ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / Οικονομία«Λαβράκι» από ελεγκτές της ΑΑΔΕ που έκαναν τους τουρίστες στην Κω -...

«Λαβράκι» από ελεγκτές της ΑΑΔΕ που έκαναν τους τουρίστες στην Κω – Παραβάσεις στο 75% των ημερόπλοιων (βίντεο)

3 λεπτά ανάγνωσης

Οι ελεγκτές μπήκαν στα ημερήσια ταξίδια προς Ψέριμο και Κάλυμνο – Παρακολουθούσαν και κατέγραφαν τι έγινε και λίγο πριν την ολοκλήρωση της κρουαζιέρας, αποκάλυψαν την ιδιότητά τους

Συνεχίζεται από τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ η επιχείρηση, “Κρουαζιέρα θα σε πάω”, που περιλαμβάνει ελέγχους σε ημερόπλοια. Μετά την Σαντορίνη, σειρά είχε η Κως, όπου πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση ελέγχων από κλιμάκια της ΑΑΔΕ με την υποστήριξη και συνεργασία της Λιμενικής Αρχής του νησιού. Η δράση επικεντρώθηκε σε ημερόπλοια, που εκτελούν καθημερινά μίνι κρουαζιέρες σε παραθαλάσσιες περιοχές της Κω και προς τα γειτονικά νησιά, Ψέριμο και Κάλυμνο.

- Advertisement -

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | PFAS στα ελληνικά αυγά: «Ακροβατώντας» ανάμεσα σε επιστημονικά δεδομένα και κινδυνολογία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Μεγάλη εταιρεία που κατηγορείται για πρόκληση αυτισμού σε παιδιά «πιάστηκε» πάλι με βαρέα μέταλλα σε βρεφική τροφή

- Advertisement -

Πώς έδρασαν οι ελεγκτές

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ, προερχόμενοι από υπηρεσίες εκτός Κω, επιβιβάστηκαν σε ημερόπλοια, παριστάνοντας τους τουρίστες, αγοράζοντας εισιτήρια είτε μέσω διαδικτυακών πλατφορμών, είτε με μετρητά. Κατά τη διάρκεια των διαδρομών, παρακολουθούσαν τη χρήση ταμειακών και POS και κατέγραφαν τη διαδικασία έκδοσης αποδείξεων.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της κρουαζιέρας, αποκάλυψαν την ιδιότητά τους, παρουσίασαν υπηρεσιακές ταυτότητες και εντολές ελέγχου και προχώρησαν στον καταλογισμό παραβάσεων.

- Advertisement -

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Απανωτά κρούσματα σαλμονέλωσης οδήγησαν στην ανάκληση γλυκών δημοφιλούς ζαχαροπλαστείου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Υπάρχουν γλυκαντικά που μπορεί να πάρει με ασφάλεια ένας διαβητικός; Διαιτολόγος διευκρινίζει

Ταυτόχρονα, άλλοι ελεγκτές είχαν αιτηθεί και λάβει από τη Λιμενική Αρχή αρχεία επιβατών για συγκεκριμένες χρονικές περιόδους. Μετά από επεξεργασία και αντιπαραβολή με τα δεδομένα του myDATA και του e-Send, διαπιστώθηκαν σημαντικές ασυμφωνίες, που επιβεβαίωναν την απόκρυψη εσόδων. Οι ελεγκτές περίμεναν τα συγκεκριμένα πλοία κατά την επιστροφή τους στο λιμάνι και προχώρησαν στην επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα – Τι ξέρουμε πραγματικά για τους κινδύνους τους;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Λιστερίωση από κροκέτες ψαριού: Εταιρεία και ελεγκτές υπόλογοι για μόλυνση που γνώριζαν αλλά υποτίμησαν

Τι βρήκαν οι έλεγχοι

Συνολικά ελέγχθηκαν 8 ημερόπλοια. Σε 6 εξ αυτών διαπιστώθηκαν παραβάσεις, με ποσοστό παραβατικότητας 75%, και επί του πλήθους των ελέγχων.

Οι παραβάσεις αφορούν:

  • • Μη έκδοση αποδείξεων για πωλήσεις αναψυκτικών, καφέδων και λοιπών ειδών κατά τη διάρκεια των κρουαζιέρων
  • • Μη έκδοση εισιτηρίων σε επιβάτες–τουρίστες
  • • Απόκρυψη τζίρου και εσόδων, όπως διαπιστώθηκε από τις διασταυρώσεις με τα ψηφιακά συστήματα

Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα, ενώ οι πλοιοκτήτριες εταιρείες ελέγχονται σε βάθος χρόνου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ο RFK Jr. κατηγορείται ότι «κουκούλωσε» μελέτη για τους κινδύνους του αλκοόλ για να ικανοποιήσει τα συμφέροντα των λόμπι

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Η Φλόριντα μηνύει την OpenAI για πρόκληση βλάβης στους χρήστες – Πώς συνδέεται με τη βιομηχανία τροφίμων (Ολόκληρη η αγωγή)

Η υπόθεση ανοίγει νέο κεφάλαιο στη νομική ευθύνη των συστημάτων AI, με πιθανές επιπτώσεις σε μάρκετινγκ, συμμόρφωση και χρήση αλγορίθμων σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων.

Ο Τάσος συστήνεται: Ο επιστήμονας τροφίμων που φέρνει την ασφάλεια στην κουζίνα μας

Γνωρίστε τον Τάσο τον Καρδιτσιώτη «Scientist» της διπλανής πόρτας που έκανε την Ασφάλεια Τροφίμων… κάρμα!