Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γαλλική σαμπάνια: Ξεκινούν οι συνομιλίες Γαλλίας-Ρωσίας για το θέμα της ετικέτας στα μπουκάλια

ΑρχικήΝέαΓαλλική σαμπάνια: Ξεκινούν οι συνομιλίες Γαλλίας-Ρωσίας για το θέμα της ετικέτας στα μπουκάλια
spot_img

cibum team


Η γαλλική κυβέρνηση θα έχει συνομιλίες τις επόμενες μέρες με την ρωσική κυβέρνηση για το θέμα της ετικέτας που πρέπει να μπαίνει στις γαλλικές σαμπάνιες που θα πωλούνται στη Ρωσία στην οποία θα πρέπει να αναγράφεται ότι είναι «αφρώδης οίνος», δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Υβ Λε Ντριάν κατά την διάρκεια ομιλίας του στην Γερουσία .

Ο Λε Ντριάν είπε ότι ο νέος ρωσικός νόμος για την σήμανση της σαμπάνιας, συνιστά μια πρωτοβουλία προστατευτισμού προσθέτοντας ότι η Γαλλία θα ενεργήσει σε επίπεδο Ευρώπης για να προστατεύσει τα συμφέροντα των οινοπαραγωγών της. Επανέλαβε επίσης ότι η Γαλλία είναι έτοιμη να θέσει το ζήτημα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

Η Μόσχα με τον νέο της νόμο, τον οποίο υπέγραψε ο πρόεδρος Πούτιν στις 2 Ιουλίου, υποχρεώνει του παραγωγούς σαμπάνιας που πωλούν τα προϊόντα τους στην Ρωσία, να αναγράφουν στην ετικέτα ότι είναι «αφρώδης οίνος», χωρίς την λέξη σαμπάνια και θα πωλούνται ως «αφρώδης οίνος», ενώ οι Ρώσοι παραγωγοί θα αναγράφουν στην ετικέτα των προϊόντων τους την λέξη «shampanskoye» (σαμπάνια) χωρίς τη φράση «αφρώδης οίνος».

Δείτε επίσης:

Εστίαση: Προτάσεις για υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στην εστίαση. Μόνο εμβολιασμένοι στους κλειστούς χώρους. 

ΕΦΕΤ- Νέα ανάκληση: συσκευασμένο φιλέτο κοτόπουλο, λόγω σαλμονέλας 

Καύσωνας: Πως να επιβιώσετε χωρίς κλιματισμό. Τα «ύπουλα» συμπτώματα της θερμοπληξίας

Ποια είναι η ΒΑΠ που κατήγγειλε την Coca Cola 3Ε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού 

Ανιχνευτές μετάλλων στη βιομηχανία τροφίμων part 2: Επικύρωση, Επαλήθευση και Έλεγχος 

Aπίστευτο: το Νο1 ποτό σε πωλήσεις στον κόσμο είναι… παγκοσμίως άγνωστο! 

Εστίαση: “Λουκέτο” για όρθιους πελάτες, ακόμη και από φωτογραφίες ή Video στα social media 

Vegan: ποιο είναι το ιδανικό υποκατάστατο του τυριού

Oξείδιο του αιθυλενίου: Συνεχίζονται οι ανακλήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη

Γιατί αλλάζει όνομα η γαλλική σαμπάνια στη Ρωσία 

Νέα υπηρεσία καταγγελιών για την ασφάλεια τροφίμων

Φάκελος Ισταμίνη: η τοξίνη που προκαλεί τροφικές δηλητηριάσεις 

Vegan: ποιο είναι το ιδανικό υποκατάστατο του τυριού 

Φάκελος Κουμαρίνη: γιατί ανακαλούνται τρόφιμα που περιέχουν κουμαρίνη 

ΕΦΕΤ: Αλλαγές στον τρόπο επιβολής προστίμων στις επιχειρήσεις τροφίμων

Έρευνα: επιμέλεια και επιμονή στην καθαριότητα, έφερε ο covid! 

Εστίαση: Πότε θα είναι έτοιμη η εφαρμογή για τον έλεγχο των εμβολιασμένων

Β. Ρούσσος: Η Ειρήνη Παππά έπεσε στα πόδια του για ένα ζεϊμπέκικο! 

Δροσερή καλοκαιρινή μακαρονάδα με λεμόνι!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πώς νιώθουν οι Θεσσαλονικείς όταν τρώνε έντομα – Μελέτη του ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ διερεύνησε την προθυμία των Ελλήνων καταναλωτών που κατοικούν στη Θεσσαλονίκη να εντάξουν τα έντομα στη διατροφή τους.

Το Ισραήλ αρνήθηκε να παραλάβει φορτία με ελληνικές ντομάτες

Διευκρινίσεις από τον εκπρόσωπο του Incofruit Hellas στο cibum.

Είναι τα κατεψυγμένα τρόφιμα θρεπτικά; Είναι ασφαλής η χρήση λαδόκολλας; Ο Επιστήμονας τροφίμων Ν. Γδοντέλης απαντά σε ερωτήσεις του κοινού

Σε κρίσιμα ερωτήματα καταναλωτών σχετικά με την ασφάλεια τροφίμων απάντησε ο επιστήμονας τροφίμων Νίκος Γδοντέλης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο