Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί οι Ευρωπαίοι αγοράζουν ξαφνικά φτηνό αμερικανικό τυρί

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΓιατί οι Ευρωπαίοι αγοράζουν ξαφνικά φτηνό αμερικανικό τυρί
spot_img

Η Ευρώπη, που φημίζεται για το νόστιμο γκούντα, το μπρι και τη μοτσαρέλα της, αντιμετωπίζει ελλείψεις σε γάλα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να στραφεί στο φτηνό επεξεργασμένο τυρί των ΗΠΑ.

Η χώρα που αυξήθηκαν οι εισαγωγές αμερικάνικου τυριού, είναι η Ολλανδία η οποία εισήγαγε ως επί το πλείστον τυρί commodity, το είδος που χρησιμοποιείται ως φέτες πάνω από τα μπιφτέκια. Αυτό προφανώς γιατί είναι η χώρα με τις μεγαλύτερες εξαγωγές τυριού στην υπόλοιπη Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η στροφή στις ΗΠΑ για τυρί γίνεται εξαιτίας της χαμηλότερης τιμής του, σε αντίθεση με την Ευρώπη όπου η παραγωγή γάλακτος και τυριού έχει αυξηθεί σε κόστος αισθητά, όπως τονίζει η Mary Keough Ledman αναλύτρια στη Rabobank ως αποτέλεσμα της αύξησης της τιμής των ζωοτροφών μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία. Τα ταυτόχρονα αυξήθηκε και το κόστος εργασίας, ενέργειας και εξοπλισμού οδηγώντας σε μείωση των αποθεμάτων γάλακτος. 

Οι αγρότες στην Ευρώπη είναι ιδιαίτερα απρόθυμοι να επεκτείνουν την παραγωγή τους, καθώς ανησυχούν για αυστηρότερους περιβαλλοντικούς κανόνες, δήλωσε ο Nate Donnay, διευθυντής της αγοράς γαλακτοκομικών προϊόντων στο StoneX Group Inc. 

Η Ευρώπη εισήγαγε 306 μετρικούς τόνους τυριού από τις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, τρεις φορές περισσότερο από τον μέσο όρο του μήνα τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με εμπορικά στοιχεία από το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ. Η Ολλανδία, η οποία έχει αναδειχθεί ως σημαντικός αγοραστής, φιλοξενεί μερικές μεγάλες εταιρείες γαλακτοκομικών που μπορεί να εισάγουν για επανεξαγωγή σε όλο τον κόσμο, είπε ο Donnay, επομένως δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι οι ευρωπαίοι αγοραστές καταναλώνουν το αμερικάνικο τυρί.

«Σε όλο το δίκτυό μας, οι επαφές συνεχίζουν να αναφέρουν ισχυρές εξαγωγικές πωλήσεις» στις ΗΠΑ, δήλωσε σε σημείωμα ο Matt Gould, συντάκτης του Dairy Market Analyst. «Ακόμα ακούμε ιστορίες για διεθνείς πελάτες που απευθύνονται σε εταιρείες τυριών και βουτύρου «για πρώτη φορά» — αποτέλεσμα των περιορισμένων προμηθειών γάλακτος στην Ωκεανία και την Ευρώπη».

Σίγουρα, οι εξαγωγές τυριού των ΗΠΑ στην ΕΕ εξακολουθούν να είναι συγκριτικά μικρές. Οι εξαγωγές ήταν λιγότεροι από 2.000 μετρικούς τόνους ετησίως εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ η ετήσια παραγωγή τυριού στην ΕΕ υπερβαίνει τα 10 εκατομμύρια μετρικούς τόνους. 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο