Τι έδειξαν οι έλεγχοι των Αρχών της Βρετανίας σε εστιατόρια της αλυσίδας fast food McDonald’s.
Τα εστιατόρια στη Βρετανία εφαρμόζεται το σύστημα βαθμολογίας στην υγιεινή και την ασφάλεια τροφίμων, Food Hygiene Rating Scheme (FHRS), όπου μετά από αιφνιδιαστικούς ελέγχους των αρχών δίνεται βαθμολογία από το 0 έως το 5, με το 5 να υποδηλώνει «πολύ καλή» υγιεινή των τροφίμων και 0 να υποδηλώνει «απαραίτητη επείγουσα βελτίωση». Τα εστιατόρια που έχουν χαμηλή βαθμολογία πολλές φορές αναγκάζονται να κλείσουν προκειμένου να διορθώσουν τα κακώς κείμενα. Στην Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία, από το 2013 και το 2016, οι επιχειρήσεις υποχρεούνται νομικά να επιδεικνύουν το αυτοκόλλητο αξιολόγησης για την υγιεινή των τροφίμων σε εμφανές σημείο, όπως η εξώπορτα, η είσοδος ή το παράθυρο της επιχείρησης. Οι επιχειρήσεις στην Αγγλία δεν χρειάζεται να εμφανίζουν τη βαθμολογία τους στις εγκαταστάσεις τους, αλλά ενθαρρύνονται να το κάνουν.
Όσοι επιλέγουν Fast food κάνουν υποχώρηση όσον αφορά στις θερμίδες ή στην θρεπτικότητα αλλά δεν πρέπει και να υποχωρούν στο θέμα της υγιεινής των τροφίμων. Οι έλεγχοι των αρχών στην αλυσίδα εστιατορίων McDonald’s στο Νότιγχαμ έδειξαν ότι οι βρετανοί που τα επισκέπονται μπορούν να είναι ήσυχοι από την άποψη της ασφάλειας τροφίμων.
Και τα 8 πήραν βαθμολογία 5 με τα έξι από αυτά να έχουν
- Υγειονομικό χειρισμό τροφίμων: Πολύ καλός
- Καθαριότητα και κατάσταση εγκαταστάσεων και κτιρίου: πολύ καλή
- Διαχείριση της ασφάλειας των τροφίμων: Πολύ καλή.
Μόνο τα δύο από τα οκτώ έχουν καθαριότητα και κατάσταση εγκαταστάσεων και κτιρίου απλώς καλή.
https://www.nottinghampost.com/news/nottingham-news/food-hygiene-ratings-eight-mcdonalds-9006017