Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Έρευνα: Δυο στους τρεις πίνουν λιγότερη ποσότητα μπύρας και κρασιού από αυτή που πληρώνουν!

ΑρχικήΝέαΈρευνα: Δυο στους τρεις πίνουν λιγότερη ποσότητα μπύρας και κρασιού από αυτή που πληρώνουν!
spot_img

Περισσότερα από τα δύο τρίτα των ποτηριών μπύρας και κρασιού που σερβίρονται στις παμπ και τα μπαρ του Ηνωμένου Βασιλείου περιέχουν λιγότερο ποτό.

Μια έρευνα που δημοσιεύθηκε από το Chartered Trading Standards Institute (CTSI) διαπίστωσε ότι το 70% της μπύρας και του κρασιού που ελέγχθηκε στις παμπ και τα μπαρ του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν ελλιπώς μετρημένα.

Υπολογίστηκε ότι αυτό σήμαινε ότι ένας μέσος καταναλωτής μπύρας έχανε περίπου 88,40 λίρες ετησίως, ενώ για το κρασί αντίστοιχα έχανε περίπου 114,40 λίρες ετησίως.

Η έρευνα έρχεται στο προσκήνιο την περίοδο που οι τιμές των αλκοολούχων ποτών έχουν αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια.
Σύμφωνα με το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών, οι τιμές του αλκοόλ αυξήθηκαν κατά 6,1% μόλις τον τελευταίο χρόνο. Ωστόσο, καθώς ο πληθωρισμός έχει επιβραδυνθεί πρόσφατα και τον τελευταίο μήνα αυξήθηκαν μόνο κατά 0,3%.

Η βουλευτής των Εργατικών Jess Phillips δήλωσε ότι η συνεχιζόμενη κρίση του κόστους διαβίωσης σημαίνει ότι το να σερβίρονται μικρότερες ποσότητες χειροτερεύει ακόμα περισσότερο τη κατάσταση. «Το να μπορείς να αντέξεις οικονομικά να βγεις έξω για ένα ποτό δεν είναι εύκολο και θα πρέπει να παίρνεις αυτό που πληρώνεις», πρόσθεσε.

Το CTSI διαπίστωσε ότι η μπύρα στο σερβίρισμα ήταν κατά μέσο όρο 4% λιγότερη από μια πλήρη πίντα, ενώ για το κρασί ήταν κατά μέσο όρο 5% λιγότερο από το κανονικό ποτήρι των 175ml. Οι ερευνητές του CTSI μέτρησαν τις μπύρες του δείγματος με βάση το γεγονός ότι μια πίντα είναι πλήρως υγρό και όχι αφρός, αν και υπάρχει μια συνεχής συζήτηση σχετικά με το αν ο αφρός πρέπει να υπολογίζεται ως μέρος της πίντας.

Όταν το 5% του αφρού – το πρότυπο της βιομηχανίας για την μπύρα – αφαιρέθηκε, η CTSI διαπίστωσε ότι περίπου το ένα τρίτο των μπυρών που έλαβαν δείγμα εξακολουθούσαν να είναι ελλιπώς μετρημένες.

Η δημοσκόπηση που διεξήχθη για λογαριασμό της CTSI από την Censuswide έδειξε ότι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι ο αφρός δε πρέπει να υπολογίζεται ως μέρος μιας πίντας. Τα ποσοστά ήταν 35% έναντι 26% που πίστευαν το αντίθετο.

Η έρευνα σε 2.001 ενήλικες του Ηνωμένου Βασιλείου διαπίστωσε επίσης ένα χάσμα γενεών σχετικά με το αν οι παμπ και τα μπαρ θα πρέπει να επιτρέπεται να χύνουν οινοπνευματώδη ποτά χωρίς συσκευή μέτρησης: περίπου το ήμισυ των ατόμων ηλικίας κάτω των 45 ετών δήλωσε ότι θα πρέπει, ενώ το 59% των ατόμων ηλικίας 45 ετών και άνω δήλωσε ότι δεν θα πρέπει.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο