Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025
9.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί η Κίνα σταματά τις εισαγωγές κρέατος από τον Αμερικάνικο γίγαντα Tyson Foods

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΓιατί η Κίνα σταματά τις εισαγωγές κρέατος από τον Αμερικάνικο γίγαντα Tyson Foods
spot_img

Η Tyson Foods, Inc. είναι αμερικανική πολυεθνική εταιρεία, και δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία επεξεργασίας και εμπορίας κρέατος στον κόσμο, μετά την JBS

Η Τελωνειακή Αρχή της Κίνας ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις εισαγωγές ορισμένων προϊόντων κρέατος, του Αμερικανικού κολοσσού Tyson Foods. Ο λόγος σύμφωνα με την ανακοίνωση είναι οι ελλιπείς επιθεωρήσεις των χοιροτροφίων που συνεργάζονται με την Tyson Fresh Metas Inc.  

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα διεκόπησαν και οι εισαγωγές από δύο άλλα εργοστάσια της Tyson καθώς εντοπίστηκε η ουσία ρακτοπαμίνη, μία πρόσθετη ύλη ζωοτροφών που ενώ επιτρέπεται στις ΗΠΑ, στην Κίνα έχει απαγορευτεί.

Η Tyson δήλωσε σχετικά, μέσω mail: «Συνεργαζόμαστε στενά με την Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ για να διασφαλίσουμε ότι παράγουμε όλα τα τρόφιμά μας σε πλήρη συμμόρφωση με τις κυβερνητικές απαιτήσεις ασφάλειας. Είμαστε σίγουροι ότι τα προϊόντα μας είναι ασφαλή και ελπίζουμε ότι οι διαβουλεύσεις μεταξύ των κυβερνήσεων των ΗΠΑ και της Κίνας θα επιλύσουν αυτό το ζήτημα».

«Η διακοπή των εισαγωγών δεν θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στο εμπόριο κρέατος μεταξύ των δύο χωρών, καθώς υπάρχουν ακόμη πολλά εργοστάσια στις ΗΠΑ που είναι επιλέξιμα για εξαγωγή στην Κίνα» δήλωσε ο Pan Chenjun, ανώτερος αναλυτής της Rabobank. 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εκατοντάδες οι δηλητηριάσεις από νωπό γάλα και τυριά – Τι ισχύει στην Ελλάδα για τα τυριά από νωπό γάλα – Του Γ. Μορφονιού*

Ο Επιστήμονας Τροφίμων Γιώργος Μορφονιός ξεκαθαρίζει το τοπίο για τους κανονισμούς και τις προϋποθέσεις που ισχύουν στην Ελλάδα, για την παραγωγή τυριών από γάλα που δεν έχει υποβληθεί σε διαδικασία παστερίωσης.

Χρήση χημικών: Καμπανάκι κινδύνου από Ομάδα επιστημόνων – Προκαλούν σοβαρές ασθένειες στα παιδιά

Ελάχιστοι νομικοί ή πολιτικοί περιορισμοί ισχύουν για τα παγκόσμια χημικά αποθέματα περίπου 350.000 προϊόντων.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο