Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022
16.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Euro: Αύξηση των πωλήσεων, σε μπύρες, πατατάκια και πίτσες

ΑρχικήΝέαEuro: Αύξηση των πωλήσεων, σε μπύρες, πατατάκια και πίτσες
spot_img

cibum team

Οι πωλήσεις σε πατατάκια, σνακ και πίτσα αυξήθηκαν καθώς πολλοί φαν του Euro συγκεντρώθηκαν στα σπίτια για να παρακολουθήσουν ποδόσφαιρο.

Ο Fraser McKevitt, επικεφαλής του τμήματος λιανικής και καταναλωτικής πληροφόρησης στο Kantar, δήλωσε: «Ήταν ένας τεράστιος μήνας για το βρετανικό ποδόσφαιρο, με τα μεγάλα τουρνουά να προσφέρουν σημαντική ώθηση στα σούπερ μάρκετ. Αλλά με πολλούς οπαδούς να επιλέγουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις νέες ελευθερίες και να παρακολουθήσουν τους αγώνες σε παμπ και μπαρ, οι πωλήσεις για κατανάλωση αλκοόλ στο σπίτι κατά τη διάρκεια των τεσσάρων εβδομάδων έως τα μέσα Ιουλίου μειώθηκαν στην πραγματικότητα κατά 3% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.»
Ωστόσο, οι αγοραστές ξόδεψαν ακόμα 1,2 δισεκατομμύρια λίρες στην κατηγορία – αύξηση 24 τοις εκατό την ίδια περίοδο το 2019.

Πατατάκια και σνακ σημείωσαν επίσης αύξηση στις πωλήσεις κατά 23% σε σύγκριση με πριν από δύο χρόνια ενώ αν και η πίτσα είναι το σήμα κατατεθέν της Ιταλίας,  που ήταν ο αντίπαλος της Αγγλίας στον τελικό του Euro 2020, αυτό δεν εμπόδισε τους ποδοσφαιρόφιλους να ξοδέψουν  10 εκατομμύρια λίρες για πίτσες τον περασμένο μήνα.

Ο Καντάρ δήλωσε ότι οι πωλήσεις παντοπωλείων μειώθηκαν 5,1 τοις εκατό κατά τη διάρκεια των 12 εβδομάδων έως τις 11 Ιουλίου, αλλά οι αγοραστές ξόδεψαν επιπλέον 3 δισ. Λίρες για αγορές από παντοπωλεία σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2019.

Πηγή: Yorkshire post

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

GFSI: Τρίμηνη αποβολή του IFS – Ποιες οι συνέπειες σε επιχειρήσεις και αγορά

Η ανακοίνωση της διοικούσας επιτροπής του GFSI μιλά για θέματα ακεραιότητας, εμπιστοσύνης και εμπιστευτικότητας.

Η EE θέτει ανώτατα όρια για τις χημικές ουσίες PFAS στα τρόφιμα: Ο Κανονισμός 2022/2388

Ανώτατα όρια για την παρουσία PFOS, PFOA, PFNA και PFHxS  στα τρόφιμα καθόρισε η ΕΕ με τον κανονισμό 2022/2388 της 7ης Δεκεμβρίου προκειμένου να εξασφαλιστεί υψηλό επίπεδο προστασίας της ανθρώπινης υγείας.

Γεωπονικό Αθήνας: Τροποποίηση στις συνθήκες παραγωγής στραγγιστού γιαουρτιού για να μειωθεί το υποπροϊόν ορού γάλακτος

Πρωτοποριακή μελέτη του γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την μείωση του υποπροϊόντος όξινου ορού γάλακτος και την αύξηση της απόδοσης του στραγγιστού γιαουρτιού.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα