Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αξιολογήσεις ασφάλειας τροφίμων για οκτώ εστιατόρια McDonald’s στο Nottingham

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑξιολογήσεις ασφάλειας τροφίμων για οκτώ εστιατόρια McDonald's στο Nottingham
spot_img

Τι έδειξαν οι έλεγχοι των Αρχών της Βρετανίας σε εστιατόρια της αλυσίδας fast food McDonald’s.

Τα εστιατόρια στη Βρετανία εφαρμόζεται το σύστημα βαθμολογίας στην υγιεινή και την ασφάλεια τροφίμων, Food Hygiene Rating Scheme (FHRS), όπου μετά από αιφνιδιαστικούς  ελέγχους των  αρχών δίνεται βαθμολογία από το 0 έως το 5, με το 5 να υποδηλώνει «πολύ καλή» υγιεινή των τροφίμων και 0 να υποδηλώνει «απαραίτητη επείγουσα βελτίωση».  Τα εστιατόρια που έχουν χαμηλή βαθμολογία πολλές φορές αναγκάζονται να κλείσουν προκειμένου να διορθώσουν τα κακώς κείμενα. Στην Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία, από το 2013 και το 2016, οι επιχειρήσεις υποχρεούνται νομικά να επιδεικνύουν το αυτοκόλλητο αξιολόγησης για την υγιεινή των τροφίμων σε εμφανές σημείο, όπως η εξώπορτα, η είσοδος ή το παράθυρο της επιχείρησης. Οι επιχειρήσεις στην Αγγλία δεν χρειάζεται να εμφανίζουν τη βαθμολογία τους στις εγκαταστάσεις τους, αλλά ενθαρρύνονται να το κάνουν.

Όσοι επιλέγουν Fast food κάνουν υποχώρηση όσον αφορά στις θερμίδες ή στην θρεπτικότητα αλλά δεν πρέπει και να υποχωρούν στο θέμα της υγιεινής των τροφίμων. Οι έλεγχοι των αρχών στην αλυσίδα εστιατορίων McDonald’s στο Νότιγχαμ έδειξαν ότι οι βρετανοί που τα επισκέπονται μπορούν να είναι ήσυχοι από την άποψη της ασφάλειας τροφίμων.

Και τα 8 πήραν βαθμολογία 5 με τα έξι από αυτά να έχουν

  • Υγειονομικό χειρισμό τροφίμων: Πολύ καλός
  • Καθαριότητα και κατάσταση εγκαταστάσεων και κτιρίου: πολύ καλή
  • Διαχείριση της ασφάλειας των τροφίμων: Πολύ καλή.

Μόνο τα δύο από τα οκτώ έχουν καθαριότητα και κατάσταση εγκαταστάσεων και κτιρίου απλώς καλή.

https://www.nottinghampost.com/news/nottingham-news/food-hygiene-ratings-eight-mcdonalds-9006017

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο