Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
12.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εστίαση: Οι κορυφαίες τάσεις που θα επηρεάσουν τη βιομηχανία εστιατορίων τα επόμενα χρόνια

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΕστίαση: Οι κορυφαίες τάσεις που θα επηρεάσουν τη βιομηχανία εστιατορίων τα επόμενα χρόνια
spot_img

Λεπτομερής οδηγός τάσεων και συνταγών γεμάτος με λύσεις σε προκλήσεις σε ολόκληρο τον κλάδο.

Η Unilever Food Solutions (UFS) παρουσίασε την έκθεση Future Menus Top North America Trends 2024, η οποία προσδιορίζει τις κορυφαίες τάσεις μενού που προβλέπεται να επηρεάσουν τη βιομηχανία εστιατορίων τα επόμενα χρόνια. Η έκθεση περιγράφει λεπτομερώς πώς οι ακόλουθες τάσεις θα ζωντανέψουν στα μενού και πώς οι φορείς εκμετάλλευσης μπορούν να τις εφαρμόσουν στις εγκαταστάσεις τους:

  • Εκσυγχρονισμένο Comfort Food
  • Μενού χαμηλών αποβλήτων
  • Ακαταμάχητα λαχανικά
  • Τοπική αφθονία

«Με το Future Menus 2024, στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους σεφ και τους χειριστές να εφαρμόσουν αυτές τις τάσεις και να δημιουργήσουν μοναδικές γευστικές εμπειρίες για τους πελάτες τους», δήλωσε ο Brandon Collins, Executive Chef της UFS North America. «Καθώς η βιομηχανία εστιατορίων συνεχίζει να εξελίσσεται για να ικανοποιήσει τις μεταβαλλόμενες προσδοκίες και τις διατροφικές προτιμήσεις των πελατών, η μαγειρική μας ομάδα δεσμεύεται να προσφέρει στους χειριστές τους πόρους και τα εργαλεία για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας».

Το Future Menus 2024 είναι ένας λεπτομερής οδηγός τάσεων και συνταγών γεμάτος με λύσεις σε προκλήσεις σε ολόκληρο τον κλάδο, από πρωτοβουλίες εξοικονόμησης κόστους που διευκολύνουν τις ελλείψεις εργατικού δυναμικού έως συνταγές που υποστηρίζονται από μελλοντικές τάσεις. Ενώ κάθε τάση μπορεί να ζήσει μόνη της, πολλές από τις τάσεις των μελλοντικών μενού ευθυγραμμίζονται φυσικά για να δημιουργήσουν ζωντανά, θρεπτικά μενού για τα οποία τόσο οι σεφ όσο και οι πελάτες μπορούν να αισθάνονται καλά.

Το αυξανόμενο κόστος των συστατικών και η συνεχής δέσμευση για βιωσιμότητα είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από την τάση του μενού χαμηλών αποβλήτων, η οποία ενθαρρύνει την επινοητικότητα για τη μείωση των αποβλήτων και τη μεγιστοποίηση της χρήσης συστατικών. Ενόψει των ανησυχιών για τη βιωσιμότητα, το 65% των επιχειρήσεων εστίασης θεωρούν αυτή την τάση ως την πλέον σχετική και αναμένουν ότι αυτή η τάση θα αυξηθεί.

Με σχεδόν το ένα τρίτο του πληθυσμού των ΗΠΑ να δείχνει ισχυρή συγγένεια με τα φυτικά τρόφιμα και περισσότερο από το 40% των καταναλωτών να συμφωνούν ότι η διαθεσιμότητα φυτικών τροφίμων ενισχύει την εμπειρία του εστιατορίου, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα “ακαταμάχητα λαχανικά” είναι μια βασική τάση που θα επηρεάσει την υπηρεσία εστίασης το επόμενο έτος. Η τάση της Τοπικής Αφθονίας αφορά τον εορτασμό των τοπικών συστατικών και παραγωγών. Είναι επίσης μια κερδοφόρα τάση, καθώς πάνω από τα τρία τέταρτα (77%) των πελατών της γενιάς Z και το 70% των Baby Boomers είναι πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα για πιάτα με τοπικά υλικά.  

Για να κατεβάσετε την έκθεση Future Menu North America Trends 2024, κάντε κλικ εδώ.

Σχετικά με τη Unilever Food Solutions
Ενώ η Unilever είναι γνωστή για τις εμβληματικές μάρκες της, όπως οι Hellmann’s, Knorr και Maille, η επαγγελματική μονάδα μαζικής εστίασης επικεντρώνεται στην παροχή λύσεων αιχμής και καθοδήγησης στους σεφ και τους χειριστές για την υποστήριξη του σχεδιασμού μενού, της τιμολόγησης και της μαγειρικής εκπαίδευσης. Η Unilever Food Solutions είναι μια επιχείρηση που δημιουργήθηκε από σεφ για σεφ, με μια παγκόσμια ομάδα περισσότερων από 250 έμπειρων σεφ που βρίσκονται σε 70 χώρες. Μάθετε περισσότερα στο ufs.com.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο