Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου, 2024
12.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί οι Ευρωπαίοι αγοράζουν ξαφνικά φτηνό αμερικανικό τυρί

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΓιατί οι Ευρωπαίοι αγοράζουν ξαφνικά φτηνό αμερικανικό τυρί
spot_img

Η Ευρώπη, που φημίζεται για το νόστιμο γκούντα, το μπρι και τη μοτσαρέλα της, αντιμετωπίζει ελλείψεις σε γάλα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να στραφεί στο φτηνό επεξεργασμένο τυρί των ΗΠΑ.

Η χώρα που αυξήθηκαν οι εισαγωγές αμερικάνικου τυριού, είναι η Ολλανδία η οποία εισήγαγε ως επί το πλείστον τυρί commodity, το είδος που χρησιμοποιείται ως φέτες πάνω από τα μπιφτέκια. Αυτό προφανώς γιατί είναι η χώρα με τις μεγαλύτερες εξαγωγές τυριού στην υπόλοιπη Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η στροφή στις ΗΠΑ για τυρί γίνεται εξαιτίας της χαμηλότερης τιμής του, σε αντίθεση με την Ευρώπη όπου η παραγωγή γάλακτος και τυριού έχει αυξηθεί σε κόστος αισθητά, όπως τονίζει η Mary Keough Ledman αναλύτρια στη Rabobank ως αποτέλεσμα της αύξησης της τιμής των ζωοτροφών μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία. Τα ταυτόχρονα αυξήθηκε και το κόστος εργασίας, ενέργειας και εξοπλισμού οδηγώντας σε μείωση των αποθεμάτων γάλακτος. 

Οι αγρότες στην Ευρώπη είναι ιδιαίτερα απρόθυμοι να επεκτείνουν την παραγωγή τους, καθώς ανησυχούν για αυστηρότερους περιβαλλοντικούς κανόνες, δήλωσε ο Nate Donnay, διευθυντής της αγοράς γαλακτοκομικών προϊόντων στο StoneX Group Inc. 

Η Ευρώπη εισήγαγε 306 μετρικούς τόνους τυριού από τις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, τρεις φορές περισσότερο από τον μέσο όρο του μήνα τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με εμπορικά στοιχεία από το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ. Η Ολλανδία, η οποία έχει αναδειχθεί ως σημαντικός αγοραστής, φιλοξενεί μερικές μεγάλες εταιρείες γαλακτοκομικών που μπορεί να εισάγουν για επανεξαγωγή σε όλο τον κόσμο, είπε ο Donnay, επομένως δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι οι ευρωπαίοι αγοραστές καταναλώνουν το αμερικάνικο τυρί.

«Σε όλο το δίκτυό μας, οι επαφές συνεχίζουν να αναφέρουν ισχυρές εξαγωγικές πωλήσεις» στις ΗΠΑ, δήλωσε σε σημείωμα ο Matt Gould, συντάκτης του Dairy Market Analyst. «Ακόμα ακούμε ιστορίες για διεθνείς πελάτες που απευθύνονται σε εταιρείες τυριών και βουτύρου «για πρώτη φορά» — αποτέλεσμα των περιορισμένων προμηθειών γάλακτος στην Ωκεανία και την Ευρώπη».

Σίγουρα, οι εξαγωγές τυριού των ΗΠΑ στην ΕΕ εξακολουθούν να είναι συγκριτικά μικρές. Οι εξαγωγές ήταν λιγότεροι από 2.000 μετρικούς τόνους ετησίως εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ η ετήσια παραγωγή τυριού στην ΕΕ υπερβαίνει τα 10 εκατομμύρια μετρικούς τόνους. 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τι πιστεύουν οι Έλληνες για τα φυτοφάρμακα – Μεγάλη πανελλαδική έρευνα

Ασφάλεια φυτοφαρμάκων στις ελληνικές φυτικές τροφές από την σκοπιά του καταναλωτή.

Θανατηφόρο περιστατικό οδήγησε τους επιστήμονες στην ανακάλυψη νέου βακτηρίου που προσβάλλει τα τρόφιμα  

Το «νέο» βακτήριο μπορεί να επιβιώσει σε ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες ζέστης ή κρύου

Πατατάκια: Ευρήματα μελέτης σε 14 μάρκες για επικίνδυνες ουσίες, φυσικοχημικές και αισθητηριακές ιδιότητες

Πόσο ικανοποιείται η απαίτηση των καταναλωτών, για πιο υγιεινά πατατάκια χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση και την ποιότητα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο