Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου, 2024
8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κεράσια: Ψηφιακό δακτυλικό αποτύπωμα περιορίζει τις απομιμήσεις

Ετικέτα ασφαλείας μπορεί να σαρωθεί για να επαληθευτεί ότι η συσκευασία είναι αυθεντική και δεν πρόκειται για απομίμηση που περιέχει κεράσια κατώτερης ποιότητας.

ΑρχικήPicksNews LineΚεράσια: Ψηφιακό δακτυλικό αποτύπωμα περιορίζει τις απομιμήσεις
spot_img

Ετικέτα ασφαλείας μπορεί να σαρωθεί για να επαληθευτεί ότι η συσκευασία είναι αυθεντική και δεν πρόκειται για απομίμηση που περιέχει κεράσια κατώτερης ποιότητας.

Μεγάλη μείωση στις απομιμήσεις κερασιών φέρνει νέα τεχνολογία της εταιρείας Laava και της εταιρείας ψηφιακών εκτυπώσεων Peacock Bros, η οποία, τεχνολογία, βασίζεται στη χρήση μιας ετικέτας ασφαλείας στις συσκευασίες με έντυπο κωδικό που μπορεί να σαρωθεί για να επαληθευτεί ότι η συσκευασία είναι αυθεντική.

Ένας Αυστραλός παραγωγός κερασιών – Reid Fruits – δήλωσε ότι έχει δει μεγάλη μείωση στην παραχάραξη μετά την ανάπτυξη μιας τεχνολογίας ελέγχου ταυτότητας. Σύμφωνα με δήλωση του εξαγωγέα φρούτων τα κρούσματα απομίμησης μειώθηκαν από χιλιάδες σε μόλις 10 περιπτώσεις το 2019-20 και σε τρεις το 2020-21.

Την τελευταία σεζόν, η Reid Fruits άρχισε επίσης να εκδίδει πιστοποιητικά εξουσιοδοτημένων προμηθευτών για τους συνεργάτες εισαγωγής της, χρησιμοποιώντας τις ετικέτες Smart Fingerprint της Laava, για να τους επιτρέψει να επαληθεύσουν στους πελάτες ότι είναι εξουσιοδοτημένοι να πωλούν τα προϊόντα της εταιρείας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Laava, Γκάβιν Γκερ, δήλωσε : «Η τεχνολογία εντοπισμού απομιμήσεων, όχι μόνο εντοπίζει περιπτώσεις δόλιας δραστηριότητας, αλλά οι παραχαράκτες συνειδητοποιούν σύντομα ότι οι ενέργειές τους δεν θα περάσουν απαρατήρητες εάν προσπαθήσουν να αντιγράψουν τη συσκευασία Reid Fruits για να αξιοποιήσουν την ισχυρή τους φήμη στην αγορά με ένα υποκατάστατο και κατώτερο προϊόν.”

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σκόρδο – Κρεμμύδι: Επιστήμονες εφιστούν προσοχή στο τσιγάρισμα – Δημιουργούνται βλαβερές ενώσεις

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το σκόρδο και τα κρεμμύδια περιέχουν χημικές ουσίες, που μπορούν να μετατραπούν σε τρανς λιπαρά όταν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Coca Cola: Ανάκληση 28 εκατομμυρίων αναψυκτικών λόγω σοβαρού κινδύνου – 80 επιθεωρητές εν δράσει

Η μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων 25 ετών στην Αυστρία που επηρέασε 18 χώρες.

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο