Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
10.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ημερίδα για την διαχείριση ζωικών υποπροϊόντων από το Ινστιτούτο Προϊόντων Κρέατος

ΑρχικήΝέαΗμερίδα για την διαχείριση ζωικών υποπροϊόντων από το Ινστιτούτο Προϊόντων Κρέατος
spot_img

Σ. Κεδίκογλου: “Για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος, απαιτείται συντονισμός και κοινές δράσεις”.

Η διαχείριση των ζωικών υποπροϊόντων αποτελεί ένα κρίσιμο και συνάμα δύσκολο έργο  για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, επισήμανε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Σίμος Κεδίκογλου, σε χαιρετισμό του σε ημερίδα που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Προϊόντων Κρέατος.

Ο κ. Κεδίκογλου, τόνισε ότι για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος, απαιτείται συντονισμός και κοινές δράσεις. «Συνδέεται δε  άρρηκτα με τις επιταγές της  Πράσινης Συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιβάλλεται να εφαρμόσει η χώρα μας, όπως και όλα τα άλλα Κράτη Μέλη τα προσεχή χρόνια», εξήγησε.

Όπως είπε ο ΥφΑΑΤ στόχοι της Πράσινης Συμφωνίας είναι η αποτελεσματικότερη διαχείριση των ζωικών υποπροϊόντων και η θέσπιση δράσεων για την κυκλική οικονομία που στοχεύει στην απόλυτη αξιοποίηση τους και την καταστροφή όσον το δυνατόν μικρότερων ποσοτήτων για την προστασία του περιβάλλοντος  που τόσο έχει επιβαρυνθεί.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «τα συμπεράσματα της ημερίδας, θα αποτελέσουν για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και εμένα προσωπικά ως αρμόδιο Υφυπουργό, χρήσιμα εργαλεία για την προώθηση νομοθετικών πρωτοβουλιών σε συνεργασία με όλα τα συναρμόδια Υπουργεία και ιδιαίτερα με το Υπουργείο  Περιβάλλοντος». 

Κλείνοντας ο κ. Κεδίκογλου κάλεσε σε συνεργασία τους εμπλεκόμενους φορείς τονίζοντας ότι «θα πετύχουμε τους οικονομικούς κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς στόχους  που μας έχουν τεθεί, έτσι ώστε να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές  ένα  καθαρότερο και  υγιεινότερο  περιβάλλον».

Η εκδήλωση αφορούσε τα μείζονα ζητήματα της Διαχείρισης των Ζωικών Υποπροϊόντων (ΖΥΠ) και του Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων Τροφίμων (ΗΜΑΤ). Παρόντες στην ημερίδα ήταν εμπειρογνώμονες, εξειδικευμένοι επιστήμονες, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι επαγγελματικών οργανώσεων και κοινωνικών φορέων, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, στελέχη επιχειρήσεων του κλάδου, προμηθευτές πρώτων και βοηθητικών υλών και πανεπιστημιακοί.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο