Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γ. Γεωργαντάς: “Η προώθηση του οινοτουρισμού, αποτελεί στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης”

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΓ. Γεωργαντάς: "Η προώθηση του οινοτουρισμού, αποτελεί στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης"
spot_img

«Αν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν ένα αμπέλι, μια ελιά κι ένα καράβι…».

Με αφορμή την 13η Νοεμβρίου, που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς, δήλωσε:

«Ο Οινοτουρισμός είναι μια σύγχρονη εναλλακτική μορφή τουρισμού. Έχει ιδιαίτερη αξία για τη χώρα μας καθώς ενισχύει τη γεωργία και την ανάπτυξη υπαίθριων και απομακρυσμένων περιοχών μέσα από τους «δρόμους κρασιού», δημιουργώντας ξεχωριστές εμπειρίες για τους οινοτουρίστες και δρόμους ανάπτυξης για την ελληνική περιφέρεια.

Κάθε άρωμα που νιώθει ο επισκέπτης σε ένα κτήμα και εμπεριέχεται σε ένα καλό κρασί, συνδέεται με την ιστορία, τον πολιτισμό, τη θρησκεία, τα έθιμα και τις συνήθειες του λαού μας.

Η προώθηση του οινοτουρισμού, αποτελεί στρατηγική επιλογή της κυβέρνησής μας, μέσα από τη συνεργασία των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Τουρισμού, ως νέου τουριστικού δρόμου.Άλλωστε ο οίνος, ως προϊόν, είναι εθνικό προϊόν.Δεν χρειάζεται ανάλυση αυτή η διαπίστωση.

Αρκεί η υπενθύμιση του στίχου του Ελύτη, ότι «αν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν ένα αμπέλι, μια ελιά κι ένα καράβι…».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο