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Νοέμβριος 2021 ανήλθε σε 115.707.850 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 95,7% σε σχέση με τον Νοέμβριο 2020, όπου είχε ανέλθει σε 59.128.712 ευρώ.

- Advertisement -

Για τις επιχειρήσεις των Περιφερειακών Ενοτήτων με συνεισφορά στον συνολικό κύκλο εργασιών το 2020 μεγαλύτερη από 1%, η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων (603,2%) και η μικρότερη (29,3%) καταγράφηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, ενώ μείωση (12,8%) σημειώθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας.

Για τις επιχειρήσεις του κλάδου καταλυμάτων με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Νοέμβριο 2021 ανήλθε σε 118.795.969 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 166,9% σε σχέση με τον Νοέμβριο 2020, όπου είχε ανέλθει σε 40.515.640 ευρώ.

Για τις επιχειρήσεις των Περιφερειακών Ενοτήτων με συνεισφορά στον συνολικό κύκλο εργασιών το 2020 μεγαλύτερη από 1%, η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου (468,7%) και η μικρότερη αύξηση (49,7%) καταγράφηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Κω.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα γνωμοδότηση της EFSA για τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού στα τρόφιμα

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων επανεξετάζει τους κινδύνους από την παρουσία υπερχλωρικού άλατος

Σεμινάριο cibumLEARNING: Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα Precautionary Allergens Labelling in food PAL Advanced Training Course

To cibum σας παρουσιάζει τo πρώτο σεμινάριο στην Ελλάδα με θέμα Προληπτική Επισήμανση Αλλεργιογόνων στα τρόφιμα / Precautionary Allergens Labelling in food

Και άλλο δημοφιλές ψάρι με υψηλά επίπεδα τοξικού υδραργύρου (και δεν είναι τόνος)

Συναγερμός για άλλο ένα ψάρι με υδράργυρο πάνω από τα όρια
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα